ISA Server yardımISA Server dan otomatik IP alan Wireless Access point cihaz kurdum. Ancak wireless access point'e bağlanan client ların default gateway görülmüyor. Bu yüzden de internet e bağlanamıyor. Client ların ip
Konu diyonisos06 tarafından açılmış, 517 kişi tarafından görüntülenip, 4 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
ISA Server yardım konusundaki toplam yorum: 4, okunma sayısı: 517. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4497 Yer: Başkent
Karma etkisi: 9
![]() ![]() Karma: 103
|
ISA Server dan otomatik IP alan Wireless Access point cihaz kurdum. Ancak wireless access point'e bağlanan client ların default gateway görülmüyor. Bu yüzden de internet e bağlanamıyor. Client ların ip ayarlarında gateway ip si manuel verildiğinde ise bağlanıyor. Bu durum ISA server'ın client ların default IP sinin belirtilmemesinden kaynaklanıyor zannediyorum. Bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24728
Karma etkisi: 14
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 711
|
Kurdugun yapiyi biraz daha detaylandirirsan daha net anlarim.
ISA Serveri kurus amacin, secure VPN mi? Web Based Outlook mu kullanacaksin? Klasik bir Firewall mantigi ile kullaniyor isen ISA nin icerisindeki ayarlari yeniden gozden gecirmelisin. Kolay gelsin, |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19215 Yer: Broadcast (255.255.255.255)
Karma etkisi: 352
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 34262
|
bence DHCP server de wireless aygıtlara bir scope ayır
eğer wireless aygıtlar aynı domain ortamında ise onlara da gropu policy uygulayabilirsin |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4497 Yer: Başkent
Karma etkisi: 9
![]() ![]() Karma: 103
|
Alıntı:
tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16896
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 12
|
dhcp'de bi sorun ola bilir wireless baglananlar için ayrı bir scope oluşdurusan sorun kalmıycagını düşünüyorum yada bırak öle kalsin wireless baglanaların pc sine alternatif ip ver hem baglatılarını saglamış olursun hemde güvenligi dışardan gelen bi kazma senin wireless den internete çıkamaz
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|