Fedora 8 warewolf Yeni Anlatımlı Kurulum Türkce linuxcular buraya!!:)Bu yazıda Fedora 8 'in nasıl DVD 'den kurulacağını anlatacağım. Bu kurulum bittikten sonra Fedora 8 Multimedya yazısını okumanızı öneririm. Çünkü bu döküman sadece işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösteriyor. Şimdi
Konu _BaCKDOoR_ tarafından açılmış, 2118 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Fedora 8 warewolf Yeni Anlatımlı Kurulum Türkce linuxcular buraya!!:) konusundaki toplam yorum: 2, okunma sayısı: 2118. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #40260 Yer: 35 ½
Karma etkisi: 457
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 44922
|
Bu yazıda Fedora 8 'in nasıl DVD 'den kurulacağını anlatacağım. Bu kurulum bittikten sonra Fedora 8 Multimedya yazısını okumanızı öneririm. Çünkü bu döküman sadece işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösteriyor. Şimdi aşağıdaki adımları atlamadan gerçekleştirelim ve Fedora 8 kurulumunu tamalayalım.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=175210 Kurulum : Evet, şimdi Fedora 8 Dvd 'mizi DVD okuyucumuza takıp bilgisayarımızı Cd-Rom desteği ile başlatmaya ayarlıyalım. Boot işlemi başlayına "Install or upgrade an existing system" seçelim. ![]() Eğer DVD iso 'nuzu test etmek istiyorsanız "OK", vakit kaybetmek istemiyorsanız "Skip" seçmelisiniz. ![]() Karşınıza ilk kurulum ekranı gelecektir."Next" yapalım.. Başka butonlarada basabilirsiniz. http://www.fedoraturkiye.com/files/i...-1.preview.png Kurulum ve İşletim Sistemi dilini bu adımda ayarlıyoruz. Biz bu adımda Türkçe kullanıyoruz. http://www.fedoraturkiye.com/files/i...-2.preview.png http://www.fedoraturkiye.com/files/i...-2.preview.png ![]() Bu kısımda disk yapılandırmasını yapıyorsunuz. En çok dikkat etmeniz gereken bu bölümdür. Diskinizde veri var ise silinebilir ve geri dönüşü olmayabilir. Eğer diskinizde herhangi bir veri yok ise direk "İleri" tıklayarak devam edebilirsiniz. ![]() Hard diskinizde başka bir işletim sistemi veya başka bir bölüm var ise aşağıdaki yönergeleri izlemeniz gerekiyor. Gelen ekranda "Create Custom Layout" seçip "İleri" 'yi tıklıyoruz. Diğer adımları aşağıdaki resimlerdeki gibi yapabilirsiniz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=175210 ![]() Disk yapılandırma kısmını geçtikten sonra ağ ayarlarını ister el ile isterseniz otomatik olarak yaptırabilirsiniz. Herhangi bir ayar yapmak istemiyorsanız "İleri "'yi tıklayıp diğer adıma geçebilirsiniz ![]() El ile yapılandırma yapmak istiyorsanız aşağıdaki resimlere göz atabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Zaman ayarlarını yapıp "İleri" 'yi tıklayalım. Avrupa / İstanbul şeçiyoruz ![]() Root şifremizi ayarlıyoruz.Sisteme süper kullanıcı ile giriş yaparken kullanacağımız şifredir ![]() ![]() ![]() devamını BURADANtemin edebilirsiniz saygılar acelem var devam edicem şimdi çıkmak zorundayım ![]() ewet devam ediyorum fedora 8deki en büyük yenilik ntsf kullanabilme yani ntsf üzerine kurulum yapabilme Bilindiği gibi fedora kurulumunda sadece ntfs okuma izni verilmiştir. Aslında çoğu dağıtımında bu şekilde. Ntfs-3g ‘nin gelmesiyle artık ntfs dosya sistemine yazma hakkı doğmuştur. Ufak bir bilgilendirmeden sonra aşağıdaki adımlara takip ederek Fedora ‘ya ntfs yazma desteği verebilirnisiz. 1. yum -y install ntfs-3g 2. mkdir /mnt/ntfs 3. id murat uid=500(murat) 4. ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/ntfs/ -o uid=500 4 adımdan sonra /mnt/ntfs altına ntfs formatındaki diski (veya partition) mount etmiş olduk. Kalıcı olarak her açılışta mount edilmesini istiyorsak; vim /etc/fstab /dev/sda1 /mnt/ntfs ntfs defaults,fmask=0222,dmask=0222 0 0 Boş bir satıra yukarıdaki satırı kopyalayıp kendi diskinize göre ayarladıktan sonra kayıt edip cıkalım. Artık fedora ‘mız her açıldığında /dev/sda1 aygıtını /mnt/ntfs altına okuma/yazma hakkı vererek mount edecektir. NOT : Diskiniz ile ilgili bilgilere fdisk -l komutu ile ulaşabilirsiniz. Örnek bir çıktı: [root@murat ~]# fdisk -l Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80026361856 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 * 1 2550 20482843+ 7 HPFS/NTFS (Ntfs formatında olan bölüm) /dev/sda2 2551 9729 57665317+ f W95 Ext’d (LBA /dev/sda5 2551 3355 6466131 7 HPFS/NTFS /dev/sda6 3356 3368 104391 83 Linux /dev/sda7 3369 3750 3068383+ 82 Linux swap / Solaris /dev/sda8 3751 9729 48026286 83 Linux indirme seçenekleri:Buradan :son bir bilgi almanyada polisler microsofttan şikayetçi herhangi bi vatandaş için kayıt formu almak yarım saat sürdüğü için linuxa geçmeyi talep ettiler kaynak:softpedia :ibm artık bilgisayarlarda oem olarak linuxa geçiceğini açıkladı kaynak:softpedia Düzenleyen _BaCKDOoR_ : 20-11-2007 at 23:32. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #113325 Yer: Türkiye/Antalya/Merkez/Lara
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 20845
|
yav bu fedora'yu dün kurdum hiç ısınamadım
:shele bide 3,5 gb'lık dev sistem ![]() ubuntu'yu daha çok seviyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #96972 Yer: ...................................
Karma etkisi: 30268
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3025282
|
tşk ederim anlatım güzel olmuş.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|