işte 301. maddeişte karşınızda meşhur 301 . madde yorum sizin Madde 301 - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile
Konu gokhan32 tarafından açılmış, 1263 kişi tarafından görüntülenip, 19 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
işte 301. madde konusundaki toplam yorum: 19, okunma sayısı: 1263. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82725 Yer: paylaşılamayan yalnızlık!!
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14676
|
işte karşınızda meşhur 301 . madde yorum sizin
Madde 301 - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır. (4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=117914 bu konuda ne düşünüyorsunuz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7316
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 39
|
301.madde hakikaten ince bir konu..İnsanların istedikleri gibi hemen kaldırılabilecek bir madde olmamalı..301 in kurbanları olduğunu ve haksız yere hüküm giydiklerini yahut vefat ettiklerini bilmeyen yok tabi ki ama 301 in kaldırılması demek dış güçlerin içimize biraz daha girmesi demek..İçten zayıflatılmamızın önünün tamamen açılması demek..Propagandanın önünün tamamen açılması demek..Şunu unutmayalım lütfen en tehlikeli şey propagandadır..Propaganda ile bir insana beyaz, siyah olarak bile söylettirilebilir...Tarihte bu hep böyle olmuştur, gelecekte de böyle olacaktır..Propaganda koskoca bir ülkeyi bitirebilir..Bu işin çözümü sağduyulu, bilinçli, eğitimli, herşeyin farkında savcı, hakim ve türk milleti olmalıdır..Türk genci okumalıdır..tarihini, vatanının kutsal toprakları üzerinde oynanan kirli oyunları, gizli emelleri öğrenmelidir..Bu ülkeyi bizler kurtarabiliriz ancak başkası değil..Bunun başladığı nokta da eğitim olmalıdır..Savaş propagandaları değil..Gerekirse hepimiz gider toprağımız savunurz sonuna kadar ama artık savaşlar öyle kazanılmıyor...Lütfen okuyalım,herşeyin farkına varalım arkadaşlar...Propagandalara gelmeyelim..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2424 Yer: in kulağı var!
Karma etkisi: 659
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 65000
|
Wardomda bile 301 kapsamına giren userlar var malesef.
bİR 30 (1) İMİZ VAR BIRAKALIM DA OLSUN. Ne güzel yazmış yazan. Herkes de her şeyi konuşmadan önce diline balans ayarı versin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89565 Yer: Üsküdar/Ayazma
Karma etkisi: 24603
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2459390
|
Bence az....
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
arkadaşa aynen katılıyorum ama haksız yere de insanlar yargılanmamalı bence |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95639 Yer: li Yamuk Orhan Pamuk !
Karma etkisi: 307
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 30169
|
bu madde kalkar mı bence kalkmamalı hatta dahada genişletilmeli
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50592
Karma etkisi: 2589
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 258010
|
biraz mı baya baya girmesi demek buda türkiyede 20 yıl içinde büyük bir askeri olay,darbe,ülke bölünmesi gibi bir olay çıkması demek
böyle gittikçe vatan bölünecek |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
Alıntı:
Yarın herkes benim vatanıma milletime atalarıma değerlerime sövsün,ben düşünce özgürlüğü ve yasalarla korunan insanlara uzaktan bakayım sadece ve dişlerimi sıkayım. Hadi ben sıkarım dert değil de,sıkamayan insanlar olduğu zamanda yarın hepimiz Fransızız,öbür gün hepimiz Rum'uz,diğer gün hepimiz kürdüz diye yürümek zorunda kalırsak işte o zaman bu ülkenin temellerine dinamit koyduğumuzu ve bu nu yasallarla koruyan taşıyıcı sütunları yıktığımızı anlarız. Aklın yolu bir.AB bizden bişey isterse hayırına mı ister Allahaşkına. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47212
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 455
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
arkadaşlar iyi hoş ama sizce de bu maddede düzenlemeler yapılması gerekmez mi?
Ben bir polise hakaret etsem vatan haini oluyorum 301.inci madde ile yargılanıyorum.Tamam Askere hayatta kötü bir laf soylemem.Ama ortada hakaret edilecek polisler yok mu birine düşüncelerimi dile getirdiğim zaman VATAN HAİNİ OLUYORUM. bence bunun vatan hainliği olmaması lazım ben öyle düşünüyorum... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
tabiki böyle yanlışlıklar yapılmamalı ama ya birde madalyonun tersinden bakarsan vatana karşı ihanette bulunanlarda sokaklarda rahat rahat gezememeli |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #21201 Yer: ßen GüzeLe GüzeL demem ! Kafam GüzeL oLmadIkçA...!
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 104940
|
Alıntı:
saygılar.... |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
Alıntı:
suç olsun polise hakaret ama 301.madde ile yargılanılması yalnış kastetdiğim buydu |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #21201 Yer: ßen GüzeLe GüzeL demem ! Kafam GüzeL oLmadIkçA...!
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 104940
|
Alıntı:
saygılar.... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #65638
Karma etkisi: 55
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4892
|
maddenin genelinde devletin bütün kritik organları sayılmışş bence tam yerindee böyle de olması lazımm...hep söylenildiği üzere avrupa ülkelerinin bircoğunda benzer yasalarr varr...hrant dink olayına gelincee medyada bugünlerde kendini aklamaya çalışıyooo, mahkeme zamanında olayı şişirerek seervis yapanlarr kendilerii şimdi milleti suçluyolarr kendilerine hiçç bakmıyolarr...
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|