kanuni istanbul'da kaç sene kaldı?malumunuz üzere bizim millet biraz cahildir. kendilerine ne söylenirse inanırlar.. bir dizi var. ben hiç izlemedim. tartışma bu dizi üzerinden dönüyor dizide kanuni hep haremdeymiş. efendim, bu arkadaşlar diyorlar ki;
Konu metatron tarafından açılmış, 1888 kişi tarafından görüntülenip, 30 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
kanuni istanbul'da kaç sene kaldı? konusundaki toplam yorum: 30, okunma sayısı: 1888. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 | ||||
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
malumunuz üzere bizim millet biraz cahildir.
kendilerine ne söylenirse inanırlar.. bir dizi var. ben hiç izlemedim. tartışma bu dizi üzerinden dönüyor dizide kanuni hep haremdeymiş. efendim, bu arkadaşlar diyorlar ki; "kanuni istanbul'da tüm yaşamı boyunca altı üstü 1,5 sene kaldı, nasıl sarayda haremde vakit geçirecek" yani sizin gözünüzün içine baka baka yalan söylüyorlar.. mesela bakın biri bu arkadaş:
bu arkadaşa göre kanuni, 1,5 sene kalmışmış istanbul'da... ve fakat devletin verilier bunu söylemiyor.. buyrun kendiniz hesaplayın kaç sene kalmış kanuni istanbul'da.. Alıntı:
|
||||
|
|
|
||||
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #72727 Yer: the sunshine state
Karma etkisi: 55968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5593775
|
Güzel bi kaynak, eline sağlık.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2010
Üye numarası: #502038
Karma etkisi: 688
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 68654
|
gerçektende güzel bir çalışma tebrik ederim seni ömrü hayatında1,5 sene istanbulda kalsa idi padişah ki en uzun süre padişah olan insandır osmanlı da devleti nasıl yönetirdi ki savaşa gidip gelse 1 hafta bile kalamazdı tahminimce gerçekten bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2010
Üye numarası: #460863
Karma etkisi: 7181
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 717859
|
Senin verdiğin bilgiye görede kanuni istanbulda 1-2 sene kalmıştır
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2011
Üye numarası: #559418 Yer: Diyarbakır
Karma etkisi: 168
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 16761
|
Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını okuyup bitirdim 2 kitap üzerinden.
Muhteşem Yüzyıl saçmalığı çıktığı an da daha fragmanlarından anladım nasıl bir özentilik içerisinde olduklarını. Bilmeyenler için vurguluyorum dizi büyük oranla The Tudors isimli diziye özenerek çekiliyor. Hani tarihi bilmesek İngilizlerin tarihini anlatıyorlar diyecez. Mohaç seferi gibi göz boyamalık aksiyonlarla (500 bin$ maliyet) kendilerine yöneltilen eleştirileri bastırma girişimleri de mevcut... Yazacak çok şeyim var ama ne fayda... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=517743 Ola ki biri bu diziye başlamadan yazımı görür diye söylüyorum izlemeyin gidin kitap okuyun mount blade falan oynayın bırakın bu diziyi ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Co-Admin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2199 Yer: Kastamonu - 37
Karma etkisi: 375223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37520707
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2011
Üye numarası: #520293
Karma etkisi: 5066
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 506056
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Co-Admin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2199 Yer: Kastamonu - 37
Karma etkisi: 375223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37520707
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
1st Class WarrioR
|
Alıntı:
İzninle ben cevaplamak istiyorum bunları, Verdiğiniz bilgilere, kronolojiye bakarak Kanuni'nin ne kadar bir sürü istanbulda kaldığını veya kalmadığını nasıl çıkaracaksınız izah eder misiniz? Bu kronolojiden böyle bir şeyin çıkarılmasının imkanı yoktur. (Dönem şartları itibarı ile beraberinde Ordu-yi Hümâyûn ile sefere çıkmak ciddi bir süre gerektiren bir durum aylar hatta yıllar sürebiliyor.Kanuni Sultan Süleyman'ın da yukarıda belirtilen kronolojide belirtildiği gibi Saltanat işleri,Devlet işleri,Savaşlar,Anlaşmalar,Ülke birliği,Toprak bütünlüğü,genişliği gibi bir çok iş ile meşgul olduğu bilinen bir durum. Kronolojistler tarafından onaylanmış tüm dünyanın şahit olduğu bilgilerdir bunlar sizin inanma zorunluluğunuz yok tabi ki o ayrı...) Bu Kanuninin istanbulda az kalması size niye dokunuyor anlamadım, nedir sıkıntınız?(metatron kendisi cevap versin buna avukatlığını yapmış gibi olmayayım )Dİyelim ki kanuni istanbulda 1,5 sene değil de İstanbuldan hiç çıkmamış 45 sene hep istanbulda kalmış! hatta saraydan da çıkmamış, hep haremde hatun kovalamış!!! ne olacak? başınız göge mi erecek???? Öncelikle Kanuni Sultan Süleyman namazı niyazında bir insandı. Diğer padişahların da olduğu gibi devrin en büyük alimleri tarafından eğitilmiş yüce bir insandı. Ve böyle bir şahsiyete "hatta saraydan da çıkmamış, hep haremde hatun kovalamış!!!" gibi bir ihtimali olmasını layık görmen böyle üzücü bir durum. Son olarak metatron'un sana zıt giden herhangi bir düşüncesi de yok bence.Sadece bizim millet biraz cahil diyerek genellemede bulunmuş ki art niyetle olduğunu da sanmıyorum... Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #196371 Yer: Eznora
Karma etkisi: 25318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2530908
|
46 yıl tahtta kalan bir padişahın İstanbul'da sadece 1,5 yıl kaldığını demek mantığa da sığmaz. Tarihi bilip bilmemeye gerek yok.
![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Ustası
|
Alıntı:
Benim yazımı tekrar okur musunuz? Yazımda bir ihtimal vs. yoktur, Kanuni gibi bir sultana öyle bir şeyi İhtimal dahilinde bile yazmam! Orda bir kinaye var, orda bir karşıdaki kişiye serzeniş var, orda bir tersinden söylem var, orada son günlerde popüler olan bir diziye ve o diziye inananlara, kanuni sultan süleymanı haremden çıkmayan birisi olarak gören, görmek isteyenlere iğneleme var..var..var. Ama asla ve asla öyle bir ihtimal işareti yoktur,olamaz da. Kanuni Sultan Süleyman Hazretlerine öyle bir şeyi bırakın ihtimal dahilinde yazmayı aklımdan, hayalimden, düşüncemden bile geçirmem. Hoşcakalın. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
1st Class WarrioR
|
Alıntı:
bu son mesajımdır.Diyelim ki Lûgatımız da ;varsayalım manasını taşır. Varsayım ise (olasılık,ihtimal)'dir. ![]() Belirtmek isterim ki herhangi bir art niyetim yoktur art niyet arama girişimim de yoktur.Tamamen yazılanları çözümleyerek konuya ortak olma girişimidir benimkisi. iyi geceler. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 773439
|
Hepsini okumadım ama birkaç tanesini okuyabildim
güzel bir konu olmuş teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
|
SawkatiL
Eyvallah... cehaletime verin, demek ki o sözü yanlış kullanmışım, izahatınızı okudum, istifade ettim, bir daha yapmamaya karar verdim ![]() Bir üstteki yazımın (hoşçakalın kelimesinden önceki) en son satırı geçerlidir. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
Alıntı:
istanbul'a geldiği tarihler ile istanbul'dan ayrıldığı tarihlerin arasında kalan sürede, zamanını istanbul'da geçirdiğini hesaplayarak bu süreleri toplayabilirsin. bu da sana sonucu verir. "bu kronolojiden böyle bir şeyin çıkarılmasının imkanı yoktur" deme.. "benim böyle bir çıkarım yapma imkanım yok" de.. daha doğru olur ![]() çıkaran çıkarıyor, yukarıda görüldüğü yöntemle.. ![]() Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 4 (0 üye ve 4 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Kanuni Sultan Süleyman Hanın Fransa kralına yazdığı 2 mektup | darkangel | Türk ve Dünya Tarihi | 30 | 07-04-2011 19:21 |
| Prophecy Master v.1.1 || 20 Sene Sonra Neye Benzeyeceğiz Kesinlikle Görmelisiniz | dryusufbal | Programlar | 2 | 05-12-2010 00:04 |
| Antalya ligde kaldı! | pesimist | Beşiktaş, Trabzonspor ve Diğerleri... | 1 | 30-05-2009 22:55 |
| İstanbulda LAMBORGHİNİ GALLARDO ` Yolda kaldı :D | ωαгзż | Otomobil & Modifiye | 10 | 22-03-2009 12:39 |
| Volkan patlayınca, aslanlar bir deri bir kemik kaldı! | Fr#qLin~ | Genel | 8 | 05-03-2009 11:04 |
|
|