Kendi bilgisayarımda yavaş olan internet.. [?]Selam sevgili wardom un paylaşımcı dostları. :) Pek adetim değildir topic açmak ama çıkamadım işin içinden.. Şöyle bir problemim var; modemdeki internet hızım yaklaşık 6.3megabit. Wireless üzerinden ağa olan bağlantım
Konu inspire tarafından açılmış, 592 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Kendi bilgisayarımda yavaş olan internet.. [?] konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 592. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #32325
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 34
|
Selam sevgili wardom un paylaşımcı dostları.
Pek adetim değildir topic açmak ama çıkamadım işin içinden..Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=477584 Şöyle bir problemim var; modemdeki internet hızım yaklaşık 6.3megabit. Wireless üzerinden ağa olan bağlantım 56megabit olarak görünmekte ancak bilgisayarda network üzerinden gelen ve giden veri hızı ev fazla 90kbps. Çıldırmak üzereyim. Bilgisayarda virüs yok ( varsa bile kaspersky avg ve spyware dr. ile yaptığım taramalar sonuç vermedi ). Wifi driverlarını güncelledim uninstall install yaptım ama sonuç yok. Başlarda sadece browserda problem oldugunu düşünmüştüm ama mozilla safari explorer hepsinde aynıydı. Sonra baktım torrent ve muhtelif 3rd party araçlarla da internet bağlantım yavaş...Hatta ve hatta ağ üzerinden dosya aktarımım da yavaş. Ethernet kablom yok onun için deneyemedim ama wifi kartında problem olsa lojik sonuç verir diye düşündüm. Direk giderdi bozulmuş olsa.. Nedir ne değildir fikri olan? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #117824
Karma etkisi: 981
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 97526
|
Orada Görünen 90 Kb Felan Onlara Aldırma Sen Bir Kablo Bul Ethernetten Dene Wireless Kabloya Göre Yüzde 20-30 daha Yavaştır Sinyal Alırken Havada Kaybolur Veri Bu Yüzden Hiz Stabil Degildir Wireless Karlar Arasında Da Fark Vardir Hiz Farkı Yani intel Çipset ile Ralink Realtek Çip Setli Kartlar Arasında Fark Vardir realtek Çipler daha Cok Cabuk isinir bu Yüzden ilk Açılışta Hiz Normalsede isininca Düşer Cok Kullanılınca Da şişer Resetlemek Gerekir cihazi Ayrica Modemlerden Modeme De Fark Vardir Philips Modemde 8 Mbit ile 950kb 1 Mb Dosya indirirken Airties Modemde bu 700 800 Kb Ye düşüyor Yani Net Ortamında Pc Ortamında Herşey Farklılık Yapar işletim Sistemi Bile Xp ile Win7 Arasında Bile Paket Hiz Farkı Vardir
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=477584 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #533077 Yer: Mekan - 48 / Vatan - 58
Karma etkisi: 1006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 100399
|
Alıntı:
![]() Bunun üstüne konuşmak olmaz ! |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Hızlı Çırak
|
Alıntı:
çok emin olmamakla birlikte; wireles ın saniyede 56megabit veri taşıma hızıyla bağlandıgını düşünürsek 100MegaBitPerSecond olan ethernet e göre %46 daha yavaş olduğunu soyleyebileceğimizi düşünüyorum. Ancaka zaten 6megabitlik bir veri aktarımı ethernetlede wirelesslada aynıdır wireless üzerinde biraz daha delay vardır tahminen veri kaybına nazaran. Modemdeki hızı modemden değil aynı ağda bağlı olan diger bilgisayarımdan okudum abi, 6megabit i orda gördüm zaten. Bir hafta öncesine kadar normaldi problem yoktu. (çipseti atheros bu arada. o.s. de xp 32) Ethernetle deneyip anlıycam donanımsalmı yazılımsalmı diye tabi ama belki fikri olan çıkar diye düşündüm. Ki ethernetle de aynı hatayı alırsam veya donanımsal olduğunu tesbit edersem ne yapacağımı bilmiyorum.. Ne yani wifi kartı arızalandı diye ağa yüksek hızda bağlanıp yavaşmı veri aktarıyo :S çok saçma olurdu .. :S bu ne saçma bi arıza semptomu lol!yazılımsal ise ne gibi birşey engelliyor olabilir peki bunu ? nerden kontrol edebilirm ağ trafiğinin izlediği yolları ? Düzenleyen Balamir : 06-05-2011 at 15:48. Sebep: Flood Yapmayın |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #117824
Karma etkisi: 981
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 97526
|
Wifi Kart Bozuk Olsa Öyle Yapmaz Hiç Kartin Bozuk Oldugu Laptop Görmedim Sinyal Düşüşü Oluyor Ama O Da Etken Etmiyor Atheros En iyi Kartlardan Biri Sen Kabloyu Tak Hizi Dene Hizi Test Ederken idm Yi Yükle Nero Yada Winamp Yada Saglam Bir Hostu Olan Dosyayi indir Eger 8 Mbit Hizin Varsa Bunda 950 1 Mb Download Yapması Lazım Eger Düşükse Format At Birde Öyle Dene Kablodan Vede Wirelesten Eger aynı Sorunu Verirse Biosu default Et En Son ihtimal Wireless Kartı Degiş Ethernette Hizli Wirelesste Yavaşsa
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=477584 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47347 Yer: ankara
Karma etkisi: 16257
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1624996
|
ben modem olarak airties rt205 kullanıyorum , wireless kart olarakta airlive wt2000 kullanıyorum.8 mb 'a kadar internet hızım var.modemin arayüzünde bağlantı hızını "799 / 8187 kbps " olarak görüyorum.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=477584 şimdi gelelim hız değerlendirmesine ; herhangi bir tarayıcıdan internet hızını ölçmen mantıklı olmuyor, çünkü tarayıcıların download hızları bariz yavaş kalıyor., bunun için internet download maneger kullanmanı tavsiye ederim.dosyayı indirdiğin siteninde büyük önemi var.en sağlıklı ölçümü hotfile yada rapidshare gibi sitelerden premium üyelikle indirirken alabilirsin.ben bu donanımla internet download maneger ile premium indirmelerimde 900 kbps altında indirme hızı almıyorum.bazen 1 mbps nin üzerinde bile oluyor. ttnet yada benzeri sayfalardan hız testide yapabilirsin. o zaman sonuçlar ne çıkıyor ? ben şuan ttnet hız testi ile ölçüm yaptım indirme hızı 7.02 mbps yükleme hızı 0.67 mbps gösteriyor. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Hızlı Çırak
|
Alıntı:
aslında hızlarını tarayıcılardanda bir hayli kolay ölçersin ki senin ttnet yada benzeri sayflar dediğinde tarayıcı üzerinde çalışıyo. senin söylemek istediğin çektiğin verinin server ının iyi bir bağlantıya sahip olması. kaldıki 90kbps dan bahsediyorum megabitlerde değil.. rapidi bilmiorm da hotfile 1megabitp.s. veriyo free user a download için. senin 900 ün altı hız görmüyorum dediğin de 900kb/s olsa gerek 900kbps değil. yukardada yazdığım gibi iyi anlatamamış olsam gerek; ağ hızım 90kbps yani 10-15kb/s hani hız testiyle serverla bant genişliğiyle alakası yok ve zaten agı başka bilgisayarla deniyorumproblem yok interenet baglantımda nedense buraya takıldınız ![]() bu arada teşekkür ederim herkese ; format attım, nedenini bulamadığımız sorun çözüldü. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Internet Download Manager [IDM] 6,7,8.. Kendi Adınıza Lisanslayın!! TR' de İLK | sedat648 | Programlar | 270 | Dün 01:15 |
| Internet Download Manager 6.05 Final TR FULL (Kendi Adınıza | Forexdx | Programlar | 2 | 10-04-2011 09:31 |
| Türkiye'de internet yavaş mı? | +Zafer | Bilim ve Teknik | 1 | 15-12-2009 10:47 |
| İnternet Explorer'da Ana Sayfanız Değişmiyor ise Kendi Çözümüm !! | ankaRAP+ | İşletim Sistemleri | 3 | 18-04-2009 11:36 |
|
|