Hp Laptop Ekranda ÇizgiArkadaşlar Hp 6120 laptopumuz var.. Ekranda çizgi oluştu, ekranın sağ ve sol üst taraflarından kastırınca çizgi kayboluyor, serbest bırakınca tekrar oluşuyor.. Hafif kastırmayla da olmuyor, laptopu söktüm flat kablosunu söküp
Konu yukubey tarafından açılmış, 619 kişi tarafından görüntülenip, 12 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Hp Laptop Ekranda Çizgi konusundaki toplam yorum: 12, okunma sayısı: 619. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #446898 Yer: çok uzakta, öyle bir yer..
Karma etkisi: 9766
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 976078
|
Arkadaşlar Hp 6120 laptopumuz var..
Ekranda çizgi oluştu, ekranın sağ ve sol üst taraflarından kastırınca çizgi kayboluyor, serbest bırakınca tekrar oluşuyor.. Hafif kastırmayla da olmuyor, laptopu söktüm flat kablosunu söküp taktım biraz oynadım ama flat kablo veya soketinden değil gibi.. Ekran değişmeden tamir olma şansı varmıdır acaba? Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=488161 Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2011
Üye numarası: #547127
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
malesef o şekilde kullanacaksınız yada ekranı değiştirecekasiniz. donanımsal oldugu için olmaz diyedüşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20110 Yer: siz berduş gibi dağıttım kendimi...
Karma etkisi: 7694
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 768386
|
Hocam LCD ekranların bu tür problemleri hep oluyor... Bildiğim tamiri yok.. Ama "Makaveli" vardı forumda o daha iyi bilir..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4218
![]() ![]() ![]() Karma: -275
|
arıza panelde degısmesı gerekmekte.. boyunutu solersenız sıze tam fıyat bılgısı verebılırım.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2010
Üye numarası: #479631 Yer: İzmir
Karma etkisi: 378
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37674
|
Geçmiş olsun Dostum Hp'lerde arızalanma yüzdesi biraz fazla maalesef..inşallah fazla masraf çıkarmaz ve sorunun hallolur.. arkadaşlar alltaki makina hakkında biraz yorum alabilirmiyim bu cihazı almayı düşünüyorum..masaüstü bilgisayar toplatıcaktım ancak bunun özelliklerini görünce vazgeçtim..bundan daha üstün bir teknoloji yok gibi şu anda. ![]() ![]() ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=488161 ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #449370 Yer: 6
Karma etkisi: 15409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1540233
|
K1mBu toshiba X serisinin yeni modeli çıkacak onları bekle ama tavsiyem apple al
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #227403 Yer: istanbul
Karma etkisi: 14755
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1475048
|
ya bu şekilde kullan yada aç ekranın arkasına kagıt yada izmarit koy ama zamanla ekranı çatlata bilir yada şuanki çizgi büyüye bilir en iyisi bu şekilde kullan düşürdünmü pcyi yoksa anlattıgınız gibi şöküp takma işindenmi kaynaklandı?
K1mbu.. birde Dell bilgisayarlara bak istersen ![]() Düzenleyen 0sM@N61 : 24-06-2011 at 20:26. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2009
Üye numarası: #345733
Karma etkisi: 213
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 21086
|
bunun tamırı var ekranın arkasına bastır goruntu duzeır lcd 'nın anakartında kaynaklınıyor lcd cıkar arkasına saglam bır sekılde bantla yapıştır duzelecektır sorun
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2010
Üye numarası: #495141
Karma etkisi: 646
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 64446
|
offff hpler hep sorunlu bende bı kac ay kullanmıştım nefret ettim pcden. bence önce araştırıp iyi bir servise göstermeli onun ardından ne yapmak gerekli bakmalı..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47347 Yer: ankara
Karma etkisi: 16257
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1624996
|
büyük ihtimalle iletişim hattında (kablolarda) problem var. lcd nin arka panelindeki film şeklinde olan bölüme dikkat etmelisin orada bir kopukluk olabilir, deneme yanılma yöntemi ile yerini tam tespit et ve o kısımı bant yada kağıt vb.. ile sabitle, ellerin pek nazik değilse yani ince işçiliğin yoksa hiç uğraşma öyle kullan yoksa lcd paneli çatlatırsın bir işe yaramaz
![]() ben bu arızadan birkaçtane tamir yapabildim, bazılarında sorunu bulamıyorsun türk usulü bant yada kağıt işe yaramıyor,bir tanesininde panelini komple çatlattım dikkat et derim ![]() Düzenleyen basters : 25-06-2011 at 12:36. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #446898 Yer: çok uzakta, öyle bir yer..
Karma etkisi: 9766
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 976078
|
Alıntı:
Hafif kastırmayla halledilebilecek bir durum olsa belki birşeyle destek yapacağım ama bayağı bi kastırmak gerekiyor.. Sanırım panelde bir problem var.. Şimdilik bu şekilde kullanmaya devam edilecek.. Not: Ellerim yeterince naziktir ve sağlam işçiliğim vardır ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2011
Üye numarası: #516680
![]() Karma: 10
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82014
Karma etkisi: 18
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1249
|
Ekranda ölü pixel değil, sütun bozulması var. Panelin arızalı. Kastırınca eğip bükünce düzelir ama bir müddet sonra sütun bozuklugu yayılır. Sana tavsiyem ekranı fazla kurcalamaman, data kablosuyla bir alakası olmaz bu arızanın.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Laptop Onarım/Tamir Görsel Eğitim Seti | Downpc | Eğitim, Öğretim ve Kişisel Gelişim | 0 | 23-12-2010 05:01 |
| Laptop Onarım Eğitim Seti [videolu] | shadowknight | Dizüstü / Laptop Bilgisayarlar | 4 | 24-11-2010 15:10 |
| Çizgi Roman Nedir.? | librarian | Çizgi Roman | 3 | 19-08-2009 16:42 |
| ~ÇoCuKLuĞuMuZuN uNuTuLMaZ ÇiZGi FiLMLeRi~ | MirzaBey | Genel | 14 | 18-09-2008 11:37 |
| AirMagnet Laptop Wi-Fi Analyzer v7.5 Build 10222 Retail | TASADAM | Programlar | 3 | 28-07-2008 12:07 |
|
|