irc hakkında brz yardım ve açıklama istiyorumben bu konu ile hiç ilgilenmedim bu zmna kadar ve bi süredir forumda normalden fazla takılmaya başladım ve her bölüme zmn ayırmaya çalışıyom bu konu ilgimi çekti ama hiç bi
Konu scanoph tarafından açılmış, 423 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
irc hakkında brz yardım ve açıklama istiyorum konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 423. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #48966 Yer: monitörün karşısı
Karma etkisi: 21
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1444
|
ben bu konu ile hiç ilgilenmedim bu zmna kadar ve bi süredir forumda normalden fazla takılmaya başladım ve her bölüme zmn ayırmaya çalışıyom bu konu ilgimi çekti ama hiç bi bilgim yok irc da bilgisi olmayanlar için yol gösterici bi başlık açabilecek birisi varmı en azından temel bilgiler verebilecek ya da biyere yönledirebilecek oln varsa yardımlarına hayır demem
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=61238 karmalar feda olsun yardım edene ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
1st Class Helper
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #373 Yer: Ankara
Karma etkisi: 372
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 36242
|
IRC hakkinda merak ettiklerini aslinda kategorisel olarak sorarsan daha iyi cevaplar verebilirim. Genel olarak kisaca bahsetmek gerekirse Linux sunucular uzerine cok iyi kodlanmis programlar sayesinde "chat" yapmamizi sagliyor IRC. Kimler kodluyor bu programlari dersen genellikle ust duzey programcilar, yurt disindaki bilgisayar/bilisim konusundaki sayili universitelerin ogrencileri, ogretim gorevlileri diyebiliriz. Bu programlar ile herkez server acabiliyor, ozellikle IRC'nin ilk duyuldugu zamanlarda -ki bu 93-94 seneleridir- ortaya cikan sayili serverlarin su anda IRC'nin temelini olusturdugunu soyleyebiliriz. Undernet, Quakenet, Dalnet gibi yabanci serverlar zamanla geliserek artik sirket haline hatta bircok kisinin ekmek yedigi rant haline geldi. Serverlara sponsor olarak sirketlerinin reklamlarini yapan firmalar IRC sayesinde cok para kazandilar, halada kazaniyorlar.
Bu anlattiklarin isin arka plani tabiki, kullanici gozunden bakarsak Turk insaninin hemen hemen her serverda belli bir kitlesi vardir. Buyuk serverlarda turk cogunlugu goze carpar, bunun yani sira buyuk Turk IRC serverlarida vardir; Mynet, ttnet gibi sirketlerde IRC server hizmeti vermektedir. Ama burada sadece Turkler ile sohbet etmek deyim yerindeyse cinsel muhabbetten oteye gitmez. Yabanci ve global serverlarda her milletten insan bulundugu icin, bunlar ile sohbet hem bilgi olarak hemde eglence olarak ileri seviyededir. Gunumuzde artik IRC server acmak aylik 10 YTL gibi komik bir rakam haline geldi, insanlar IRCop, admin olabilmek icin, kendi egolarini tatmin edebilmek icin IRC server acmaya basladilar, buda zamanla IRC yi koreltti tabiki Turkiye'de. Su anda amator olarak faaliyet gosteren Turk IRC serverlarin sayisi, IRC'ye giren insan sayisina es degerdir, artik kisi basina server duser duruma geldik diyebiliriz .IRC serverlarda chat yapabilmek icin mIRC Xchat gibi programlara ihtiyac var, bunu sabit basliktaki IRC nedir? konusunda gorebilirsin. IRC'de chat zevkli oldugu kadarda sıkıcıdır, bunun sebebi IRC'de belli bir rant vardir, kanallarin sahibi, seviyeli yoneticileri, server sahipleri v.b kisiler hep seviyeli insanlar oldugu icin bazi konularda rahat edemeyebilirsin. Msn veya ICQ gibi araclar bu yuzden daha on planda oluyor. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=61238 Kisa dedim ama baya oldu yazi . Merak ettigin her seyi sorabilirsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
|
abi çok teşekkür ederim bu ii bi bilgi oldu
bide merak ettiğim bu başlıktaki çoğu insan gibi irc hack mesela ben bu başlıktaki tüm mesajları açtım ve bi kaç sayfadaki başlıkları okudum kodlar fln verilmiş bunlarla ne yapılabilio yani trojen fln demiş bi kaç kişi trojenmi atılıyo irc de kullanıcılara |
|
|
|
|
|
#4 |
|
1st Class Helper
|
IRC'de hacking kavramina ben inanmiyorum, ama inanan varsa bilemem. Dedigim programlarda acik bulunuyorsa ve bununla birseyler yapiliyorsa bu hacking kategorisine girer, bunuda Turkiye'de yapabilen kac senedir cikmadi, cikacaginida sanmam. Onun disinda proxyler ile botlar sokup kanala saldirmak "Lamer" kavraminin cuk oturdugu bir istir
. Ayrica IRC'nin yavas yavas cokmesini saglayan trojan reklam botlarida hacking kategorisine girmez diye dusunuyorum. Cunku "msn hack icin tikla" gibi bir basliktaki programi cekip kek gibi atlarsan bilgisayarina zararli programi sokmalari zor degil . Bunlar sayesinde para karsiliginda reklam yapiyorlar, insanlarin rahat sohbet etmesini engelliyorlar, bunlar olsa olsa sahtekarlik olur .Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=61238 Burada gordugun saldiri programi adi altinda yayinlanan IRC programlarinin hicbirisi hacking kategorisine girmez. Bahsedilen saldirida insanlari 1-2 dakika rahatsiz etmekten oteye gitmez, yani amacsiz bir istir, yani lamerliktir benim gozumde. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
|
bu başlık altında paylaşılan bilgiler ne amaçlıdır abi mesela sen içeriği nasıl olan ya da
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=61238 ne ile ilgili başlıklar açıyosun bunula ilgili açıklamayı yaparsanız sevinirim birde bu başlıktaki konularda kullanılan terimleri biraz açıklayabilrmisin. misal bot. shell, trojanın ne oldunu herkes bilir ama nası kullanıldığı gibi şeyleri de açıklarsan sevinirim. Düzenleyen scanoph : 07-05-2006 at 19:41. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
1st Class Helper
|
Buradaki bilgiler legal amacli olmalidir bence ama tabiki illegal seylerde paylasilacaktir bunun onune gecilmez. Burada insanlarin IRC'deki herturlu sorununa cozum bulmaya calisiriz, onun disinda server acmak isteyenler icin her turlu programi kurabilecegi dokumanlar yazabiliriz. Kisacasi IRC ile ilgili herseyi paylasabiliriz/paylasabilirsin.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=61238 IRC terimleri ile ilgili bir dokuman yazarim yakinda, sabit bir baslikla gorebilirsin. Bircok terimi var. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
|
bu konuda iyi bi başlangıç yapmaya yardım ettin abi çok saol
birde görevini çok ii bi şekilde yapıyosun başarılar ayrıca sagoyuda seviyosun sanırım anlaşıldığı gibi bende öle ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|