Elektrik kablosu ve priz tarih mi olacak?Amerikalı bilim adamları, elektrik kablosu kullanmadan bir cihaza enerji iletmenin yöntemini buldu. Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) yapılan araştırmada, elektrikli cihazlara kablo kullanmadan elektrik iletebilen bir sistem oluşturan bilim adamları,
Konu jonny tarafından açılmış, 403 kişi tarafından görüntülenip, 15 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Elektrik kablosu ve priz tarih mi olacak? konusundaki toplam yorum: 15, okunma sayısı: 403. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2010
Üye numarası: #514972 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 22801
|
Amerikalı bilim adamları, elektrik kablosu kullanmadan bir cihaza enerji iletmenin yöntemini buldu.
Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) yapılan araştırmada, elektrikli cihazlara kablo kullanmadan elektrik iletebilen bir sistem oluşturan bilim adamları, enerji kaynağından 2 metre uzaklıktaki 60 vatlık bir ampulü kablo olmaksızın aydınlatmayı başardı. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=515877 Buluşlarını Science dergisinde yayımlayan araştırmacılar, enerjiyi, biri ampulde, diğeri enerji kaynağında bulunan iki bakır bobin arasında elektromanyetik dalgalarla iletti. MIT'den Profesör Marin Soljacic başkanlığında yürütülen araştırmada oluşturulan sisteme, kablosuz elektrik sözcüklerinden türetilen "WiTricity" adı verildi. Prof Soljacic, bu yöntemle iletilen enerjinin bir dizüstü bilgisayarı çalıştırmak için gerekli olandan çok daha fazla olduğunu belirtirken, iletilen enerji miktarının artırılması için sistemin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Bilim adamları, bu yeni enerji iletim sisteminin özellikle geri dönüşümü sorun olan batarya probleminin çözümü için kullanılabileceğini belirtti. Buna karşın, elektromanyetik dalgalarla enerji iletim yönteminin bazı araştırmalara göre kansere yol açabilecek olması, sistemin yararlılığı konusunda endişeye sebep oldu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2011
Üye numarası: #559942
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 325001
|
Bilim konusunda, daha evvel kötü adamlar tarafından hunharca katledilen Maia'ya danışıyorum hep
Yoksa ben anlamıyorum, bilim milim Maia bu konularda iyidir, zaten mühendistir kendisi yanımda şimdi, diyorki bu buluş elektriğin gerçek mucidi Tesla'nın en büyük hayaliymiş.Radyo dalgaları gibi dalgalarla elektriği atmosferde iletmek ve tüm dünya insanlarının bedeva elektrik kullanmasını sağlamak. Maia herşeyi bilir, Elektrik Mühendisidir ve Elektrik Mühendisliği tüm fen bilimlerinin temeliymiş. Elektrik Mühendisleri olmasa, elektrik olmasa ne meslekler ,ne teknoloji ne sanayi filan olmazmış Maia böyle diyor, bende onun yalancısıyım valla Bu arada Maia , redyellowa, Gila'ya, Joker'e, yukubeye ve Gülce'ye selam söledi![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2007
Üye numarası: #123146 Yer: MALATYA
Karma etkisi: 7160
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 715196
|
Maia haklı
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82334 Yer: 6
Karma etkisi: 8668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 865336
|
Var ya bu benim aklıma geçen sene gelmşti D: düşünüyordum ama imkaaanımız yoktu
bkz hügo .Paylaşım için teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2010
Üye numarası: #430584 Yer: Lan Game?
Karma etkisi: 973
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 96832
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2010
Üye numarası: #511429 Yer: trabzon
Karma etkisi: 957
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 95537
|
tesla zaten bunu zamanında yapmamışmıydı?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #153443 Yer: ist.
Karma etkisi: 53013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5300013
|
akıl var , mantık yok, manyetik alanın olduğu yer ne yapar, kanser yapar .....
Bluetooth kulaklık - cep teli , wireless bile kalbe - beyne zararlı, gerisini siz düşünün .... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82334 Yer: 6
Karma etkisi: 8668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 865336
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #532468
Karma etkisi: 393
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 39180
|
Bunu 50 yıl önce bulmuştu ismini unutttugum bir bilim adamı..Yanlıs hatırlamıyorsam sihrbaz filmindeki gibi
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
Wireless bağlattırmadım Hala kablolu kullanıyorum Ama evde 2 pc 2 android tel var İnternet açısından çok kötü oluyor. Kablolu olduğundan çözüm yoluda üretemiyorum, Bu durumda yakın zamanda kablosuza geçmeyi düşünüyordum.. Var mı kabloluyla telden ve diğer pc den (laptop) bağlanma imkanımız? |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5300013
|
Alıntı:
size , 1 -2 örnek verim, manyetik alanla ilgili, yüksek gerilişm hattı türkiyede her yerde var. ve bu hatlar tüksek voltaj taşıdığı için, manyetik alan oluşturuyor, yüksek gerilim hattının altına, buğday ekmişler büyümemiş, inek koymuşlar süt vermemiş,niye ? manyetik alandan dolayı , akım fazla diye, yüksek gerilimin tam 1,5 km çapında yerleşim birimi kurulması yasak, ama tr de takan kim. avrupada bu hatlar yerin altından giderken birde halen semalarda geziyor.... cep telefonları için , 3 dakikadan fazla konuşmayın derler, dünya atom enerjisine göre, ......ilk arama yaptığınızda, direk kulağınıza koymayın, ayrıca 3g hiç kullanmayın, ( mikrodalgadır ), cep teline sinyal gönderen uydu santral, kuşların bile yönünü şaşırmasına neden oluyormuş,,, yatarken kapalı ve başka odaya koyun... cep teli ile bir belgeselde, et + yumurta pişiriyotlar, beyninizi siz düşünün.... kabloluyla bağlanamazsınız, ( bağlansanızda benim bir bilgim yok ) ama cep teli üzerinden, laptopa, internet vermek mümkün.. yani hayatımız , kablosuz iletişim ile, manyetik alana, entegre olmuş, kaçış yok. onlarsa sanral,uydudan kimse kaçamaz Düzenleyen sidar2000 : 21-12-2011 at 23:31. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16901 Yer: yeniden Ankara
Karma etkisi: 13966
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1395560
|
Nikola TESLA bunun yapılabilirliğini ispatladı.Şahsen ben daha önceki yıllarda şu an ismini hatırlayamadığım bir teklnoloji fuarında 1metreden kablosuz olarak televizyonun çalıştırılabildiğini okumuştum.Ama anlaşılan bilim adamlarının TESLA'ya yetişebilmek için daha çok fırın ekmek yemeleri gerekiyor
![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #449370 Yer: 6
Karma etkisi: 15409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1540233
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Ustası
|
yapamazlar mı ? birgün herşey olacak
,aleksander grahember bile ilk telefonu bulduğunda şunu demiş ; birgün her şehirde bir telefon olcak , fakat şimdi siz düşünün , telefon , 3g - 4g , yüksek hızda uydu net , sms , mms , data transferi, neler neler var, aleksander grahember bunların olacağına düşünse kendisi yapamazlar mı ? birgün herşey olacak , aleksander grahember bile ilk telefonu bulduğunda şunu demiş ; birgün her şehirde bir telefon olcak , fakat şimdi siz düşünün , telefon , 3g - 4g , yüksek hızda uydu net , sms , mms , data transferi, neler neler var, aleksander grahember bunların olacağına düşünse kendisi inanmaz ,bile inanmazdı , yada içten yanmalı motorlardan , yola çıkıp , jet motorunun buluması , yada , uçan balonlardan yola çıkıp , jet uçağının ordanda, uzay mekiğinin buluması ,,, yada insanoğlunun hayatının yüzde 90 , tüm işlerini yapan bilgisayarlar .... bundan 110 yıl önce , bir ingiliz bilim insanı , 1900 lerde , şunu demiş , bu tarihe kadar herşey bulumuştur, daha bir icat yapılacağını pek sanmam demiştir. fakat şu zamanı görse aklı durur ![]() yani insanoğlu,ufku ve füşünce şekli geniştir. sınır tanımaz ,, biz bile, 200 yıl sonra ,tekrar dünyaya gelsek, gördüklerimize inanamıyacağız. ( necdet abi , ufo sürüyor gibi )ama bunun doğal sonucu olarak ; insanlar tabiatı ve dopayı yok etmiş olacak, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda ,Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, olarak tanımlanan süreçten sonra, doğa hızla yok edildi, dünya sıcaklığı o tarihten sonra , hızla arttı .. ve ozon tabakası delindi,dünya ısınıyor ve buzullar eriyor .. çünkü ham madde lazım. enerji lazım , bunu karşılamakta dünyaya zarar veriyor, savaşlar çıkıyor , insanlar ölüyor, fünyanın akciğeri olan ; yağmur ormanları kesiliyor, yani insanoğlu ,kendi kendi kendini yok ediyor, |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Kapitalizmin Enerji Dünyası (2): Çok mu Elektrik Enerjisi Gerekli | Nazim_Hikmet | Siyaset | 0 | 20-01-2011 13:25 |
| 2008 Ağustos Ayı Konserleri | turuncu1 | Müzik | 3 | 11-08-2008 13:05 |
| Tarih Felsefeleri | ESTERGON | Türk ve Dünya Tarihi | 7 | 04-06-2008 13:49 |
| Nisan 2008 Konserleri... | turuncu1 | Müzik | 1 | 06-04-2008 14:02 |
| Klavye ve Mouse Kullanımı Tarih Olacak | HasretGÜMÜŞ | Güncel | 1 | 08-01-2008 22:26 |
|
|