Gençliğe Hitabe'deki ŞOK SIR !http://img369.imageshack.us/img369/1484/107053py9.jpg (http://imageshack.us) Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi olarak bildiğimiz metni aslında Atatürk yazmamış. Konuyu Ecevit'e anlatan ise... İnönü, Ecevit’e Gençliğe Hitabe’yi kendisinin yazdığını söylemiş. Çalışlar kitabında bunu Ecevit’ten dinlediğini anlatıyor. Atatürk hazırladığı
Konu ωαгзż tarafından açılmış, 1715 kişi tarafından görüntülenip, 13 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #135108 Yer: BirZamanLarBuraydı...
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1347390
|
![]() "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi" olarak bildiğimiz metni aslında Atatürk yazmamış. Konuyu Ecevit'e anlatan ise... İnönü, Ecevit’e Gençliğe Hitabe’yi kendisinin yazdığını söylemiş. Çalışlar kitabında bunu Ecevit’ten dinlediğini anlatıyor. "Atatürk hazırladığı büyük nutku, yakın arkadaşı İsmet İnönü’ye okuması ve fikirlerini söylemesi için vermiş. İsmet Paşa uzun konuşmayı okuyup bitirdikten sonra Atatürk’e iade etmiş. Atatürk’ün ‘nasıl buldun’ sorusuna, ‘Paşam çok güzel, ancak, sonunu gençliğe hitap ederek bitirmek sanırım faydalı olur’ cevabını vermiş. Atatürk de bunun üzerine ‘O zaman sen yaz böyle bir bölüm; bakalım, iyi olursa dediğin gibi yaparız.’ deyince İsmet İnönü Nutuk’un sonundaki ünlü ‘Gençliğe Hitabe’ bölümünü kaleme almış.” Yeterince gündeme gelmemiş bu iddia Gazeteci Oral Çalışlar’ın yeniden basılan ‘Liderler Hapishanesi, 12 Eylül Günlükleri’ kitabında yer alıyor. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=217136 ‘Liderler Hapishanesi’, 12 Eylül’ün hemen ardından tutukevi olarak kullanılan Ankara Merkez Komutanlığı’na bağlı Ordu Dil ve İstihbarat Okulu’nda yaşananları anlatıyor. Kitap, yaklaşık iki yıl siyasi liderlerle ve milletvekilleriyle burada kalan Oral Çalışlar’ın o zaman günü gününe tuttuğu notlardan oluşuyor. Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Doğu Perinçek gibi siyasiler içeride neler yaptı? Ecevit Türkeş’le, Perinçek Erbakan’la nasıl bir diyalog içindeydi, günlük dertleri ve sıkıntıları nelerdi? Kitap bu soruların cevabını verirken, ilginç bilgilerin de su yüzüne çıkmasına vesile oluyor. Havalandırma sohbetleri ‘Liderler Hapishanesi’nin en dikkat çekici bölümlerinden biri, Oral Çalışlar ve Bülent Ecevit’in havalandırmada yaptıkları sohbet sayesinde ortaya çıkıyor. Ecevit, İnönü ile ilgili anılarını anlatırken, bugüne kadar farklı bilinen bir gerçeği ortaya çıkarıyor; ‘Gençliğe Hitabe’yi aslında İsmet İnönü kaleme almış. Ecevit İsmet İnönü’nün ağzından dinlediğini söyleyerek Oral Çalışlar’a şöyle aktarıyor: “Atatürk hazırladığı büyük nutku, yakın arkadaşı İsmet İnönü’ye okuması ve fikirlerini söylemesi için vermiş. İsmet Paşa uzun konuşmayı okuyup bitirdikten sonra Atatürk’e iade etmiş. Atatürk’ün ‘nasıl buldun’ sorusuna, ‘Paşam çok güzel, ancak, sonunu gençliğe hitap ederek bitirmek sanırım faydalı olur’ cevabını vermiş. ‘Necdet Uğur da biliyordu’ Atatürk de bunun üzerine ‘O zaman sen yaz böyle bir bölüm; bakalım, iyi olursa dediğin gibi yaparız.’ deyince İsmet İnönü ‘Nutuk’un sonundaki ünlü ‘Gençliğe Hitabe’ bölümünü kaleme almış. Kendisi bana bir keresinde böyle anlatmıştı. Aynı anısını Necdet Uğur’a da anlatmış, o da bu olayı biliyormuş.” kaynak :RADİKAL |
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78696 Yer: Adana
Karma etkisi: 15116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1510874
|
Bir insan bu kadar mı ihanet eder ya !! Önce paralarda ki resmini kaldırdı! Yetmemiş Atatürkün Atatürkün yazdıgı Gençlige hitabeyi mi sahiplenmiş.Keşke Atatürkün verdigi suikast emri(şimdi kesin degil diyenler cıkacaktır ben bu olayın gerçek olduguna ınanıyorum
) gerçekleştirilseydi.. |
|
|
|
|
#3 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
Alçaklar... Atatürkün sayesinde böyle şerefsizce, hayasızca, hayince ve özgürce konuşuyorsunuz....
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78537
Karma etkisi: 10150
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1013753
|
Bir taşla iki kuş vurmak diye buna denir. Ya Atatürk ya da İnönü ikisinden biri bu habere göre yalancı. Kısacası iki ucu
lu değnek. Atatürk yazdı dersen İnönü'yü, İnönü yazdı dersen Atatürk'ü karalayacaksın elinde olmadan. Bu adamların milli değerleri karalamak, insanların akıllarını bulandırmak için buldukları bu yaratıcı (!) yöntemler karşısında şaşırmamak insanın elinde değil doğrusu... |
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
Alıntı:
Fakat; Bu iddiayı ortaya atan gerzek acaba hayatında kaç kere Gençliğe Hitabe'yi okumuş. Ya da Kimin yazdığı önemli değil Türk Milletine Bir miras'dır Gençliğe hitabe. Kendisine bu hitabe'yi yaşam felsefesi olarak edinmiş mi? Gençliğe Hitabe'nin anlamını kavramış mı ki Kalkıp da böyle bir iddia atıyor. Sakın kimse bana Gençliğe hitabe'yi kavramış demesin, çünkü kavrasa idi şayet kimin yazdığı önemli değil verdiği mesaj önemlidir. Düzenleyen Kemalistt : 29-06-2008 at 21:20. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #139721
Karma etkisi: 14073
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1406763
|
Arkadaşlar Sanırım diğer konularda Kaynak takıntısı olan arkadaşlar Kaynağa bakmıyorlar.....
Bu Kaynakla çay da demlenmez.... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#7 | |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37228 Yer: Bursa
Karma etkisi: 342
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33513
|
Alıntı:
Eğer kaynak zaman olsaydı ilk mesaj senin yazdığın mesaj olurdu.Bi ülkede insanlar birbirlerine bu kadar mı güvenmez oldu? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33887
Karma etkisi: 1772
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 176260
|
Cem Yılmaz ne diyor stand-up ' ın bir bölümünde ;
" Ben istemiyorum ki ailem oyuna dahil olsun .. " Herkes ona göre konu açsın da yorum yapsın bence . " Bu insanlar şereften münezzeh insanlar ya yazıklar olsun size . " demekle olmuyor bu işler . |
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #3237 Yer: İSTANBUL
Karma etkisi: 3264
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 325575
|
Alıntı:
aynı şekilde önyargılı yorumlardan kaçınmalıyız diye düşünüyorum.. henuz araştırmadım konuyu yeni gördüm. ismet paşa da yazmış olabilir .. ancak diger bir arkadaşın dedigi gibi bunu yazan kişiden cok bunun bi miras olduğudur.. tabi buna bir de Atatürk ün de kaleminden geçen yazılar arasında olması daha da büyük anlam katmaktadır... saygılar.. Düzenleyen ESTERGON : 30-06-2008 at 12:24. Sebep: konu dışı bölüm silindi |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8409 Yer: California LA
Karma etkisi: 5041
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 502853
|
Atatürk'ü herhangi biri gibi eleştiremeyiz veya suçlayamayız
Atatürk'ü anlamak zor değil , bunun için ödün vermek zor |
|
|
|
|
#11 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #135108 Yer: BirZamanLarBuraydı...
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1347390
|
Alıntı:
![]() baı işler böyle olmuyor demişsin de forumda bu kadarını yapabiliyorum ben . Yok ismet inönünün ruhunu çağırığ sorguya çekebiliyorsan getirde suratına tüküreyim ok ![]() ![]() ![]() Birde "gıla" ALLAH tan isteğim mahşerde şu yazdıklarının herkese gösterilerek senin ne duruma düşeceğini görmek . (inan o kadar çok merak ediyorum ki anlatamam kelimeler yetmiyor buna ) AYrıca buna milletin değerleri le alay etmek denmez . Ayrıca milletin yanlış bildiği birşeyi millete öğretmek denir AYrıca merak etme merdiven de kılınçta topta tüfek te hazır ![]() Düzenleyen ωαгзż : 30-06-2008 at 10:06. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #196371 Yer: Eznora
Karma etkisi: 25318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2530908
|
Atatürk ya da İsmet İnönü yazmış fark etmez pek. Ancak İsmet İnönü yazdıysa da bunu bilmek gerekir. Kimse böyle bir paylaşım yaptığı için vatan haini ilan edilemez. Bazılarının Atatürk sevgisi eğer gençliğe hitabenin yazarı değil diye azalacaksa hiç sevmesinler Atatürk'ü daha iyi. İsmet İnönü de hitabeti iyi olan bir devlet adamıydı o yazdıysa da şaşırmam. .Saygılar
|
|
|
|
|
#13 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #134886 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 15
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1019
|
Hayır benim takıntım elinde kanıt yok ken Atatürk'e böyle bi suç atması.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
♠¢φййễ¢т ,
Kendi açtığınız konuyu bu kadar profesyonelce provaka edebilirdiniz. Kişisel ve polemik içerek mesajlar silinmiştir. Cumhuriyetin kurulmasına katkısı olan bir insanın yüzüne tükürmeye kalkışmak, maskelenen zihniyeti göstermektedir. Konu kilitlidir. |
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|