Kacak Elektrik Kullananlara Hic Bi Islem yok!Elektrik faturalarına yansıtılan ‘Kaçak Kullanım Bedeli’ tüketiciyi kaçak elektrik kullananların peşine düşürdü. Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, faturalarını düzenli ödeyen tüketicinin kaçak kullanım bedelinin faturaya yansıtılmasına sinirlenerek çevresindeki kaçak elektrik
Konu farego tarafından açılmış, 176 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Kacak Elektrik Kullananlara Hic Bi Islem yok! konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 176. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82334 Yer: 6
Karma etkisi: 8668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 865336
|
Elektrik faturalarına yansıtılan
‘Kaçak Kullanım Bedeli’ tüketiciyi kaçak elektrik kullananların peşine düşürdü. Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, faturalarını düzenli ödeyen tüketicinin kaçak kullanım bedelinin faturaya yansıtılmasına sinirlenerek çevresindeki kaçak elektrik kullananları ihbar ettiklerini ve kaçak kullananların tespiti için sokaklara düştüğünü kaydetti. Deveci, “Kapı komşunun elektrik faturası denetimde” dedi. Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar’ın şikayet verilerine göre elektrik faturalarına yansıtılan kaçak kullanım bedeli faturalarını düzenli olarak ödeyen tüketiciyi deliye çevirdi. Kayıp ve kaçağın önüne geçmek adına yürütülen çalışmalarda büyük desteği şikayetçi veriyor. Tüketici “Kaçak elektrik kullanılması bizim suçumuz değil. Bu tür kesiniler kaçak kullanımı teşvik ediyor” diyerek kaçak elektrik kullananların peşine düştü. Şikayetvar’ın şikayet analizine göre elektrik faturalarına yansıtılan kaçak kullanım bedelini ödemek istemeyen tüketici kaçak elektrik kullanılan komşularını, çevresindeki mahalle sakinlerini ve hatta 40 yıllık bakkalını şikayet etmeye başladı. İşte Şikayetvar’ a gelen şikayet örnekleri: Komşunun Elektrik Faturası Denetimde “3 yıldır yeni aldığım evimin katındaki komşuma gelen faturayı inceliyorum fatura hep sıfır bakiye. Biz evde doğru dürüst kalmıyorken 120 TL civarında fatura geliyor. Oysa aynı katta bulunan komşumun gece 1 ila 2 saatlerine kadar evde oturmaları ve elektriklerinin sürekli açık olmasına rağmen gelen faturalarında hiç bir rakam göremiyoruz. Bu konuyu ilimizin Tedaş Genel Müdürlüğüne bizzat 2 kere giderek adresi vermeme rağmen hiç bir uygulama yapılmadı. Yine faturaya bir Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=522225 ücret yansımıyor. Bunun için internet üzerinden kaçak ihbarı var mı diye kontrol ettim maalesef böyle bir uygulama da yok. Daha ne yapalım bilmiyorum. Kaçak kullanan insanın faturaları bizlere yansıtılıyor. Bu kabahati biz ödemek zorunda mıyız?” “Komşum Nasıl Isınıyor?” “Evim kombili doğalgaz çok pahalı olduğu için fazla gaz alamıyorum. Çoluk çocuk çok zor ısınıyoruz. Apartmanda doğalgaz ile ısınmayan sobalı evler de var. Dikkat ediyorum bunların bacası tütmüyor. Kapıya aldıkları elektrik sobalarının kutusunu atmışlar. Nasıl ısındıklarını merak ettiğim için izlemeye aldım ve elektrik faturasının normalin altında geldiğini fark ettim. Anladım ki kaçak elektrik kullanıyorlar. Biz faturalarımızı düzenli ödeyelim donalım onlar kaçak kullansın ısınsın. Adalet bu mu?” Bakkalın Sayacı Dönmüyor “Tüketilen elektrik oranı sayaç üzerinden kontrol edilir. Marketin sayancında bir farklılık olduğunu fark ettim. Evet şüphelerimde haklıydım. Bakkalın elektrik sayacı dönmüyor. Kaçak elektrik kullanıyor. İnanılır gibi değil düzenli fatura ödeyenlere, kaçak kullananların faturaları ödettiriliyor. Resmen kaçak elektrik kullanımı teşvik ediliyor.Bir türlü anlamıyorum neden her şeyde böyle oluyor , millet kaçak kullanır,onların kullandığını da sen ödersin, nasıl bir adalettir bu?” Tüketici Haberlerini sikayetvar.tv'den takip edebilirsiniz. Şikayetvar Tüketici Haber Merkezi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #531886
Karma etkisi: 808
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 80676
|
dürüstlük yine kaybettir di.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2010
Üye numarası: #431550 Yer: ★ ★ ★ Я не знаю ★ ★ ★
Karma etkisi: 7378
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 737147
|
biz ögrenciyiz 10 günde 250 tl elektrik parası ödüyoruz bu şerefsizlerin kullandıgı bizden cıkıcaksa bizde kullanalım
elektronik saate ne yapabilirim bilgisi olan ö.m lütfen Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
|
Alıntı:
Cehennem atesinde catir catir yanacaklar sen yine de durust ol. bastakiler utansin. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #61101
Karma etkisi: 9793
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 978531
|
işlem yapılmıyor diye birşey yok.
hırsızlık suçundan dava açılıyor. ayrıca enerji hırsızlığı olduğu için cezası da nitelikli hırsızlık sayıldığından fazladır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=522225 Hırsızlık MADDE 141. - (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir. (2) Ekonomik bir değer taşıyan her türlü enerji de, taşınır mal sayılır. Nitelikli hırsızlık MADDE 142. - (1) Hırsızlık suçunun; a) Kime ait olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında veya ibadete ayrılmış yerlerde bulunan ya da kamu yararına veya hizmetine tahsis edilen eşya hakkında, b) Herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle ya da bina veya eklentileri içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında, c) Halkın yararlanmasına sunulmuş ulaşım aracı içinde veya bunların belli varış veya kalkış yerlerinde bulunan eşya hakkında, d) Bir afet veya genel bir felâketin meydana getirebileceği zararları önlemek veya hafifletmek maksadıyla hazırlanan eşya hakkında, e) Adet veya tahsis veya kullanımları gereği açıkta bırakılmış eşya hakkında, f) Elektrik enerjisi hakkında, İşlenmesi hâlinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2010
Üye numarası: #495777 Yer: gelecek misin...?
Karma etkisi: 9694
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 968818
|
insaflı kerizler nasılsa düzenli ödüyor....
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
1st Class WarrioR
|
Alıntı:
Kaçak elektrik kullanana hapis cezası kalkıyor.. http://www.haber365.com/Haber/Kacak_..._Kaldiriliyor/ Meclis'teki düzenleme ile elektrik faturasını ödemeyenler için hapis cezası kalkıyor. Yargının hızlandırılması amacıyla hazırlanan yargı paketiyle, hırsızlık suçunun elektrik enerjisi hakkında işlenmesi halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanması düzenlemesi yürürlükten kaldırılıyor. Bu durum elektrik faturası ödemeyen için iyi haber. FATURASINI ÖDEMEYENLERİN BORCU ÖDEYENLERDEN TAHSİL EDİLİYOR Faturasını ödeyen milyonlarca abone ise 'kayıp kaçak oranı' bedeliyle faturasını ödemeyen abonenin yükünü üstleniyor. Bu madde Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısında yer alıyor. HAPİS CEZASI VERİLMİYOR Tasarıya göre kaçak elektrik kullanımı 'karşılıksız yararlanma' suçuna dönüştürülüyor, borcun faiziyle birlikte ödenmesi durumunda hapis cezası verilmiyor, bu cezasızlık halinin suçu ilk kez işleyenlere uygulanıyor. Ancak kaçak elektriği kullanan kişi 5 yıl içinde aynı suçu işlerse, bu hükümden yararlanamayacak ve hapis cezası alacak. EPDK'NIN HAMLESİ Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Merkez Enerji Çalışma Grubu Başkanı Musa Çeçen, elektrikte faturaya yansıyan kayıp kaçak oranının yüzde 4-4.5 arasında olduğunu belirterek, "Oran bölgelere göre değişiyor. Kayıp elektrik dağıtım sisteminin yatırım yapılmayıp eskimesinden kaynaklanan bir olay. Kaçak ise usulsüz elektrik kullanımından" dedi. TÜKETİCİ ÖDÜYOR FARKINDA DEĞİL Çeçen, uygulanması gündemde olan düzenlemenin özelleştirilen dağıtım şirketlerinin şebekelere yatırım yapmamasıyla da ilgili olduğunu belirterek, "Dağıtım şirketlerinin, uluslararası standartlara ulaşmak için şebekelere yatırım yapması şart. Bu yapılmıyor ve bu bedel vatandaşın sırtına yükleniyor. Kayıp kaçak oranının yasal olmadığına dair açılan davalar kazanıldı. Bunun üzerine EPDK yeni bir düzenlemeye gitti ve faturada kayıp kaçak oranı gizlendi. Tüketici aynı meblağı ödüyor fakat bunu fark etmiyor" diye konuştu. KAYIP KAÇAK BEDELİ 2 MİLYAR TL'Yİ AŞIYOR -Türkiye'de 2011 yılı elektrik tüketimi toplamı 210 milyar kilowatsaat oldu. -1 kilowatsaat elektrik fiyatı ortalama 0.247 TL'yi buluyor. -Buna göre Türkiye'nin 2011'deki elektrik faturasının büyüklüğü yaklaşık 52 milyar TL. -Elektrik faturalarında 'kayıp kaçak bedeli'nin ağırlığı yüzde 4-4.5'e karşılık geliyor. - Yüzde 4'lük oran ile yapılan hesaba göre, geçen yıl kayıp kaçak bedeli olarak tahsil edelen paranın tutarı 2 milyar TL'yi aşıyor. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #281014 Yer: İzmir
Karma etkisi: 8091
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 808617
|
bu gece saaten kabloları çıkarıp direk asfareye bağlıyorum saatin üstünede akp bayrağı sıkıştırdımmı tamamdır
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #371358 Yer: KARTAL
Karma etkisi: 2822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 281870
|
kardeşler yasalar işlese g.doğunun %75 i hapise girerdi. zaten yasayı o bölgede uygulayamadıkları için biz bu haldeyiz .varsa bir yolu söyleyin bizde kaçıralım
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #132926
Karma etkisi: 23312
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2330626
|
Alıntı:
Kızıltepe'de dijital saatleri bulunan abonelerin büyük bölümüne bazı TEDAŞ çalışanlarının uzaktan kumanda verip, elektrik sayaçlarının bilgisayar bağlantısı üzerinden sıfırlandığı, araç kumandası ile sayaçların çalıştırılıp durdurulduğu, geriye alındığı ortaya çıktı. Araç kumandası ile 200 milyon liralık enerji vurgunu - Video 2.link |
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Elektrik faturalarında büyük soygun | O-VARLI | Siyaset | 16 | 09-12-2011 21:25 |
| Memleketten kaçak elektrik hikâyeleri! | alpay29 | Siyaset | 16 | 12-09-2011 14:12 |
| Kaçak Elektrik Dağıtım A.Ş. | boşversene | Güncel | 1 | 12-05-2009 10:22 |
| Kaçak elektrigin faturasi ne kadar? | AlyaDua | Güncel | 0 | 25-10-2008 20:02 |
| kaçak elektrik çekmek isterken çarpılarak öldü | metatron | Güncel | 35 | 25-09-2008 09:14 |
|
|