internet baglantisi ile ilgili merak ettiklerimarkadaslar size internet baglantisi ile ilgili birkac sorum olacak. ornegin ben dsl modem kullaniyorum ve telefon hatlari uzerinden telefon sirketine(ptt) oradan da ispye yani turk telekoma baglaniyorum ve turk telekom
Konu kobem tarafından açılmış, 480 kişi tarafından görüntülenip, 4 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
internet baglantisi ile ilgili merak ettiklerim konusundaki toplam yorum: 4, okunma sayısı: 480. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #76903
Karma etkisi: 6
![]() Karma: 68
|
arkadaslar size internet baglantisi ile ilgili birkac sorum olacak.
ornegin ben dsl modem kullaniyorum ve telefon hatlari uzerinden Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114864 telefon sirketine(ptt) oradan da ispye yani turk telekoma baglaniyorum ve turk telekom da bana interneti sagliyor. 1- peki Turk Telekom bana interneti uydudan mi sagliyor yoksa deniz altindan mi? 2- ornegin ben google a baglanmaya calistigimda ispme gidiyorum sonrasi uydu mu ondan sonrasi ise google mi? 3- 2deki durum Amerika'da yasayan biri icin de ayni mi? 4- Telekom sart mi yani ben baska bir ispye baglanamaz miyim ? 5- Hic telekomla ugrasmadan direk uyduya baglanip internet almak mumkun mu? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #590
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
mesela google a bağlanmaya çalışıyorsun;
modemin google.com u dsl inin bağlı olduğu ptt dns server ına soruyor o dns gidip merkez telekomdaki dns e yönlendiriyor o dns bakıyor ip aralığı tr dışı gatewaydeki dns e atıyor o dns gidip internetteki root dns e soruyor root dns onu com dns e, com dns ise google a yönlendiriyor ip çözümü yapılmış oluyor gatewayden telekom merkeze ordan dsl inin bağlı olduğu ptt dns e oradan da modemine cvp gelmiş oluyor ve sende google.com un ipsini öğrendiğine göre veri transferini sağlayıp görüntülüyorsun sitesini. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114864 evet birebir olmasa dahi amerikada da aynı şematiklikle işliyor trdeki tüm ispler telekom üzerinden çıkıyorlar tabi superonline veya başka iyi isplerin uyduları var ama 2002de fln net çıkışları gittiğinde uydulara kalmıştık o zmn gördük performansları delay bakımından çok kötü ve yine ya tr nin uzaydaki uyduları veya yabancı uydulara para vererek bu hizmeti bünyelerinde kullanıyor oluyorlar. bol param var dersen var tabi telekoma uğraşmadan uydu ile alma şansın ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73032
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 505
|
Cok guzel acıklamıssın mberks fakat uydu ile oldukca tuzlu olmalı...
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53476
![]() Karma: 10
|
cmd'de
tracert www.bilmemne.com yada IP adresi yazarak gittigi yolu takip edebilirsin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #110681 Yer: ohh sonunda turkiye
![]() ![]() Karma: 116
|
1 'e cevap : (mberks) dogru, birkac yil once sicilya civarindaki fiberoptic kopunca gunlerce nerdeyse internete cikamaz olmustuk ama sanirim butun sikayetler ttelekom'a bir ders oldu da alternatif yollar ve cozumler urettiler uydu cozumunden baska (ama yinede tam emin degilim).
uydu ile ilgili tecrubem ise son derece kotu oldugu. bizim sirkette bir lokasyon mecburen uydu kullaniyordu, bunun sonucu olarak ta 1) 384 kbps baglanti icin inanilmaz para odeniyordu (frame relay ve hele vpn over internet ile karsilastirildiginda) ve 2) mberks in soyledigi gibi inanilmaz delayler vardi, bunun sonucunda basit bir internet sayfasi yani oyle fazla linki olmayan, cok uzun surede geliyordu bazen ise hic gelmiyordu... pingler request time out a dusuyordu. 2 zaten net olarak cevaplanmis 3 ek yanit olarak; sadece amerika'daki degil butun ulkelerdeki baglantilar bu sekilde calisiyor. bazi merkezler var mesela avrupada, ulkelerin bu merkezlere uzakligina gore hop dedigimiz paket yolculuklari cogalabiliyor veya azalabiliyor. mberks'in dns ile ilgili olarak anlattigi yolculuga benzer sekilde... google'un da bagli oldugu bir isp var... yahoo'nun da, microsoft'unda... kendileri host etmiyorlar... 4 ile ilgili olarak ta eklemek istedigim, maalesef cok yakin zamana kadar ttelekom tekel oldugu icin baska isp ler yatirim yapmadilar/yapamadilar. mesela baslangicta ben superonline dan adsl hizmeti alayim dedim... problem olup ta onlari aradigimda biz ttelekom'a bildirecegiz onlar bakacaklar size falan saatte geri donus yapacagiz gibi yanitlar aldim. onun uzerine bari direkt ttelekom'dan hizmet alayim deyip ttelekom'a dondum. isp'ler hizmetleri aslinda sadece ttelekom'un hatlarina dayandirmak zorunda degiller artik. mesela amerika'da bazi isp'ler elektrik hatlari uzerinden uzak bolgelere dsl hizmeti veriyorlar. teknoloji ilerliyor ama bakalim biz ne zaman gorecegiz... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114864 5 soruna da zaten mberks gayet net bir yanit vermis ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|