Kendi bilgisayarımda yavaş olan internet.. [?]

Selam sevgili wardom un paylaşımcı dostları. :) Pek adetim değildir topic açmak ama çıkamadım işin içinden.. Şöyle bir problemim var; modemdeki internet hızım yaklaşık 6.3megabit. Wireless üzerinden ağa olan bağlantım Konu inspire tarafından açılmış, 592 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Bilgisayar Güvenliği > Networking - Ağ Güvenliği
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: bilgisayarimda internet kendi olan yavas
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Kendi bilgisayarımda yavaş olan internet.. [?] konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 592.

Eski 06-05-2011, 11:53   #1
inspire
Hızlı Çırak

inspire's Avatar

Üye numarası: #32325
Karma etkisi: 7 inspire seviye: 10
Kendi bilgisayarımda yavaş olan internet.. [?]

Selam sevgili wardom un paylaşımcı dostları. Pek adetim değildir topic açmak ama çıkamadım işin içinden..
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=477584

Şöyle bir problemim var; modemdeki internet hızım yaklaşık 6.3megabit. Wireless üzerinden ağa olan bağlantım 56megabit olarak görünmekte ancak bilgisayarda network üzerinden gelen ve giden veri hızı ev fazla 90kbps.

Çıldırmak üzereyim. Bilgisayarda virüs yok ( varsa bile kaspersky avg ve spyware dr. ile yaptığım taramalar sonuç vermedi ). Wifi driverlarını güncelledim uninstall install yaptım ama sonuç yok. Başlarda sadece browserda problem oldugunu düşünmüştüm ama mozilla safari explorer hepsinde aynıydı. Sonra baktım torrent ve muhtelif 3rd party araçlarla da internet bağlantım yavaş...Hatta ve hatta ağ üzerinden dosya aktarımım da yavaş.

Ethernet kablom yok onun için deneyemedim ama wifi kartında problem olsa lojik sonuç verir diye düşündüm. Direk giderdi bozulmuş olsa..

Nedir ne değildir fikri olan?
inspire Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 06-05-2011, 12:21   #2
ottomanmurat
Daimi Üye

Üye numarası: #117824
Karma etkisi: 981 ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000

Orada Görünen 90 Kb Felan Onlara Aldırma Sen Bir Kablo Bul Ethernetten Dene Wireless Kabloya Göre Yüzde 20-30 daha Yavaştır Sinyal Alırken Havada Kaybolur Veri Bu Yüzden Hiz Stabil Degildir Wireless Karlar Arasında Da Fark Vardir Hiz Farkı Yani intel Çipset ile Ralink Realtek Çip Setli Kartlar Arasında Fark Vardir realtek Çipler daha Cok Cabuk isinir bu Yüzden ilk Açılışta Hiz Normalsede isininca Düşer Cok Kullanılınca Da şişer Resetlemek Gerekir cihazi Ayrica Modemlerden Modeme De Fark Vardir Philips Modemde 8 Mbit ile 950kb 1 Mb Dosya indirirken Airties Modemde bu 700 800 Kb Ye düşüyor Yani Net Ortamında Pc Ortamında Herşey Farklılık Yapar işletim Sistemi Bile Xp ile Win7 Arasında Bile Paket Hiz Farkı Vardir
ottomanmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-05-2011, 13:07   #3
Dr.DeaTh*
Forum Kalfası

Dr.DeaTh*'s Avatar

Üye numarası: #533077
Yer: Mekan - 48 / Vatan - 58
Karma etkisi: 1006 Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000Dr.DeaTh* seviye: 2000

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ottomanmurat Mesajı Göster
Orada Görünen 90 Kb Felan Onlara Aldırma Sen Bir Kablo Bul Ethernetten Dene Wireless Kabloya Göre Yüzde 20-30 daha Yavaştır Sinyal Alırken Havada Kaybolur Veri Bu Yüzden Hiz Stabil Degildir Wireless Karlar Arasında Da Fark Vardir Hiz Farkı Yani intel Çipset ile Ralink Realtek Çip Setli Kartlar Arasında Fark Vardir realtek Çipler daha Cok Cabuk isinir bu Yüzden ilk Açılışta Hiz Normalsede isininca Düşer Cok Kullanılınca Da şişer Resetlemek Gerekir cihazi Ayrica Modemlerden Modeme De Fark Vardir Philips Modemde 8 Mbit ile 950kb 1 Mb Dosya indirirken Airties Modemde bu 700 800 Kb Ye düşüyor Yani Net Ortamında Pc Ortamında Herşey Farklılık Yapar işletim Sistemi Bile Xp ile Win7 Arasında Bile Paket Hiz Farkı Vardir
Hocam 10 numara açıklamışsın Bunun üstüne konuşmak olmaz !
Dr.DeaTh* Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-05-2011, 13:25   #4
inspire
Hızlı Çırak

inspire's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ottomanmurat Mesajı Göster
90kbps görünmüyo zaten ben veri hızına bakarak bunu kendim hesapladım. 12kb/s download hızım var kabaca.

çok emin olmamakla birlikte; wireles ın saniyede 56megabit veri taşıma hızıyla bağlandıgını düşünürsek 100MegaBitPerSecond olan ethernet e göre %46 daha yavaş olduğunu soyleyebileceğimizi düşünüyorum. Ancaka zaten 6megabitlik bir veri aktarımı ethernetlede wirelesslada aynıdır wireless üzerinde biraz daha delay vardır tahminen veri kaybına nazaran.

Modemdeki hızı modemden değil aynı ağda bağlı olan diger bilgisayarımdan okudum abi, 6megabit i orda gördüm zaten.

Bir hafta öncesine kadar normaldi problem yoktu. (çipseti atheros bu arada. o.s. de xp 32)

Ethernetle deneyip anlıycam donanımsalmı yazılımsalmı diye tabi ama belki fikri olan çıkar diye düşündüm. Ki ethernetle de aynı hatayı alırsam veya donanımsal olduğunu tesbit edersem ne yapacağımı bilmiyorum.. Ne yani wifi kartı arızalandı diye ağa yüksek hızda bağlanıp yavaşmı veri aktarıyo :S çok saçma olurdu .. :S bu ne saçma bi arıza semptomu lol!

yazılımsal ise ne gibi birşey engelliyor olabilir peki bunu ? nerden kontrol edebilirm ağ trafiğinin izlediği yolları ?

Düzenleyen Balamir : 06-05-2011 at 15:48. Sebep: Flood Yapmayın

Eski 06-05-2011, 13:35   #5
ottomanmurat
Daimi Üye

Üye numarası: #117824
Karma etkisi: 981 ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000ottomanmurat seviye: 2000

Wifi Kart Bozuk Olsa Öyle Yapmaz Hiç Kartin Bozuk Oldugu Laptop Görmedim Sinyal Düşüşü Oluyor Ama O Da Etken Etmiyor Atheros En iyi Kartlardan Biri Sen Kabloyu Tak Hizi Dene Hizi Test Ederken idm Yi Yükle Nero Yada Winamp Yada Saglam Bir Hostu Olan Dosyayi indir Eger 8 Mbit Hizin Varsa Bunda 950 1 Mb Download Yapması Lazım Eger Düşükse Format At Birde Öyle Dene Kablodan Vede Wirelesten Eger aynı Sorunu Verirse Biosu default Et En Son ihtimal Wireless Kartı Degiş Ethernette Hizli Wirelesste Yavaşsa
ottomanmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-05-2011, 13:52   #6
basters
Forum Kalfası

basters's Avatar

Üye numarası: #47347
Yer: ankara
Karma etkisi: 16257 basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000basters seviye: 2000

ben modem olarak airties rt205 kullanıyorum , wireless kart olarakta airlive wt2000 kullanıyorum.8 mb 'a kadar internet hızım var.modemin arayüzünde bağlantı hızını "799 / 8187 kbps " olarak görüyorum.

şimdi gelelim hız değerlendirmesine ;

herhangi bir tarayıcıdan internet hızını ölçmen mantıklı olmuyor, çünkü tarayıcıların download hızları bariz yavaş kalıyor., bunun için internet download maneger kullanmanı tavsiye ederim.dosyayı indirdiğin siteninde büyük önemi var.en sağlıklı ölçümü hotfile yada rapidshare gibi sitelerden premium üyelikle indirirken alabilirsin.ben bu donanımla internet download maneger ile premium indirmelerimde 900 kbps altında indirme hızı almıyorum.bazen 1 mbps nin üzerinde bile oluyor.

ttnet yada benzeri sayfalardan hız testide yapabilirsin. o zaman sonuçlar ne çıkıyor ?

ben şuan ttnet hız testi ile ölçüm yaptım indirme hızı 7.02 mbps yükleme hızı 0.67 mbps gösteriyor.
basters Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-05-2011, 10:57   #7
inspire
Hızlı Çırak

inspire's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi basters Mesajı Göster
ben modem olarak airties rt205 kullanıyorum , wireless kart olarakta airlive wt2000 kullanıyorum.8 mb 'a kadar internet hızım var.modemin arayüzünde bağlantı hızını "799 / 8187 kbps " olarak görüyorum.

şimdi gelelim hız değerlendirmesine ;

herhangi bir tarayıcıdan internet hızını ölçmen mantıklı olmuyor, çünkü tarayıcıların download hızları bariz yavaş kalıyor., bunun için internet download maneger kullanmanı tavsiye ederim.dosyayı indirdiğin siteninde büyük önemi var.en sağlıklı ölçümü hotfile yada rapidshare gibi sitelerden premium üyelikle indirirken alabilirsin.ben bu donanımla internet download maneger ile premium indirmelerimde 900 kbps altında indirme hızı almıyorum.bazen 1 mbps nin üzerinde bile oluyor.

ttnet yada benzeri sayfalardan hız testide yapabilirsin. o zaman sonuçlar ne çıkıyor ?

ben şuan ttnet hız testi ile ölçüm yaptım indirme hızı 7.02 mbps yükleme hızı 0.67 mbps gösteriyor.
senin internet hızın 8mb'a kadar değilde 8mbps' a kadar. orda bir birim karmaşan var. [1byte=8bit, MegaByte/MegaBitPerSecond]

aslında hızlarını tarayıcılardanda bir hayli kolay ölçersin ki senin ttnet yada benzeri sayflar dediğinde tarayıcı üzerinde çalışıyo. senin söylemek istediğin çektiğin verinin server ının iyi bir bağlantıya sahip olması. kaldıki 90kbps dan bahsediyorum megabitlerde değil.. rapidi bilmiorm da hotfile 1megabitp.s. veriyo free user a download için.

senin 900 ün altı hız görmüyorum dediğin de 900kb/s olsa gerek 900kbps değil.

yukardada yazdığım gibi iyi anlatamamış olsam gerek; ağ hızım 90kbps yani 10-15kb/s hani hız testiyle serverla bant genişliğiyle alakası yok ve zaten agı başka bilgisayarla deniyorumproblem yok interenet baglantımda nedense buraya takıldınız

bu arada teşekkür ederim herkese ; format attım, nedenini bulamadığımız sorun çözüldü.

Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 592.

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
Konu Konu Yazarı Forum Cevaplar Son Mesaj
Internet Download Manager [IDM] 6,7,8.. Kendi Adınıza Lisanslayın!! TR' de İLK sedat648 Programlar 270 Dün 01:15
Internet Download Manager 6.05 Final TR FULL (Kendi Adınıza Forexdx Programlar 2 10-04-2011 09:31
Türkiye'de internet yavaş mı? +Zafer Bilim ve Teknik 1 15-12-2009 10:47
İnternet Explorer'da Ana Sayfanız Değişmiyor ise Kendi Çözümüm !! ankaRAP+ İşletim Sistemleri 3 18-04-2009 11:36

Gönderme Kuralları