Kendi Cenaze Namazlarını KıldılarBabamım dostlarındandı. Dimdik yürüdü. Hani Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmemiş tipler vardır ya, öyle biriydi. Ben çok küçüktüm, evimize misafir gelirdi. Oğul diye seslenirdi hep. Bağdaş kurmaz, diz çöker öyle
Konu heavyrock tarafından açılmış, 927 kişi tarafından görüntülenip, 28 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Kendi Cenaze Namazlarını Kıldılar konusundaki toplam yorum: 28, okunma sayısı: 927. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #5419
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 25
|
Babamım dostlarındandı. Dimdik yürüdü. Hani Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmemiş tipler vardır ya,
öyle biriydi. Ben çok küçüktüm, evimize misafir gelirdi. "Oğul" diye seslenirdi hep. Bağdaş kurmaz, diz çöker öyle otururdu. Gaz lambası ışığında daha bir heybetli görünürdü gözüme. Hep bitip tükenmek bilmeyen harp hatıraları anlatırdı. Çanakkale, Gazze, Kafkas cephelerini dolaşmış; Sakarya, Dumlupınar'da savaşmış. Ancak İzmir'in kurtuluşundan sonra köyüne dönebilmişti. Anlattıklarında hep acı, kan, cefa vardı. Kolay mı kazanılmıştı bu vatan? Ölüm neydi ki? Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=34363 Şerbet içmek kadar kolaydı. "Biz kendi cenaze namazımızı kendimiz kıldık Çanakkale'de !" derdi sık sık. Olur muydu?? Kirte muharebeleri sırasında bölükler arka siperlerde hücum sıralarını beklemektedirler. Ön siperlerdekiler ileri fırlamış boğuşuyorlar. Yüzbaşı hucum için emir bekliyor. Bütün asker süngü takmış siperden fırlamak için hazır. Sinirler gergin ! ... Bütün dudaklar kıpır kıpır dualar okuyor, kelime-i şehadet getiriyor. Süre uzuyor. Yüzbaşı erlere sesleniyor... "Yavrularım... Aslanlarım... Biraz sonra Cenab-ı Rabb'ül Alem'in huzuruna varacağız. Abdestsiz gitmeyelim... Haydi ! Tüfeklerimizin kabzalarına ellerimizi sürüp, hep beraber teyemmüm edelim..." Teyemmüm edilir... Bekleme devam etmektedir. Biraz sonra Yüzbaşı; " Çocuklarım... Sanıyorum biraz daha bekleyeceğiz... Önümüzde biraz daha zaman var. İleride arkadaşlarımız şehit oluyor. Hem onlar için, hem de vakit varken, kendi cenaze namazımızı kendimiz kılalım..." " Kabe Karşımızda... " Arkadan Of'lu Ali çavuş bağırır. " ER KİŞİ NİYETİNE... " O gün yapılan hücumda, kendi cenaze namazını kılan pek az kişi sağ kalabilmişti. Onlar Allah'a verdiği sözü tuttular.... ARKADAŞLAR OKUDUĞUMDA ÇOK ETKİLENDİM,SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #26855 Yer: In Your BRaIN
Karma etkisi: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2016
|
gerçekten etkileyici
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #27881 Yer: Yer sağanak yağışlı ve gök gürültülü
Karma etkisi: 457
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 44994
|
güzel allah rahmet eylesin tüm şehitlerimizi. Mekanları cennet olsun o yiğitlerin
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25757 Yer: C:\perl\bin>
Karma etkisi: 22547
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2253264
|
anlaşılan ağlatacaksın sen bugün bizi.saol paylaşım için
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #28409
Karma etkisi: 42
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3374
|
tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun, çok güzel sağolasın
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #28985 Yer: U.S.A florida
Karma etkisi: 436
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 42625
|
sırf bu yazının hatrına canakkaleye gelmek ısteyen olursa ona bedava rehberlık yapacagım..benımle buradan ırtıbata gecebılırler.Asil ınsanların asil evlatları olur.Buraları gorsenız bılsenız icinizde ufacık bır insanlık varsa ne bu devletın malına zarar verırsınız nede bu mıllete.Hayatınızda ne olursa olsun en az bir kere gorulmesı gereken biryer.kabe gıbı.canakkale
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
|
Evet Arkadaşım çanakkale görülmeye değer bu yıl 18 Martta ordaydım.Kısmet olursa 2006da da gelirim hemde senle tanışmış oluruz.
Anzaklardan nerelerden geliyolarda biz şurdan şuraya gitmiyoruz.(herkese değil lafım tabii.)bencede gitmeyenler en azından 1 defa gitmeyi denesinler bu yazıyı okuduğumuzda nasıl etkileniyorsak orda atılan her adımda insan böyle etkileniyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1537
Karma etkisi: 12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 442
|
rabbim rahmet eylesin o yiğitlere mekanları cennet olsun inş...troia kardeş bizde bir iki arkadaş gelmeyi düşünüoruz 18mart veya daha öncesinde bizde rehber konusunu düşnüoruz eğer yardımcı olabilirsen seviniriz olmadı bi rehber nası buluruz o konuda yardımcı olabilirsen o da yeter şimdiden tşkler...ama çanakkale bir türkün görmeden ölmemesi gerekn bir yer...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
|
Arkadaşlar şöyle bi başlık açsakta 18 martta wardomca toplaşsak orda hem tanışmış oluruz olmazmı böyle bir organizasyon.troia da rehberimiz olur.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Co-Admin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2199 Yer: Kastamonu - 37
Karma etkisi: 375223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37520707
|
saol cok duygulandim.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8580 Yer: izmir şirinyer
Karma etkisi: 482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 47228
|
eline sağlık bilader etkiliyici
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #22539
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 92
|
helal olsun mekanları cennet olsun.onların sayesinde şimdi bu topraklarda barınıyoruz ya.Allah rahmet eylesin...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34963 Yer: mi anadolu çocuğu!
![]() Karma: 0
|
abi fena yaptın beni be tüylerim diken diken oldu...tşk
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2011
Üye numarası: #559942
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 325001
|
Böyle bi vatan sevgisi, böylesi bi iman gücü dünya üzerinde sadece bi kez yaşandı, sanırım bi daha hiç yaşanmayacak. Saol hacı abi..
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #532468
Karma etkisi: 393