İnanılmaz mektup (menkıbe)Olay 1974 yılında yapılan Kıbrıs Harekatı'nda yaşanmış. Savaş sırasında bir gün, bizim askerlerden birinin yanına bir başka Mehmetçik gelmiş. Biraz hoşbeşten sonra, ailesine ulaştırması için ona bir mektup vermiş. Bizimki,
Konu £mR@H tarafından açılmış, 560 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #131210 Yer: Antalya
Karma etkisi: 57217
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5720587
|
"Olay 1974 yılında yapılan Kıbrıs Harekatı'nda yaşanmış. Savaş sırasında bir gün, bizim askerlerden birinin yanına bir başka Mehmetçik gelmiş. Biraz hoşbeşten sonra, ailesine ulaştırması için ona bir mektup vermiş. Bizimki, "Kardeşim savaştayız. Kimin ne olacağı belli değil ki.
Belki sen gidersin de, ben kalırım" dese de diğer asker, sürekli, "Hayır sen gideceksin, ben kalacağım," diyormuş. Sonunda başa çıkamayınca razı olmuş. Mektubu götüreceğine söz vermiş. Bir daha o askeri görmemiş. Bi süre sonra da olayı unutmuş. Savaştan yıllar sonra, askerlikle ilgili eşyalarını karıştırırken bir anda eline o mektup geçmiş. Verdiği sözü tutmamış olmanın rahatsızlığıyla hemen mektubun üzerindeki adrese doğru yola çıkmış. Giderken de, "Döndüyse kendisini görürüm, şehit olduysa ailesine başsağlığı dileyip mektubu veririm" diye aklından geçiriyormuş. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=155126 Sonunda evi bulup kapıyı çalmış. Kapıyı açan yaşlı teyzeye, Kıbrıs'ta birlikte savaştıkları oğullarından bir mektup getirdiğini, kendisiyle görüşmek istediğini söylemiş. Kadın şaşkınlık içinde adamı içeri buyur edip kocasının yanına götürmüş. Yaşlı adam olayı dinledikten sonra, "İyi de evladım, bizim Kıbrıs'ta savaşan bir oğlumuz yok ki" demiş. Ardından da diğer odaya gitmiş ve elinde bi fotoğrafla geri dönmüş. Resmi bizimkine göstererek, "Sana mektubu veren bu muydu?" diye sormuş. Bizim Kıbrıs gazisinin gözleri parlamış: "Evet, işte bu askerdi. Ama Kıbrıs'ta savaşan oğlunuz yok demiştiniz." Anne çoktan gözyaşlarına boğulmuşmuş bile. Baba ise başını sallayıp üzüntülü bi sesle, "Evet bu bizim oğlumuz. Ancak Kıbrıs'ta değil, yıllar önce Kore'de şehit oldu" demiş. ben okuyunca çok şaşırdım!!! Düzenleyen £mR@H : 21-08-2007 at 04:03. |
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Eskiler bu yazdığınıza menkıbe derler.
İsteyen istediğine inansın ama lütfen ayaklarımızı yere basalım. Gerçekler çok farklı çünkü. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #131210 Yer: Antalya
Karma etkisi: 57217
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5720587
|
uyarı için saol
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #110161 Yer: Outland/Black temple :)
Karma etkisi: 50
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4413
|
böyle çok olay war hatırlattığın içn sağol
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #132176 Yer: EskiLerden ....
Karma etkisi: 3229
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 321845
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Kıbrıs olsun Kore savaşı olsun o kadar çok şey anlatılırki bunlar hakkında ve aşağı yukarı her bölgede aynı olaylar geçmiştir mutlaka ( Şimdiki internet efsaneleri gibi )
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #81321 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 36064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3604673
|
Tüylerim diken diken oldu.
Bende Gazi çocuğuyum. Babam Kıbrıs savaşındayken bizim Evede bir mektup gelmiş. Mektupda babamın Şehit olduğu yazıyormuş. Bütün mahalle ve sülale yas tutmaya başlamış. Ardından savaş bitmiş ve Babam eve dönmüş Her kes şok olmuş ![]() Düzenleyen blackmode : 21-08-2007 at 11:41. |
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #101602
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33363
|
blackmode babana selamlar Senin hikayende güzelmiş... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=155126 the_deforme arkadaşımızın verdiği linkteki olaylarla konunun ne alakası var. Anlayamadım... Bu hikayeyi duymuştum, teşekkürler paylaşım için... Şehitler ölmez, belki bu hikayenin doğruluğuna inanmayabilirsiniz, hatta Kur'an-ı Kerim' in bir sümer yazıtından geldiğini de savunabilirsiniz. Benim için de inananlar içinde "Şehitler ölmez!". Kimisi için adları bilinmese de o kahraman asker olarak yaşar, benim için bu dünyada bildiğimizden öte bir şekilde yaşar! |
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82725 Yer: paylaşılamayan yalnızlık!!
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14676
|
eline sağlık kardeş
karman verildi ayrıca ben bu tür olayların hepsine olmasada inanıyorum |
|
|
|
|
#10 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99535
Karma etkisi: 7
![]() ![]() Karma: 148
|
walla tüylerim diken diken oldu kardeişim saol emeğin için blac mode sane gelince de sende ki gurur kimsede yoktur herhalde eğer baban yaşııyorsa benim yerime elini öp yaşamıyorsa da baban için ben den bir fatiha geldi zaten baban ve babana gibiler olmazsa biz burada olamazdık değil mi?
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|