Haşlama Buzzzz (Meyan Şerbeti)Güneydoğu ve Doğu Akdeniz bölgelerimizde yaz mevsiminin vazgeçilmez içeceği. meyan kökü adı verilen ve kolanın ana hammaddesi olan bitkinin, köklerinin sulandırılarak süzülmesi ile elde edilir. siyah renkli oluşu ve köpürmesi
Konu Gül'ce tarafından açılmış, 552 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Haşlama Buzzzz (Meyan Şerbeti) konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 552. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #534357 Yer: im seni çikolata ;)
Karma etkisi: 8515
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 851052
|
Güneydoğu ve Doğu Akdeniz bölgelerimizde yaz mevsiminin vazgeçilmez içeceği. meyan kökü adı verilen ve kolanın ana hammaddesi olan bitkinin, köklerinin sulandırılarak süzülmesi ile elde edilir.
siyah renkli oluşu ve köpürmesi ile kolayı andırır. ilk kez içenlerin yüzlerinde görülmeye değer bir ifade zuhur eder. bu içecek başlangıçta bir insan bunu nasıl içebilir gibi bir düşünce ortaya çıkarsa da, zamanla tiryakilik hasıl eder. soğudukça tadı güzelleşen haslama, sırtta taşınan alt kısmı geniş üste doğru daralan, tepesinde ziller ile süslenmiş bakır kazan ve kazanın altından öne doğru uzanan ucu her daim açık çeşmeden, eğilerek yerçekiminden faydalanmak sureti ile bakır tas yada yerine göre bardaklara konularak sokakta satışa arz edilir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=487950 haşlama satıcıları geleneksel kıyafetleri pek bir severler, ayaklarında şalvar üstlerinde eski tarz haki yaka gömlek ve işlemeli yelek giyerler. başlarına püsküllü fes takanlara da rastlamak mümkündür. değişik ses tonları ile dikkat çeken bu satıcılar, 'her derde deva', 'buz oldu buz' gibi sloganlarıyla eşzamanlı olarak ellerinde tuttukları bakır tasları birbirine ahenkli bir biçimde vurarak, ortaya çıkardıkları musiki havası ile de dikkat çekerler. sonuç olarak haşlama yalnızca bir içecek olmayıp, yöre kültüründe önemli bir pay sahibi olmanın haklı gururunu taşıyan bir semboldür. öte yandan bu haklı gurur onu şımartmak şöyle dursun gayet iktisadi fiyatıyla karşımıza çıkması ne denli mütevazı bir içecek olduğunu da gözler önüne serer. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu serin içecek yazın terleme,düşük tansiyon, isteksizlik,halsizlik, yorgunluk çekenlere iyi gelir, aynı zamanda enerji verir, doping etkisi yapar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #183147 Yer: elleştiremediklerimizden misiniz?
Karma etkisi: 4438
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 443344
|
hiç deneme fırsatım olmadı umarım bi gün karşılaşırız.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
|
maalesef hazır içecekler galip gelmeye başladı.Ben de fazla rastlamıyorum artık..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2010
Üye numarası: #502889
Karma etkisi: 4248
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 424615
|
nasıl bişiy cok merak ediyom tadı fln
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #75895
Karma etkisi: 2433
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 242636
|
Kucukken adanada babam ıcerdı banada alırdı ama hıc ıcmeyı sevmem :d babam bayılırdı ama
![]() Guzel gunlerdı sımdı her yerde hazır dolaplar parayı at kolayı al ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
|
Bundan 10 yıl önce ben minikken
misafirliğe gitmiştik.Bardaklar içinde ikram edildi.Ben kola sanıp koca bir yudum aldım.Ama yutmakta zorlandım zira kokusu ve tadı garip geldi.Hiç tatmayan biri içmekte zorlanır.Ama içtikten bir 2, 3 dk. sonra boğazda hoş bir tatlılık bırakıyor o güzeldi ![]() Denemek amaçlı aktardan meyan kökü alırsın bir avuç kadar surahiye koyup 1 lt.su eklersin.Buzdolabında 4 ve ya 5 saat dinlenmeye bırak.Merakın gitmiş olur ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #75895
Karma etkisi: 2433
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 242636
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
|
Babaların ve dedelerin içeceği
![]() Unutuluyor maalesef. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #534060 Yer: in ne önemi var
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Böyle bişey gözmüştüm sanırsam Antep'e gittiğimde ama emin değilim
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Eczacılar meyan kökü balı için uyardı | Ulu | Sağlık | 0 | 21-10-2010 12:26 |
| İnsan görünümünde ağaç kökü | terguden | Güncel | 8 | 28-01-2008 12:28 |
| zıkkımın kökü derler ya bana bunu matematıksel olarak kım acıklayacak ? | S.u.L.T.a.N | Çöp Kutusu | 3 | 26-04-2007 23:07 |
| Zıkkımın Kökü Nedir? +21 var aman dikat :D | Elnstein | Geyik | 17 | 06-03-2007 14:18 |
| konsol kökü ve ağacı ile msn kısıtlama (local),,harddisk gizleme vs... | ReQuiemForAsaW | İşletim Sistemleri | 2 | 03-03-2007 10:17 |
|
|