Kablosuz modemi anahtarlama cihazı(switch) olarak kullanmak,yardım lazımArkadaşlar elimde flynet wam-t72c4u2 model bir kablosuz modem var.Ben bu modemi kablosuz anahtarlama cihazı olarak kullanmak istiyorum.Yani asıl modemden odaya gelen internet bağlantısını bu cihazla kablosuz olarak yaymak istiyorum. Şimdi
Konu bezginn tarafından açılmış, 1461 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Kablosuz modemi anahtarlama cihazı(switch) olarak kullanmak,yardım lazım konusundaki toplam yorum: 2, okunma sayısı: 1461. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16901 Yer: yeniden Ankara
Karma etkisi: 13966
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1395560
|
Arkadaşlar elimde flynet wam-t72c4u2 model bir kablosuz modem var.Ben bu modemi kablosuz anahtarlama cihazı olarak kullanmak istiyorum.Yani asıl modemden odaya gelen internet bağlantısını bu cihazla kablosuz olarak yaymak istiyorum.
Şimdi denediğim yöntemlere gelelim. Modemin üzerinde otomatik ip al diye bir seçenek var.Onu işaretlediğim zaman sorunun hallolması lazım.Ancak mevcut ayarları "uygula" tuşuyla geçici hafızaya alma işlemi esnasında -sanırım cihaz bu arada bir ip adresi almaya çalıştığından olsa gerek- geçici hafızaya almıyor.Yeni bir explorer penceresinden bu ip ye ulaşmam mümkün olmuyor.Ayrıca ping lerde yanıtsız kalıyor.Cihazın o an için almış olduğu ip yi bulamıyorum.Asıl modemden gelen internet bağlantısını keserek otomatik ip almasını geçici sürede olsa engellemeyi düşündüm ama ondada başarısız oldum. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=158531 İnca modemlerle aynı arayüzü kullanıyor bu modem.Başına bu tarz birşey gelen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47760 Yer: IZMIR
Karma etkisi: 54
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4762
|
İki modemi birbirine baglaman için cross cablo kullanman lazım bunu bi dene olmassa DHCP yani LAN IP lerini aynı ayarla yani aynı baslasın örnek 10.0.0.2 hattın baglı oldugu olsun dieride 10.0.0.3 olsun alt ağ maskeleri aynı olsun 255.0.0.0 gibi bunları bi dene...Sonuçları bildirirsen sevinirim...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16901 Yer: yeniden Ankara
Karma etkisi: 13966
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1395560
|
Flynet modeme sabit ip vererek vs dhcp yide devre dışı bırakarak sorunu çözdüm.Teşekkürler..
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|