En Büyük Sömürgeci Silahı, Eğitim !http://img131.imageshack.us/img131/3315/oktaysnanoluqw0.jpg (http://imageshack.us) En Büyük Sömürgeci Silahı, Eğitim ! Bir ülkenin insanlarını kendi kültürel köklerinden koparmanın, bağımlılığını artırmanın en önemli yolunun dil bağımlılığı yaratmaktan geçtiği artık bilinen bir gerçektir. Üstelik bu
Konu ESTERGON tarafından açılmış, 1196 kişi tarafından görüntülenip, 13 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
En Büyük Sömürgeci Silahı, Eğitim ! konusundaki toplam yorum: 13, okunma sayısı: 1196. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Bir ülkenin insanlarını kendi kültürel köklerinden koparmanın, bağımlılığını artırmanın en önemli yolunun dil bağımlılığı yaratmaktan geçtiği artık bilinen bir gerçektir. Üstelik bu yöntem hiç de yeni değil. Ta Romalılar devrinden bu yana geliştirilerek kullanılıyor. 1890’da İngilizlerin İrlanda’ya, sonra Rusların 1964’den sonra Kazakistan’da vb. Uyguladığı tamamıyla onların dillerini değiştirip ilelebet köle yapmak için kullanılan çok tesirli bir yöntemdir. Hindistan’da bu oyunu yaptıklarında herkes İngilizce öğrensin öğrensin ki ilelebet köle olsunlar, matematik fizik hikaye olsun, kafaları dumura uğrasın, düşünemez olsunlar düşüncesi temeldi. Hatta İngilizler matematik diye Hintlilere logaritma cetveli ezberlettiler! Bugün bizim devletin oynadığı bu İngilizce oyunudur. Bunun adı eğitime müdahale ile yönetmektir. Bir ülkede eğitim dilini anaokullarına indirdiğin zaman bir iki nesil sonra o ülkede dil biter ve kısa sürede o ülkenin adı bile tarihten silinir. Eğitim en korkunç sömürgecilik silahıdır. Bir ülkeyi sömürge yapmak için en etkili silah dilini yok etmek ve eğitimini ele geçirmektir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=149445 Prof.Dr. Oktay SİNANOĞLU |
|
|
|
|
|
#2 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
bununla ilgili bir kitap var bye bye Türkçe diye mutlaka okyun derim ben...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #71884 Yer: bırakıcam bu işleri,gidicem buralardan
Karma etkisi: 83
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7685
|
ülkemizde 4. sınıftan itibaren yabancı dil dersi veriliyor ve sadece yabancı dil odaklı liseler var. zaten şu anda ülkemiz bir nevi sömürgedir. bu sömürgeci düzeni yıkmak için önce dilimizi kültürümüzü kurtarmalıyız. kültürel kurtuluştan sonra iktisadi kurtuluş daha kolay olur...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #121844
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 53
|
Arkadaslar Artik Gunumuzde 1 Yabanci Dİl Bİr İnsan Demek Dİyolarya Yanlis Bİr Yabanci Dİl 1000 İnsan Demek Dİlmek KÖtu DeĞİldİr Bence Ama Şahsİ Tavirlarimizi Yabancilastirmamak Makbuldur Saygilar
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Alıntı:
http://www.wardom.org/istiklal-marsi...46#post1318546 Bu konuya ise yorum yazmadım, sadece Sn.Oktay Sinanoğlu'nun yazısını vermiştim. Yabancı dil öğrenilmesine karşı olan yok. Konuyu saptırmayın. Sinanoğlu' nun da anlatmaya çalıştığı şey şudur. "Yabancı dille eğitim olmaz" Olursa eğer siz "sömürge adayı" da olursunuz. Hepsi bu, bunda anlaşılmayan bişey olduğunu sanmıyorum. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #101602
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33363
|
Alıntı:
sömürgeci zihniyetlerde aynen bu sözlerle, yozlaştırma politikalarını uygulanabilir kılıyorlar... Yaşamak için onların diline muhtaç değiliz, öğrenmekten farklı şeyler bunlar. Lost dizisini ingilizce veriyorlar ve bir sürü dizide ingilizce artık... Neden türkçeleri yok, neden insanımız bu gavur lisanını öğrenmeye zorlanıyor. RTUK denen kodomanlar toplulugu kurtlar vadisini kaldırırken bu emperyalist amerikanın oyunlarını görmezden görüyorlar. Madem Türkiye de yayın yapan bir kuruluşsun, bize ana dilimizde yayın yap! ........... ![]() Düzenleyen ESTERGON : 26-07-2007 at 18:34. Sebep: küfür yok |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #51318 Yer: Antalya/๓єгкєz
Karma etkisi: 2137
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 212643
|
bence en büyük silah aristo'nun iskender için düşündüğü bölücülük siyaseti şu an hala daha kullanılır.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #121844
![]() Karma: 53
|
arkadaşlar sözlernizi kabulleniyorum gayet guzel düşünceleriniz var fakat sanırım
bende anlatamamama gibi bir durum var yabancı dil orenmek iyidir güzeldir fakat turk of ve adetlerinden uzaklasmamamız gerektiğinide su kelimelerle anlatmaya calsıyorum (sahsi tavırlarımızı yabancılastırmamak kelimesiyle anlatmaya çalıstım Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=149445 unutmayalım kuran ı kerim alfabesi normal araplarınkinden farklıdır dil olarak sahsen ben çocuklarımızı daha 6 yasında ana okuluna göndermeden camiye gönderen kişilerdenim orada arap (kuran) alfabesi örensin diye ama bunu su sekilde saptırmayalım her öğrenilecek yabancı dil ingilizce değildir neyse sanırım konu iyice carpıklastı hatalarım ve kusurlarım için af edin cahiliğime verin saygılar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83178
Karma etkisi: 20
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1412
|
osmanlının güçlü olduğu devirde en çok öğrenilen dil türkçe idi çünkü dünyaya osmanlı hükmediyordu ve onun parası en değerli para ve en çok kullanılan para idi
osmanlı dünyanın öbür ucunda dans edilen lambadayı yasaklamamışmıydı gücü varken ve borusu öterken onun için zaten lambada yasak dans diye geçerdi adı şimdi en çok kullanılan para dolar ve en çok kullanılan dil amerikanın kullandığı dil olan ingilizce sanırım bağzı şeyleri korumak ve kollamak için ekonominin ve teknolojinin gücü gerekiyor ne yazıkki ancak o zaman yozlaşma azalabilir sanırım |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #98609 Yer: İstanbul / Küçükçekmece / Tepeüstü
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 597
|
Güzel Bir Konu Estergon Her Zaman Arkandayim
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #135478
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 391
|
Eğitim denince aklıma ilk şu geldi aslında:tarihimizin eksik ve tam yapılması gerektiği anlatılmaması,günümüz siyasetinden çocuklarımızın haberdar edilmemesi,daha çok yabancılaştırma politikasına uyarak okullarda çeşitli düzenlemeler yapılması,Atatürk'ün daha çok doğum,ölüm tarihi,anne adı,baba adı vs. sine önem verilmesi(yanlış anlamayın benim anlatmak istediğim daha çok yaptıklarına,söylediklerine,düşüncelerine önem verilmesi gerekliliğidir..) ve bunun gibi bir çok eksikler,yanlışlar.Dil konusunda da sarızeybek nick li arkadaşımızın yorumuna az çok katılıyorum.Özellikle orada ki ekonomi ibaresine...Bir kaç. yorumumda da dediğim gibi ekonomi neredeyse son 100 yıldır herşey demek.Tabii ki daha öncesinde de önemi çok büyüktü.Bizim dilimizin şu an da dünya genelinde ingilizce gibi görülmemesinin sebebi ekonomik ve siyasal üstünlük yarışında geri kalışımızdandır.Ama gelin görün ki Ülkemiz içinde kendi Milletimiz bile konuşurken "ok","hello","by" tarzı kelimeler kullanıyorsa,dükkan isimlerimiz yabancıysa vs. bunun suçlusu çoğunlukla biziz.Belki biraz da bu misyonerlik çalışmalarının da etkisi var.Biraz dememin sebebi de şudur;eğer biz Milli Bilince sahip olabilseydik misyonerler işlerini yapamazlardı.Ama demekki biz(kastım herkes değildir!) yeterince Milli Bilince sahip değilmişiz,olamıyormuşuz.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=149445 Konu için teşekkürler.Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderator
|
Konuya ilgi gösteren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Genel olarak mesajlarınızda belirttiğiniz düşüncelerinize de katılıyorum. Amacım kimseyi rencide etmek değil lütfen samimiyetime inanın. Ama aşağıda verdiğim avatarlarınız, dilimize verdiğimiz önemi tam olarak anlamdığımızı mı gösteriyor? ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=149445 Dikkat ederseniz istediğim şey sadece özeleştiri. Yoksa bu avatarları kullanmak için kendinizce bir çok sebebiniz vardır. Bu nedenleri burada yazmak zorunda da değilsiniz. Lütfen sadece düşünün (yoksa bunları değiştirin bile demeye hakkım yok). Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #69071 Yer: ZBFL
Karma etkisi: 132
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12485
|
Katılıyorum. Konu için teşekkürler. Bazı şeyleri zihinde değiştirmek gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #135478
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 391
|
Alıntı:
Aslında haklısın.Hata bende avatrımı bu metni okuduktan sonra dikkat etmeden ilk kez oluşturdum."Lütfen sadece düşünün (yoksa bunları değiştirin bile demeye hakkım yok)." Ben yine de değiştirmeyi düşünüyorum .Teşekkürler.Saygılarımla... |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|