Html- derslerarkadaşlar konuyu buraya açtım html burdan anlatacağım inşallah yardımcı olabilirim size NOT: Yanlışım olursa (illaki olur unuttuğum yanlış ensik yazdığım yer vs ) html bilenler bana bildirsin ki düzeltelim... ___________________________________________________________
Konu by_24 tarafından açılmış, 236 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Html- dersler konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 236. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2011
Üye numarası: #536115 Yer: trabzon
Karma etkisi: 4
![]() ![]() ![]() Karma: 263
|
arkadaşlar konuyu buraya açtım html burdan anlatacağım
inşallah yardımcı olabilirim size NOT: Yanlışım olursa (illaki olur unuttuğum yanlış ensik yazdığım yer vs ) html bilenler bana bildirsin ki düzeltelim... __________________________________________________ _________ ______ Eğer Windows kullanıyorsanız not defterini açın. Eğer MAC kullanıyorsanız SimpleText programını açın. Dreamviewer de boş html de olabilir. __________________________________________________ ______________ <html> <head> <title> buraya site başlığı yazıyoruz </title> Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=518721 </head> <body> buraya sitenin içinde gösterilecek olan herşeyi yazıyoruz binevi sitenin gövdesi mesela bu benbim ilk denemem yazın adınızı yazın vs vs vs ![]() </body> </html> ___________________________________________________________ ______ evet arkadaşlar bunu farklı kaydet diyoruz ismini by_24.html olarak kaydedin (by_24 kendinize göre değiştirin) Düzenleyen by_24 : 03-01-2012 at 01:17. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
|
HTML dilindeki en önemli etiketler, başlıklar, paragraflar ve satır atlama etiketleridir.
Başlıklar <h1> ve <h6> arasındaki sayılırla belirlenebilir <h1> en büyük puntoyu belirtirken, <h6> ise en küçük puntoyu belirtir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=518721 <h1>Bu bir başlık</h1> <h2>Bu bir başlık</h2> <h3>Bu bir başlık</h3> <h4>Bu bir başlık</h4> <h5>Bu bir başlık</h5> <h6>Bu bir başlık</h6> yukarda verdiğim gövde taglarının arasına yapıştırıp bakabilirsiniz (<body>) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
|
Evet arkadaşlar 2.günde html devam edelim...
<font> </font> etiketinin açıklaması: Html sayfalarında yazıya verilebilecek özelliklerden olan yazı şekli, yazı büyüklüğü, yazı rengi gibi özellikler <font> </font> etiketiyle yapılır. etiketin öncesi <font size=5> font etiketinin etkilediği alan </font> font etiketinin sonrası şunu görmüş olduk herhangi bir html etiketinin özelliği olabilir ve bu özellik çeşitli değerler alır. Burada html etiketi olan fontun size özelliği 5 değerini almış. <font özellik="özelliğin aldığı değer"> Font etiketinin etkilediği alan </font> Evet arkadaşlar unutmayınız ki html çalışmaları <body>.........</body> arasına yazılıyo bunuda denemek için uygun yere yazın devam edelim <font size=5 color=yellow> </font> burada font etiketi iki özellik belirtilerek yazılmış birisi size diğeri color. (burada yazımızın rengini ve büyüklüğünü değerlendiriyoruz +2,3,4,5,6,byüklüğünde ve renklerde Black,white,red,gren,blue,gray,maroon,olive,navy,p urple,lime,aqua,teal,fuchsia,silver... ) evet bunlar <font>.....</font> ile birlikte yazılır evet bu derste font tagını işledik bi kaç örnekle bitirelim isterseniz arkadaşlar... <font size=+6 color=blue> by_24 diyoruz işte vs vs vs yazıyoruz kafamıza göre indeximizi yapıyoruz yazımızı yazıyoruz ve bu yazının özelliği şu olacak altta </font> by_24 diyoruz işte vs vs vs yazıyoruz kafamıza göre indeximizi yapıyoruz yazımızı yazıyoruz ve bu yazının özelliği şu olacak altta Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=518721 bu günlük bu kadar yeterli galiba... Düzenleyen by_24 : 03-01-2012 at 20:31. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Üye
|
arkadaşlar birde renk elde etmeyi göstereyim kısacık
![]() Web tasarımında da RGB diye bir renk sistemi vardır. RGB = Red + Green + Blue bu üç ana rengi çeşitli oranlarda birleştirerek 16 milyondan fazla renk elde edebiliriz. 255 x 255 x 255 = 16.581.375 (farklı oranlarla onaltı milyondan fazla renk elde edilir) Bu üç ana renkten alabileceğimiz miktar 0 dan 255 'e kadardır. örneğin Red = 255 olur diğer iki renk sıfır olursa elimizde yine kırmızı olur. (Red = 255) + (Green = 255) + (Blue = 0) = Sarı rengi elde ederiz. şu şekilde yazıya renk vermiştik yukarda <font color="yellow"> Sarı renkte yazı yazmak </font>. Aynı işlemi aslında şu şekilde yapmamız gerekiyor; çünkü bütün renklere (16 milyon renge) isim veremeyiz: <font color="#FFFF00"> Sarı renkte yazı yazmak </font> ana renkleri isimleriyle yazabiliriz de gerisini ,,,,,,,,,,,,,,,,birde küçük bi index yapalım isterseniz <html> <head> <title> site başlığı BY_24</title> </head> Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=518721 <body bgcolor="#FFFF00"> <font color="#B16308"> Bütün HTML kodlarımız, yazılarımız ve resimlerimiz burada olmalıdır. bunları söylemiştim zaten </font> <b>BY_24</b> </body> </html> .................................................. .................................................. ............ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Üye
|
anlamadığınız yer olursa karıştırdığınız yer vs sorun sakıncası yok
si-eee@hotmail.com özelde sorabilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Üye
|
arkadaşlar devam etmiyoruz html dersine yararlanan yok galiba.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #532480
Karma etkisi: 99
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 9706
|
bi şey anlamıyoruz ki kardeş nasıl yararlanalım??
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
|
konuyla ilgilenen olmadı bende bıraktım..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #532480
Karma etkisi: 99
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 9706
|
heeey ya ben html de videolu anlatım indirdim izledm şimdi daha iyi anlıyorum eğer devam edi,ceksen yani ben takip edebilirim
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| HTML 5 mi, Flash Player mı? | +Zafer | Wardom Haberler | 4 | 14-03-2010 17:23 |
| CoffeeCup HTML Editor 2009 build 305 | volkan_al | Programlar | 0 | 18-09-2009 00:22 |
| CoffeeCup HTML Editor 2008 Build 242 FuLL | uygarozdemir | Programlar | 2 | 15-08-2009 11:41 |
| CoffeeCup HTML Editor 2008 Build 235 FuLL | uygarozdemir | Programlar | 0 | 26-04-2008 16:14 |
| Dizayn 2006 Yüzyılın Bombalarından | яüzqαя | Programlar | 3 | 05-01-2006 15:44 |
|
|