İrc Dalnete Gİremeyenler BurayaALINTIDIR http://www.dalnetbulteni.com ADSL kullanıcılarına müjde; artık DALnet'e sorunsuz girebileceksiniz... Bilindiği gibi DALnet'in ADSL ve ttnet gibi popüler internet paketlerinin de arasında bulunduğu birçok pakete doğrudan akill koymasıyla yüzlerce ev ve
Konu Reset tarafından açılmış, 1111 kişi tarafından görüntülenip, 7 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
İrc Dalnete Gİremeyenler Buraya konusundaki toplam yorum: 7, okunma sayısı: 1111. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #14278
Karma etkisi: 1334
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 132628
|
ALINTIDIR http://www.dalnetbulteni.com
ADSL kullanıcılarına müjde; artık DALnet'e sorunsuz girebileceksiniz... Bilindiği gibi DALnet'in ADSL ve ttnet gibi popüler internet paketlerinin de arasında bulunduğu birçok pakete doğrudan akill koymasıyla yüzlerce ev ve cafe kullanıcısı mağdur durumda kalmıştı ancak bir takipçimizin bize gönderdiği çözüm sayesinde artık tüm ADSL ve ttnet kullanıcıları sunucuya rahatça bağlanabilecekler. İşte birinci kaynaktan anlatılanlar... " Şu sıralar ttnet.net.tr domaininin ve 81.215.* ipsinin dalnette kısmen akill olması yüzünden dalnetteki türk kullanıcı sayısı düşmüştür. Akdeniz Bölgesi DSL kullanıcıları ve ttnet'e ait olan iplerin resolve olduğu bölgelerde dalnet problemi sürmektedir ve biz bu soruna çözüm bulduk. Özellikle ADSL kullanan cafe ve ev kullanıcıları artık dalnete girebilecekler. İşte adım adım yapmanız gerekenler! İlk önce birkaç dosyaya ihtiyacımız var. 1 - "http://identd.dyndns.org/identd/identd.zip" adresinden identd programını çekin. 2 - Dahili ADSL kullanıcıları bu programı kurup dalnete rahatça bağlanabilirler. 3 - Harici ADSL kullanıcıları, cafeler veya evden giriş yapanlar... Bundan sonrası sizi ilgilendiriyor! 4 - Sabit ipli bir makina belirleyin kendinize ve o makinanın ipsini not alın. 5 - IP'sini aldığınız makinaya identd.zip içinde bulunan programı kurun ve restartlayın. 6 - Bundan sonra artık ADSL modeminizi configure işlemine geldi sıra... Zoom X4 ADSL Modem : 1 - Modeminizin configurasyon bölümüne girin. 2 - "Advanced Setup" seçeneğini tıklayın. 3 - "DMZ" seçeneğine tıklayın. 4 - DMZ'yi "enable" edin ve altındaki boşluğa identd'yi kurduğunuz makinanın IP'sini yazın. 5 - "Save Change" seçeneğine tıklayın. 6 - "Write settings to flash and Reboot" seçeneğini tıklayın. 7 - "Confirm" seçeneğini tıklayın. Modem resetlendi, bağlantı kurulacaktır. 8 - Şimdi ise identd'yi kurduğunuz bilgisayarın denetim masasına girin ve orada "Auth" yazılı bir icon göreceksiniz, ona 2 kere tıklayın. "Default" yazanı istediğinizle değişin ve control'dan restart edin. 9 - Baska bir makinadan mirc'i acin ve "/server mesra.dal.net 6668" yazın. 10- Hayırlı olsun Zyxel ADSL Modem : 1 - Modeminizin configurasyon bölümüne girin. 2 - "NAT Edit" seçeneğine tıklayın. 3 - "SOA only" butonunu seçin ve "Edit Setup" seçeneğine tıklayın. 4 - Burada karşınıza "Start Port", "End Port" ve "IP" seçenekleri olan bi ekran gelmeli. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=25929 5 - "Default" olana değil de bir alt satıra; "Start Port" a "113", "End Port" a "113" yazın ve IP'ye de sabitlemiş olduğunuz bilgisayarın IP'sini yazın ve kaydedin. 6 - "Apply" diyerek modemdeki ana ekrana gelin. 7 - Zyxel'de modem restart gerektirmez. 8 - Sonra identd'yi kurduğunuz bilgisayarın denetim masasına girin ve orada "Auth" yazılı bir icon göreceksiniz. 2 kez tıklayın; "Default" yazanı istediğinizle değişin ve control'dan restart edin. 9 - Şimdi ise başka bi makinadan mirc'i acin ve "/server mesra.dal.net 6668" yazarak bağlanın. 10- Birşey değil Harici veya dahili ADSL modem ve dial-up modem kullananlar : XP kullanıyorsanız buradan görsel olarak adım adım yapabilirsiniz: http://toidyman.net/xp-dcc/ Windows 98'de ise bu olay sadece mirc içindeki identd'yi aktivite ile çözülebilir. " Hazırlayan: Yakup Gezer Dikkat: Bu dökümanı izinsiz kullanmak yasaktır. İletişim bölümünden bizle irtibata geçerek ve DALnetBülteni'ni kaynak belirterek döküman kullanmak serbesttir http://www.dalnetbulteni.com/ Ben izmirde denedim modemi ayarladim modemim CNET idi ayarlamalardan sonra sorunsuz bağlandım... Hazırlayanlardan allah razı olsun ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #14278
Karma etkisi: 1334
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 132628
|
kimse denemedi mi
yoksa deneyipte sağol diyen mi olmadı KARMA istemiyoruz sadece hizmet yaw ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24493 Yer: VaroşLar ! HayatLar Harap, Köşe ßaşLarında Cigara ve Şarap...
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2234
|
yaw Dal.net'te ne yapcaz
![]() chat fiLan boş iŞler irc öLdü artık ( ) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #17007
![]() Karma: 19
|
Alıntı:
harika bişi denedimde, KARMA'da verdim euheue Eline sağlık paylaştığın için |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #27596
![]() Karma: 10
|
vaLLa bu isLer Tarihe Karisti ama emege Saygi
) bunLar artik Bos isLer Daha Cok biLgi daha cok PayLasim hersey turkiye icin.!![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24862 Yer: // kız peşinde
Karma etkisi: 261
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 25442
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33647
|
yaw iyi güzelde ben aynı mantıkla neden irc.thundercity.net serverine giremiyorum onu anlamadım denemedim dalneti ama bukadar kişi denemiş olmuş dalnet benim de dediğim serverdan bağlanmam lazım. Bu yolla dalnete girebilen arkadaşlar bir de bu serveri deneyebilirmi?
irc.thundercity.net |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #682
Karma etkisi: 8
|
ya bişi soracagım benim zoom x4 de dmz die bişi yok bundan öncede port acmada yasadım hep bu sorunu modemin web console yenimi eskimi bilmiorumda anlatılanlardan hep farklı
bende quakenet icin denicektim bunu oradada oldu tt ip lerine ban pff... |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|