Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL!
Interface Binding Order AyarıAlıntı Diyelimki bilgisayarımızda iki yada daha fazla ethernet kartı var. Bilgisayarımız ilk enable ettiğimiz ethernet kartını öncelikli olarak tanır(mış) :) . Daha sonra enable edilen ethernet kartlar ise sırasıyla bu |
|
|||||||
Interface Binding Order Ayarı konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 501. |
|
|
|
|
#1 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #69344 Yer: izmir/karşıyaka
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 510
|
Kod:
Alıntı Diyelimki bilgisayarımızda iki yada daha fazla ethernet kartı var. Bilgisayarımız ilk enable ettiğimiz ethernet kartını öncelikli olarak tanır(mış) . Daha sonra enable edilen ethernet kartlar ise sırasıyla bu olaya dahil olurlar. Yani bunu sanal bir sıralama gibi düşünebiliriz. Peki bu olay ne gibi durumlarda karşımıza çıkar? Ben hemen benim başıma gelen olaydan kısaca bahsediyim:Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=74511 Yaklaşık 10 gün önce yeni formatlanmış bir makinaya SBS Server 2003 (Small Business Server 2003) kurdum. Kurulum sırasında sorun meydana gelmedi. Daha sonra bilgisayara takılı olan iki ethernet kartınıda enable ettim. Bunlardan birisi internet çıkışı için 10.0.0.1 ip alıcak ve direk modeme bağlı olacaktı. Diğeri ise local networke bağlı olacak ve 192.168.1.1 ip alıcaktı. (Sanırım ben önce 10.0.0.1 bacağını enable yapmıştım) Buraya kadar herşey yolunda gitmişti. Daha sonra DNS ve ActiveDirectory yapılandırmasını yaptım. Terminallerden birisine el ile ip verdim ve domainden logon olmasını sağladım. Herşey normal bi şekilde çalışıyodu. Daha sonra DHCP servisini yapılandırdım, AD içinde yetkilendirdim ve 192.168.1.x IP scope dağıtması için start ettim. Terminallerden birisinin başına geçtim ve makinaya açtım. Ama terminal ip almadı. Sonra DHCP yönetim konsolunu açtım ve birde baktımki DHCP servisi 10.0.0.x bacağı üzerinden gelicek IP isteklerine cevap vericek şekilde görüyo kendisini! Dağıtacağı aralık ise 192.168.1.x . E tabi böyle oluncada terminaller DHCP ile haberleşemiyo ve IP alamıyolar. 1 Hafta kadar çözüm aradım. Öyle şeyler denedimki Ethernet kartlarının yerlerini değiştirdim, kabloların yerlerini değiştirdim, IP adreslerini değiştirdim, ethernet kartlarını sırası ile disable edip DHCP servisini kaldırıp tekrar kurdum vs.. yinede olmadı ![]() Amaç şu kullanılan ethernet kartlarının öncelik sırasını belirlemek/değiştirmek. (binding order) Bunun için sırası ile şu yolları izliyoruz. "My Network Places" içinde "View network connections"a tıklıyoruz. Karşımıza ethernet kartlarımızın durumunu gösteren "LAN or High-Speed Internet" kısmı geliyo. Sonra yukarıdaki menülerden "Advanced" ve ordan " Advanced Settings"e tıklıyoruz. KArşımıza "Adapters and Bindings" sekmesi geliyo. Burada "Conections" listesinden yandaki okları kullanarak Ethernet kartlarımız için istediğimiz önceliği veriyoruz. En üstte olan ilk öncelikli bağlantıdır. Yani benim kurduğum DHCP servisinin 10.0.0.1 bacağını dinlemesinin nedeni burada o ethernet kartının en üstte olmasıydı. Buradan diğer ethernet kartını üste aldım ve DHCP servisi hemen dinleyeceği bacağı 192.168.1.1 olarak gördü ve işler düzeldi Küçük bir ayrıntı nekadar işe yarıyo görüyosunuz. Hepinize iyi çalışmalar Düzenleyen keops2020 : 10-07-2006 at 11:57. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19215 Yer: Broadcast (255.255.255.255)
Karma etkisi: 351
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 34262
|
dostum şunu 6 ay önce yazsaydın ya ne olurdu
bende kafayı yemiştim 3 günde çözebildim ama sorunu bişi sorim ben sana şimdi bi bacakta 10.x.x.x diğeri 192.y.y.y ikisindende internet var aktif olarak nasıl beraber kullanabilirim? --------------------------------------------------- bu arada bu müthiş çıkış için +2 Düzenleyen distorsion : 09-07-2006 at 20:05. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Cool Çırak
|
Alıntı:
köprülemeyi düşündün mü ? benim aklıma ilk o geldi ... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 42165
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4214936
|
keops2020, kardeşim c/p için teşekkürler.
Ama lütfen alıntı olduğunu belirt, yoksa emeğe saygısızlık etmiş olursun. Kolay gelsin,esen kalın. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19215 Yer: Broadcast (255.255.255.255)
Karma etkisi: 351
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 34262
|
Alıntı:
evet köprülemeyi denedim olmadı şimdi öyle bir yazılım olacakki statik olarak atıyorum bir dosya var 10 mb 5 mbsini bir ethernetle diğerinide öbür ethernetle çekmeli |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Çırak
|
Modemle internet arasında aynı hat var sonuçta hızın aynı olacak....
Sen modeme nekadar hızlı ulaşırsan ulaş net hızın sabit kalır. amacin eger internet baglantisindan alacagin verimi arttirmaksa, hic düşünme artmaz. bu kartlar mimimum 10mb/s destekliyor. eger internet baglantin en az 20mb/s'lik degilse, (ki turkiye sartlarinda olamaz, dunya sartlarinda da oldukça nadir..) hiç bir mantığı yok bahsettiğin olayın. hatta ikisinide paylaşımlı alacağından daha da düşebilir Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=74511 ha dersen ki, ağ üzerinden dosya çekeceğim. o halde, iki farklı bilgisayardan iki farklı dosyayı çekerken 20mb/s ye (toplam olarak) ulaşabilirsin. bunun içinde birini elle diğerine otomatik olarak yapılandırmak gerekli saygılar.. Düzenleyen keops2020 : 11-07-2006 at 13:05. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|