İp atamam sorunuToshiba satalitte m100 maka laptop kullanıyorum(xp).Şimdi kısaca problemden bahs edeyim.evde kullandğım pikatel quartet plus marka modemim var bu modem anlamadığım bir sebeten bozuldu.Kendim uğraştım yapamadım bilgisayarcı geldi modemin otomotik ip
Konu resh tarafından açılmış, 633 kişi tarafından görüntülenip, 5 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
İp atamam sorunu konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 633. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Banned
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #64043
Karma etkisi: 0
![]() Karma: -48
|
Toshiba satalitte m100 maka laptop kullanıyorum(xp).Şimdi kısaca problemden bahs edeyim.evde kullandğım pikatel quartet plus marka modemim var bu modem anlamadığım bir sebeten bozuldu.Kendim uğraştım yapamadım bilgisayarcı geldi modemin otomotik ip atmadığını söyledi elle attı durum düzeldi.Kabloyla laptopuma bağlayabiliyordum gecen gün laptopuma format attım.İnternete bağlanamaz oldum baska modemde denediğimde çalışıyor.Ama kendi modemimde sınırlı ağ bağlantısı ve bağlantı yok gibi şeyler çıkıyor.Benden masaüsütümdeki çalışan ethernet kablosunu laptopa taktım sonuç aynı Olmadı masa üstündeki pc elle girilimiş ip leri girdim açıldı sorun kalmadı.acaba sorun hangisinden
-Laptopta yok -masa üsütü pc de yok Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=167056 -ethernet giriş ve kabloları çalıyor sorun yok *tek sorun modemin ip atamaması laptopa cevaplarınızı sabırsızlıkla beklyorum Şimdiden tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
anladığım kadarıyla modem'de dhcp'nin aktif olmamasından yada bir arızasından dolayı dhcp üzerinden ip atayamamasından kaynaklanıyor.Öncelikle modem'in üzerinde dhcp servisinin aktif olduğuna emin ol ve tekrar dene.Bu arada modemin ip atayamaması dhcp aktif olduğunda tabii ki bir sorun ama ip atamadan yani bilgisayarlarına statik ip vermeninde bir sakıncası yoktur..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
konuya dahada açabilirmisin
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
|
konuya dahada açabilirmisin
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
Daha fazla nasıl anlatabilirim düşüneyim
![]() Şimdi bildiğin gibi dünya üzerinde en çok kullanılan iletişim protokülü TCP,tcp paketlerinin doğru yere ulaşmasını sağlayan protocol ise Internet Protocol ve bu doğru ulaşımı sağlayan IP Adresleri mevcut yapısı biraz karışık ![]() TCP destekli cihazlar bu ip adreslerini iki şekilde alabilirler,bir tanesi manuel atama,diğeri ise otomatik atama ile,bu otomatik atamayı yapan servisin adı DHCP(Dynamic Host Configuration Protocol),Bu protokol server ve client diye ikiye ayrılıyor yani server ip adresini atayan client ise alan oluyor,ip adres atama kritlerlerini(hangi aralık olacağı,subnet maskı,dns,wins bilgileri..) dhcp server konumundaki üniteden ayarlıyoruz ve bu ayarlara göre otomatik ip adresi almaya tanımlanmış client'ımız network'e bootp paketleri ile broadcast atıyor ve dhcp server arıyor,aynı networkte bulunan dhcp server'ımızda bu client'a ip'sini veriyor. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=167056 Şimdi toparlayalım,senin modeminde de daha doğrusu piyasada bulunan ve LAN destekli her modemde DHCP server özelliği bulunmakta bu servis default olarak birçoğunda aktif gelir.Fakat modem ayarlarını değiştirmişsen yada default olarak bu servis aktif olarak gelmezse,bilgisayarını modeme bağladığın zaman otomatik olarak ip almaz,bu yüzden modeminin ayarlarına erişim yüksek ihtimalle LAN başlığı altında DHCP server özelliğini aktif etmen gerekir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #4218
![]() ![]() ![]() Karma: -275
|
walla pikatel kullanıyorsan ısın zor bende manuel dns vermeden ınternete gıremıyom bole boktan bı modem modemın ıcındekı dhcp ye bak onda herhangı bı sorunyoksa bılgısayarımın ustunde sag tıkla yonet ve arkasındn service gel orada dhcp servısıne bak calısıyormu dıe calısıyorsa rstart et bakalım ınsallah sorun hallolur. kolay gele
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|