japonyadan atamıza saygıöncelikle belirteyim ben mailist değilim fakat bana gelen bu mail i sizlerle paylaşmak istedim....... Atatürk'e saygı Geçen hafta, Güneydoğu'dan üst üste gelen şehit cenazeleri nedeniyle üzntümüzden çok önemli bir haberi
Konu TURK POWER tarafından açılmış, 451 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
japonyadan atamıza saygı konusundaki toplam yorum: 2, okunma sayısı: 451. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #130917 Yer: BİR DEVRİN BATTIĞI YER
Karma etkisi: 73
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6821
|
öncelikle belirteyim ben mailist değilim fakat bana gelen bu mail i sizlerle paylaşmak istedim.......
Atatürk'e saygı Geçen hafta, Güneydoğu'dan üst üste gelen şehit cenazeleri nedeniyle üzntümüzden çok önemli bir haberi gözden kaçırdık. Haber özetle şöyleydi: 'Japonya'nın Niigata kentinde meydana gelen depremde Atatürk heykeli yan yattı. Deprem ve kurtarma çalışmalarının paniğiyle heykel yatık vaziyette unutuldu. Japon gazetecileri bu yüzden Japon hükümetinin tutumunu eleştirirken, Japon gazetelerinde yer alan fotoğraflı 'Atatürk heykeli unutuldu' haberlerinde halkın da 'Bu, Atatürk'e saygısızlık' tepkisine yer verildi. Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği de olaya ilişkin bir açıklama yaptı: 'Niiagata Chuetsu depreminde, Atatürk heykeliyle kaidesini bağlayan civatalar hasar gördü. Heykelin o halde bırakılması durumunda düşüp kırılabileceği endişesiyle kaidesinden kaldırılarak yan yatırıldı. Atatürk Japonya'da çok sevilen, saygı duyulan bir liderdir ve kendisine 'en ufak' hakaret söz konusu olamaz.' Olur ya; deprem hali bu... Ama Japon basını bunu bile mesele yapıp, hükümetinden hesap soruyor!... Şimdi bizden bazı örnekler verelim: 22 Şubat 2005: Elindeki baltayla Kadıköy İskele Meydanı'ndaki Atatürk heykelinin sol bacağını kırmaya çalışan bir kişi yakalandı. 7 Ağustos 2005: İstanbul Aksaray'da bulunan ve Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla 1930 yılında yapılan Katip Çelebi İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki Atatürk büstü PKK'lı bölücülerin hedefi oldu! Tam 5 yıldır hava karardıktan sonra gelen saldırganlar Atatürk büstüne, 'Sen kurdun biz yıkacağız' yazıp, kaçıyor. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=169047 30 Eylül 2005: Kayseri'deki 4 ilköğretim okulundaki Türk bayrakları ile Atatürk büstlerine saldırıldı. Üzerleri boyanan büstlere terör örgütü lehine sloganlar yazıldı. 16 Mayıs 2006: Üç kişi, Aksaray'daki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki Atatürk büstüne yemek artıkları döktükleri için gözaltına alındı. 14 Eylül 2006: Edirne'nin Havsa ilçesindeki Şehit Öğretmen Mehmet Birol Lisesi'ndeki Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişiler tarafından boyayla sakal bıyık yapıldı. 8 Nisan 2007: İzmir'deki Kaynak Parkı'n bulunan Atatürk heykeli, balyozlu saldırıya uğradı. 16 Eylül 2007: Adana'daki Emine Sapmaz İlköğretim Okulu'ndaki Atatürk Büstü boyalı ve küfürlü saldırıya uğradı. *** Sanırım bu kadar örnek yeter... Şimdi sormak gerekiyor:Atatürk, bir depremde, heykeli yan yattı diye birbirine giren Japonya'nın mı önderi; yoksa cumhuriyetin kuruluşundan bu yana heykellerinin kırıldığı, büstlerinin tahrip edildiği Türkiye'nin mi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #118530 Yer: kocaeli
Karma etkisi: 303
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 29788
|
japonlar için hani hep deriz ya "adamlar yapıyo yaa" hakkaten de bu insanlar onca başarıya layık bir toplum .bi kere herşeyden önce o insanların birbirlerine karşı çok saygıları var "statüsü ne olursa olsun"ve adamlar gerçekten herşeyin bilinçli olmak ve çalışmakla olacağını anlamışlar.ve bu bilinci de atatürk büstü olayında da göstermişler .
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
Bütün dünyanın imrendiği bir lidere sahip bir toplumuz,butun dunyada herkes ilgi ve saygı duymakta iken bizde ne hayri alamet ise unutturulmaya çalışılıyor.
İnadına Türküm ,İnadına ATATÜRKÇÜYÜM... Allahım Sana binlerce kez şükürler olsun ki M.Kemal ATATÜRK gibi bir liderim var. Teşekkürler kardeşim +K verdim |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|