İnterneti Paylaştırmaselamın aleyküm değerli wardom ben airties 5020 markalı modem kullanıyorum ve ve bundan binada 2 kat yukarıdaki birisine paylaştırmak isitiyorum fazla bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim bu işlemi yapmak
Konu djsuskun tarafından açılmış, 476 kişi tarafından görüntülenip, 10 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
İnterneti Paylaştırma konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 476. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2009
Üye numarası: #312661 Yer: SİNCAN/ANKARA
Karma etkisi: 2493
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 248969
|
selamın aleyküm değerli wardom
ben airties 5020 markalı modem kullanıyorum ve ve bundan binada 2 kat yukarıdaki birisine paylaştırmak isitiyorum fazla bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim bu işlemi yapmak için neler gerekli ne gibi işlemler lazım(birde sorum olacak benim hızımı etkilermi) yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2009
Üye numarası: #373232
Karma etkisi: 7541
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 753888
|
2 portlu o modem. Sadece yeterli mesafede kablo alman yeterli. Kotalı kullanıyorsan eğer modem sayacını yada ADSL bilgi ekranını kullanarak sık kontrol yapman iyi olur. Paylaşım vereceğin kişi download yada online oyun olayıyla çok haşırneşirse tabiiki azda olsa yavaşlama olacaktır. interneti ne amaçla kullandığına bağlı paylaşımdan kaynaklanan ağırlaşmayı hissedip hissetmemen.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
|
usbden bende bağlamayı düşünüyorum 1mbs sınırsız o yönden sıkıntım olmaz bilgiler için teşekkür ederim onun modem almasına falan gerek var mı o zaman yoksa benim modem hep açık mı duracak...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #330531 Yer: ' de GÖKTE
Karma etkisi: 37934
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3792628
|
aynen öle olacak modem hep açık kalması söle lazım onun girdigi zamanaları biliyorsun arada kapata bilirsin ancak sen modemi kaparsan o kullanamaz artı olarak dosya paylaşımı vs. işlerimleride gerçekleştire bilirsiniz. ancak kablo gerekli olacak bilginize
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2009
Üye numarası: #316414 Yer: İzmir | Thc,Ocb
Karma etkisi: 8367
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 836282
|
Modem almasına gerek yok , sadece aranızdaki mesafe kadar ağ kablosu yeterli olucaktır. Tabi ki modem hep açık durucak.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
|
yani sonuç olarak sadece bi ağ kablosu mu alınacak bir ucu usb li olandan...
ikimizin de kendine ait ayrı hızları 1 mbs mi olacak yoksa 1 mbs yi ortak mı kullanacağız? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2009
|
Hayır USB uçlu değil. RJ45 uçlu jak ve yeterli mesafede cross bağlı ethernet kablosu alacaksın. Evet, 1M bağlantıyı ikiniz paylaşacaksınız. Modemin sürekli açık kalacak.
Cross falan karıştırmaya gerek yok. Kabloyu alacağın yere gittiğinde kişiye ne yapmak istediğini söyle o sana zaten rj45 vercek sende sadece takacaksın. Tabii ki diğer arkadaşının bilgisayarında ethernet kartı olması şart. Eğer yoksa 3-5 dolara bir tane ethernet kartı alacak. Satın aldığın kablonun bir ucunun modemin "port 2" yada "port1" girişine (fark etmez) diğer ucunu arkadaşının bilgisayarındaki ethernet kartına takacaksın. Düzenleyen Warlocksk : 25-10-2009 at 15:04. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Daimi Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Moderator
|
Alıntı:
Kendi bilgisayarın da internet erişimi için USB kullanacaksın. USB kablosu bağlayacaksın yani modeme ve bilgisayarına. Tabi USB sürücüsünü de kuracaksın. (cd de olmalı) devre dışı bıraktığın (şuan kullandığın) ethernet portunu da arkadaşın için kullanacaksın oradan çıkış vereceksin. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #133070 Yer: Kreuzberg
Karma etkisi: 54860
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5484797
|
15 metre ethernet kablosu
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Daimi Üye
|
tesisatı başarıyla yaptım tıkır tıkır işliyor hepinize teşekkür ederim...
Düzenleyen djsuskun : 28-10-2009 at 18:13. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|