Format Nasil AtilirNtfs ve Fat 32 dosya sistemleriyle kurulmuş işletim sistemlerinde format atılırken bazı noktaların öneminin yüksek olması ve bu işi bilemeyen arkadaşlarımızın önemli bilgilerini kaybetmeleri sebebiyle bu başlığı açtım. Umarım yeteri
Konu by_ekselanss tarafından açılmış, 470 kişi tarafından görüntülenip, 0 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Format Nasil Atilir konusundaki toplam yorum: 0, okunma sayısı: 470. |
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #54750 Yer: Vatan27 Mekan54
Karma etkisi: 529
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52259
|
Ntfs ve Fat 32 dosya sistemleriyle kurulmuş işletim sistemlerinde format atılırken bazı noktaların öneminin yüksek olması ve bu işi bilemeyen arkadaşlarımızın önemli bilgilerini kaybetmeleri sebebiyle bu başlığı açtım.
Umarım yeteri kadar yardımcı olurum... Ntfs dosya sistemine sahip olan sistemlere format atmak için Windows xp cd'sine sahip olmanız gerekmektedir. Başlangıç disketiyle NTFS dosya sistemi ile kurulmuş işletim sistemine format atamazsınız. Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] I. Durum: Eğer sabit diskiniz c: ve d: gibi iki bölüme ayrılmış ise şu noktalara dikkat edilmesi gerekir, aksi halde başınız büyük derde girebilir: Diyelim ki "C: sürücüsünde ntfs dosya sistemli windows xp kurulu" ve "D: sürücüsü ise fat32 dosya sistemli bir bölüm yada windows 98 işletim sistemi kurulmuş bir bölüm. -- Format işlemini windows 98 başlangıç disketiyle yapmak ister ve format C: yazarsanız D: sürücüsünde olan bütün bilgileriniz silinir. Bunun nedeni win98 başlangıç disketinin sadece fat32 li sürücüyü görmesi, doğal olarak sistemde fat32 li olarak yer alan D: sürücüsünü silmesidir. -- Burada format işlemlerini her iki bölüm için de xp cd'siyle yapabilirsiniz. Bunun için bios'unuzun ayarlarında "first boot" kısmının "cd rom" olarak ayarlanması gerekir. Bu ayar yapılıp sistem yeniden başlattıktan sonra kurulum için bir tuşa basıldıktan sonra ekrandakiler sizi yönlendirecektir. II. Durum: Eğer "C: sürücünde Fat 32 ile kurulmuş win xp varsa ve D: sürücüsü ise Fat 32 yada NTFS dosya sistemlerinden herhangi birini kullanan bir bölüm ise: -- Windows xp cd'sinden yada windows 98 başlangıç disketinden istediğiniz bölüme rahatlıkla format atabilirsiniz. Şunu tekrar etmekte fayda var: Farklı dosya sistemlerine sahip (fat32 yada ntfs) iki sürücünüz varsa windows başlangıç disketiyle ntfs ile kurulmuş alana format atmamalısınız. Yoksa fat32'li bölümdeki tüm bilgileriniz silinir. Ancak bu sistemde fat32 li kısma başlangıç disketiyle format atabilirsiniz... Tavsiyem her koşulda win xp cd'sinden format atmanızdır.... Dikkatli olalım Lütfen Formatın dönüşü çok zordur... |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|