Hangi Linux Dağıtımı ?Google da biçok bu tarz konu var fakat hepside karışık geldi bana.. Wardom linux kullanıcılarının tavsiyelerini almak istiyorum.. Xp ye alışmış, bilgisayarı daha çok internette sörf için kullanan birinin hangi
Konu uygarozdemir tarafından açılmış, 3786 kişi tarafından görüntülenip, 77 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Hangi Linux Dağıtımı ? konusundaki toplam yorum: 77, okunma sayısı: 3786. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #9764
Karma etkisi: 74714
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7465394
|
Google da biçok bu tarz konu var fakat hepside karışık geldi bana.. Wardom linux kullanıcılarının tavsiyelerini almak istiyorum..
Xp ye alışmış, bilgisayarı daha çok internette sörf için kullanan birinin hangi dağıtımı kurması daha yararlı olur ? Bilgisayar özelliklerim ile ilgili birkaçta resim koyuyorum, driver sorunu çekermiyim öğrenebilmek için.. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.. ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=229647 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70654 Yer: Ankara
Karma etkisi: 14179
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1417002
|
dostum bu donanımla istediğin linux dağıtımını kurabilirsin ve tam verim alabilirsin.
eğer yeni başlayacaksan. Ubuntu Pardus vs gibi dağıtımları öneririm. benim favorim Ubuntu ![]() not: Ubuntu Kuracaksan 8600GT'ini standartta tanımayacaktır. Kısıtlanmış Sürücü bölümünden. baktığında Ekran Kartının Driverînı göreceksin. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=229647 sakın oradan yükleme. Nvidia'nın kendi sitesinden indir onu kur Bendede aynı karttan var ;=) Driver olarak sorun olmayacaktır ![]() Düzenleyen \Emix : 04-09-2008 at 22:57. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #147320 Yer: TForm1 = class(TForm)
Karma etkisi: 1020
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 101491
|
PArdus kesinlike en kolay ve bence en sorunsuz olanı.Sorun yaşarsan forumuda var yardımcı oluyorlar.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7465394
|
Ubuntu nun sitesinde gördüğüm kadarı ile 64 bit desteği var , pardusun var mı peki ? Otomatik güncellemeleri var mı linux un ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #153443 Yer: ist.
Karma etkisi: 53013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5300013
|
vay anasını işlemciye bak, tas gibi mübarek
.konuyu dagıttıysam özür |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #231826 Yer: yeppa yeppa party:)
Karma etkisi: 83
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7906
|
pardus'dan kesinlikle uzak durun, gereksiz, saçma bir dağıtım.
Ben debian veya ubuntu tavsiye ediyorum. İkisinin arasında fark ubuntu'nun debian'a ait olan beta paketleride kullanıyor olması, (yoksa aslında oda debian) ubuntu'nun donanım desteği yerinde son kullanıcı için ideal. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
|
Bildiğim kadarı ile 32 bitlik bir yazılımı anca wine ile açarsın fakat Pardusun 64 bit versiyonu yok.Ubuntunda 64 bitte donanım sorunu yaşadığını biliyorum hatta hatırladığım kadarı ilede kendi forumunda 64 bit kurmayın diye konu başlığı vardı sorunyaşayanlarda çoktu ama bir dene
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=229647 Magnox Okadarda yabana atma yaws yeni kullanıcı için bence en idali Pardus. Düzenleyen misafir910 : 05-09-2008 at 00:10. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34645 Yer: dev/semy
Karma etkisi: 61
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5453
|
Arkadaşım açıkcası Linux Distro seçimi genellikle kişiseldir.Aslında tavsiye ile seçilecek birşey değildir. Dağıtımları deneye deneye bir birikim elde edio öyle kullanmak istediğin dağıtımı belirlemelisin. Ben sana tavsiyede değil olasılıkları söylemek istiyorum. Ben senin yerinde olsam Pardus ile başlamam. Neden dersen gerçek Linux dünyasını tatman için çok basit bir seçenek olur. Evrensel büyük bir distro ile başlanmalı bence. Buda Debian, Ubuntu, Fedora , Mandriva demektir. Linux Bildiğimiz futbol taraftarlığı gibidir. Ben uygulama geliştirirken ve kullanırken gerek kütüphane genişliği ve depo doluluğu , Gnome kullanması gibi nedenlerden dolayı Debian tercih ediyorum. Ama Fedoradanda vazgeçemiyorum. Linux'ta biraz cebelleşerek , debelenerek tecrübe edilinir öğrenilir. Pardus kullanımı çok kıolay. Ve seni az çok forumdan tanıdığım için araştırmaya meraklı olduğunu düşünüyorum O yüzden karar senin
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
|
Ubuntuyu indiriyorum arkadaşlar.. Onunla başlıyalım bakalım..
64 bit olanını çekiyorum, programlarda sorun yaşar mıyım, var mı bilginiz ? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #44310 Yer: Kaçkar Dağları
Karma etkisi: 7930
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 792044
|
Pardus Önerimdir
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #231826 Yer: yeppa yeppa party:)
Karma etkisi: 83
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7906
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Super Moderator
|
64 ten vazgeçtim driver sorunu yüzünden, 32 yi çekiyorum baştan.. Yardım eden herkese teşekkürler.. Yine aklınıza bişey gelirse eklerseniz sevinirim buraya...
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70654 Yer: Ankara
Karma etkisi: 14179
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1417002
|
Alıntı:
64 kullandım hiç bir driver sorunu yaşamadım. boşuna vazgeçmişsin. senin donanım çok yakın sistemlerde denedim sorun yok windows'daki gibi 3 gb'^tan yukarsını görmez 32 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Super Moderator
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
|
Pardusuda bir deneseydin
![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|