İşletim Sistemi Yazma !!!

bir Döküman ben paylaşıyorum sizide bekleyom VB’de işletim sistemi olur mu ? Merhaba arkadaşlar bu makalede size Visual Basic programlama dilini kullanarak bir İşletim Sistemi yazıp yazamayacağınızı anlatacağım. İlk başta Konu By Timin tarafından açılmış, 2313 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Programlama > Genel Programlama
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: isletim sistemi yazma
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
İşletim Sistemi Yazma !!! konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 2313.

Eski 20-04-2008, 14:16   #1
By Timin
Banned

Üye numarası: #164677
Yer: İstanbul
Karma etkisi: 0 By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Wink İşletim Sistemi Yazma !!!

bir Döküman ben paylaşıyorum sizide bekleyom

VB’de işletim sistemi olur mu ?

Merhaba arkadaşlar bu makalede size Visual Basic programlama dilini kullanarak bir İşletim Sistemi yazıp yazamayacağınızı anlatacağım.

İlk başta Visual Basic’in Windows işletim sistemine bağlı bir dil olduğunu ve Windows olmadan onunla yazılan uygulamaların çalıştırılamayacağını bir kez daha hatırlatalım.Eee peki nasıl kendi işletim sistemimizi yazacağız.

Şöyle oluyor;

Bunu yapabilmek için öncelikle elinizde internetten topladığınız çok geniş bir Visual Basic kod veritabanınızın olması ve gerekmekte ve Visual Basic’i,C’yi ve C++’ı yalayıp yutmuş olmalısınız..Ayrıca Linux gibi açık kaynak kodlu işletim sistemleriyle ilgili olmanız bu işin mantığını kapmanızı oldukça kolaylaştıracaktır.Sadece siz değil ekibinizin de bu vasıfları taşıması önemli…

-Ardından Visual Basic’de yazılan .exe uzantılı uygulamaların hangi API’leri çağırdığını,hangi sistem dosyalarına ihtiyaç duyduğunu tek tek belirlemek gerekmekte.Bunun için uygulamalar var mesela Visual Basic’i kurarken gelen Spy++ diye bir uygulama var.Bu işimizi görür.Bunun dışında Process Explorer adında bir uygulama biliyorum.İsteyenler onu da google’da aratıp indirebilir.

Bu dosyaların bir listesini çıkardıktan sonra sıra Windows’u modifiye etmeye geliyor.Bizim işletim sistemimiz bilgisayara kurulurken Windows’da kurulacak.Ancak sadece bizim listeye eklediğimiz dosyalar kurulacak.İşte ben Windows’u modifiye etmek derken bunu kastetmiştim.Ardından asıl işletim sistemini de harddiske kopyalayabiliriz.Tam bilmiyorum ama Microsoft böyle bir şeye izin vermez sanırım.Yani Windows’un bazı dosyalarını alıp bizim işletim sistemimizin altyapısı olarak kullanmamıza razı olmaz herhalde.Bu yüzden iş başa düşüyor ve C\C++ ile bu altyapı dosyalarını kendimiz baştan yazmamız gerekiyor.Bunu yaparken Windows’un sistem dosyalarının içeriğinin kopyasını veya çok benzerini de yaratamayız bu yasaktır.Şunu kavramalıyız: system32 dizinindeki dll’lerin çalışma mantığı nedir ? Buradan yola çıkarak,bu dosyaların çalışma mantığını öğrenerek kendi sistem dosyalarımızı yazmalıyız.Yani arkadaşlar iş döndü dolaştı yine C\C++’ı buldu.E o zaman VB’ye ne gerek var.İşletim sistemini direk bu dillerde yazalım diyebilirsiniz ama işin macerası orada zaten.Ne kadar çok programlama dili kullanırsanız sistemin esnekliği o kadar artar.Çünkü her programlama dilinin kendine has özellikleri vardır.

Altyapı dosyalarını nasıl,hangi mantıkla yazacağız ?

-Windows’taki “Explorer.exe” dosyasını hepimiz biliriz.Windows’ta kernel’den sonra en önemli dosyalardan birisidir.Bu dosya sayesinde Windows’u kullanabilmekteyiz.Bu dosya sayesinde klasörleri dolaşıp masaüstümüzü görüntülemekteyiz.Görev yöneticisi çalıştırıp “Explorer.exe”yi sonlandırın bunu daha iyi anlayacaksınız.İşte bizim yazacağımız altyapı dosyaları bu şekilde işletim sistemimizi taşıyabilen bir yapıda olmalı.Kendi “Explorer.exe” dosyamızı yazmalıyız!Bir de bizim sistemimizin çalışması için aşağıdaki (veya daha fazlası) ocx dosyalarından gerekecektir.Bu ocx dosyalarını da kendimiz yazacağımız sistem dosyalarıyla birlikte çalışacağı da meçhul.

MSComctl.ocx

Comdlg.ocx

MSCOMCT2.OCX

MSCOMM32.OCX

MSWINSCK.OCX

SYSINFO.OCX

RICHTX32.OCX

TABCTL32.OCX

DBGRID32.OCX

Şimdi gözünüzü korkutmayayım.Bütün sistem dosyalarını yazmayacağız.Sadece projemizi çalıştıracak olanını burada halletsek yeterlidir.Sanırım işin mantığını kaptınız.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=204047

Nasıl bir ekiple bu iş hallolur ?

-Yukarıda yazımın başlarında da bahsettiğim gibi Visual Basic,C,C++,C# gibi önemli programlama dillerini bilen kişiden oluşan bir ekiple bu proje hayata geçirilebilir.Herkesin kolay iletişim kurabileceği aktif bir programlama ortamı da şart.Hani filmlerde görürüz ya yan yana kare kare odalar,her odada çalışan kişinin bilgisayarı var bu bilgisayarlar birbirine ağ ile bağlı..İşte o tür bir ortamdan bahsediyorum. Bu sayede geliştirme süreci rahat ve hızlı olur.Tabiki oldukça becerikli olmalısınız bu işi üstlenebilmek için..”Peki sen ne dersin böyle bir projeye başlamayı?” derseniz “sizin gibi programlamayı seven arkadaşların yardımıyla neden olmasın” olur cevabım…

varsa elinizde döküman paylaşın
By Timin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 20-04-2008, 14:23   #2
By Timin
Banned

Üye numarası: #164677
Yer: İstanbul
Karma etkisi: 0 By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650By Timin seviye: 650
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

2. Döküman

Bu yazim da size basit bir isletim sistemi nasil yazilir diye gösterecegim.
NOT: Ne yazik ki isletim sistemimiz Windows yadar Linux gibi tam bitmis ve onlarla yarisacak kadar iyi olmayacak. Zaten bitmis bir isletim sistemini buraya yazamazdim cünkü o zaman bu döküman yeni baslayanlar icin degil profosyoneller icin olurdu!
Hangi Dil?
Isletim sistemini aslinda C/C++ da yapmak isterim, ama mesela ekrana girdi vermek istedigimde bunun icin gerekli olan "printf" komutunu cagirmam gerektigini varsayalim. O zaman <stdio.h> adindaki baslik dosyasini kullanmam gerekmekte.Ama sorun her basligin C/C++ derliyicileri tarafindan belli isletim sistemler(yada belli sistemler) icin tasarlandigi icin ne yazikki C/C++ dillerini cekirdegi yazarken kullanmayacagim fakat sonradan isletim sisteminin devamini C/C++ ile yazabilirsiniz.

Söyle düsük seviyede Assembler bilginiz olmasi sizin cekirdegi daha iyi anlamanizi saglayacaktir...

Gerekenler

1.Netwide Assembler (NASM)
2.RaWrite yada Diskete Imageleri yazacak baska bir program.
3.Bos bir disket.
Buraya Dikkat!
Size söylemem gerekirki Assembler ile cok sey yapilabilir(yada cok sey yanlis yapilabilir).Bu bilgisayariniza gelebilecek herhangibir zarar benim degil, sizin sucunuzdur!
Basliyoruz
Bir isletim sisteminin nasil calistigini anlamak icin, önce bir bilgisayarin nasil calistigini iyi anlamak gerekir. Burada kisaca söylüyorum ki, önce bilgisayar acilir, hemen BIOS devreye girer ve denetimler yaptiktan sonra isletim sistemini cagirir. BIOS hangi sürücünün önce "BOOT" lanacagini belirler. Isletim sistemini önce yerel sürücüde arar. Biz isletim sistemimizi diskete yazacagiz.
Simdik kodlari yazmaya basliyalim;
Ilk Kernel:
Tabiki bir Kernel sadece bir mesaj ekrana yazip sistemi yeniden baslatmak la kalmaz ama böyle bir kod yapiyi anlamak icin kolaydir:
--------------------------------------------------------
mov ax, 1000h
mov ds, ax
mov es, ax

start: ; Burda gercek anlamda isletim
; sistemimize basliyoruz.
mov si, msg ; hemen bir string gösteriyoruz
call put

call read ; "oku" bir tusa basilana kadar bekler
jmp reset

msg db "Yeniden baslatmak icin bir tusa"
db "basin!",13,10,0

put:
lodsb
or al, al
jz short put_d
mov ah, 0x0E
mov bx, 0x0007
int 0x10
jmp put

put_d:
retn

read:
mov ah, 0
int 016h
ret

reset:
db 0Eah
dw 0000h
dw 0FFFFh
---------------------------------------------------------
Dosyayi kernel.asm diye kaydettikten sonra;
nasm �f bin �o kernel.bin kernel.asm
seklinde derlenmelidir.
Bir BOOTMANAGER
BIOS ilk acildiginda 512Bytes boyutunda bir OP-Code arar ve BIOS bu dosyayi 0x7C00 adresine yükler.
-----------------------BOOT.ASM--------------------------
org 0x7C00 ; Öncelikle dosyanin adresini ayaliyoruz.

start:
cli ; Interrupts kullanma!
mov ax, 0x9000 ; Stack adresini kayit etme
mov ss, ax
mov sp, 0 ; Stackpointer' 0 lamak
sti

mov [bootdriv], dl
call load ; Kernel i yükleme

mov ax, 0x1000 ; 0x1000 Shell' in adresi
mov es, ax
mov ds, ax
push ax
mov ax, 0
push ax
retf

bootdriv db 0
loadmsg db "Sistem Yükleniyor...",13,10,0

putstr:
lodsb
or al,al
jz short putstrd
mov ah,0x0E
mov bx,0x0007
int 0x10
jmp putstr
putstrd:
retn

load:
push ds
mov ax, 0
mov dl, [bootdriv]
int 13h
pop ds
jc load

load1:
mov ax,0x1000
mov es,ax
mov bx, 0
mov ah, 2
mov al, 5
mov cx, 2
mov dx, 0
int 13h
jc load1
mov si,loadmsg
call putstr
retn

;Programin 512 Bytes dan büyük olmamasi icin...
times 512-($-$$)-2 db 0
dw 0AA55h ; Bu da BIOS sa bitis talimatini verir
----------------------------------------------------
nasm �f bin �o boot.bin boot.asm seklinde de dosya derlenmelidir.

Simdide isletim sistemimizi Diskete yükleyip calistirmak icin;

copy boot.bin+kernel.bin vitaxia.img

Seklinde iki dosyayi birlestiriyoruz.
Son olarak da RaWrite programi ile bu img dosyasini diske yaziyoruz. Disketi sokup bilgisayari yeniden baslattigimizda isletim sistemimiz calisacaktir.
Son olarak tabi ki bunu hepsi sadece bir örnek, nasil bir isletim sistemi yapabilecegimize dahil.
Herkese iyi calismalar...

alınt

Düzenleyen By Timin : 22-04-2008 at 19:37.
By Timin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 21-04-2008, 13:02   #3
gencbas
Forum Kalfası

gencbas's Avatar

Üye numarası: #34645
Yer: dev/semy
Karma etkisi: 61 gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000gencbas seviye: 2000
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to gencbas

Keşke alıntı olduğunu belirtseydin. Emeğe saygı
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam daha önce verildi.
gencbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 21-04-2008, 14:07   #4
KöR CeRRaH
Daimi Üye

KöR CeRRaH's Avatar

Üye numarası: #166988
Yer: im seni
Karma etkisi: 861 KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000KöR CeRRaH seviye: 2000

knka ben bunu bilmiyodum sagol işime yaraya bilir
KöR CeRRaH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 29-04-2008, 21:13   #5
mbk_kbm
Forum Kalfası

mbk_kbm's Avatar

Üye numarası: #130925
Yer: !stanbul
Karma etkisi: 5166 mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000mbk_kbm seviye: 2000

eline sağlık

ama

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi gencbas Mesajı Göster
Keşke alıntı olduğunu belirtseydin. Emeğe saygı
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam daha önce verildi.
ewt 2. döküman ayrıntılı olarak bu sayfada var denemiştim çünkü :P

http://www.wardom.org/assembly-ogren....html?p=235421
mbk_kbm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 15-07-2009, 20:35   #6
mushak
Hızlı Çırak

Üye numarası: #333886
Karma etkisi: 4 mushak seviye: 10

maksat laf atmak olunca işinize kolay geliyo arkadaşım adam zaten son yazının altında alıntıdır yazmışş bilirlik taslamayalım emeğe saygı saol arkadaş
mushak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 25-08-2011, 17:55   #7
gh@st
Çırak

Üye numarası: #558651
Karma etkisi: 0 gh@st seviye: 10

sağol kardeş. Peki bu masaüstüne erişim sağlıyor mu ? Yani linuxun cdden çalışan işletim sistemi gibi mi?
gh@st Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 2313.

Etiketler
the_swat

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları