Kerkük ve Türkmenleri UnutmakKerkük ve Türkmenleri unutmak Kasım 2007’de Türkiye’de genel seçimler gerçekleşecek. Aralık 2007’de ise Irak’ta Kerkük’ün Irak’a mı yoksa Kuzey Irak’a mı bağlanacağını belirleyecek olan referandum yapılacak. Referandum için bu tarihin
Konu Peker tarafından açılmış, 520 kişi tarafından görüntülenip, 13 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Kerkük ve Türkmenleri Unutmak konusundaki toplam yorum: 13, okunma sayısı: 520. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
Kerkük ve Türkmenleri unutmak
Kasım 2007’de Türkiye’de genel seçimler gerçekleşecek. Aralık 2007’de ise Irak’ta Kerkük’ün Irak’a mı yoksa Kuzey Irak’a mı bağlanacağını belirleyecek olan referandum yapılacak. Referandum için bu tarihin seçilmiş olması asla bir tesadüf değil. Türkiye’de sağlıklı bir hükümet mekanizması oluşmadan Kerkük’ün kaderi belirlenmek isteniyor. Kerkük kaderine doğru yaklaşırken, Türkiye’de belirli çevreler yine Türkmenleri ve Kerkük’ü gündemden düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yazık ki Kerkük ve Türkmenler olması gerektiği kadar Türk milliyetçilerinin gündeminde hatta gönüllerinde bile değil. Oysa Kerkük’ü koruyamayan bir Türkiye’nin, Hakkâri’yi korumakta zorlanacağını bu köşede defalarca yazdım. Ancak milli hassasiyetleri törpülenen Türk milliyetçileri bir kavram ve gönül kargaşası içinde milli gündemin dışında, kenarında yer alıyorlar. KDP ve KYB için Kerkük her şeyden önemli. Çünkü Kerkük ve Kerkük petrolleri olmadan bağımsız bir Kürt devletinin yaşayamayacağını biliyorlar. 1970’lerin başında Irak, Barzani’nin babası Molla Barzani’ye özerk bölge önermiş ancak özerk bölgeye Kerkük’ü dahil etmemişti. Bunun üzerine Molla Barzani özerklik teklifini reddederek Irak ile çatışmaya devam etmişti. Özetle Kerkük Barzani ve Talabani için uğrunda ölünecek kadar değerli. Bundan dolayı daha Kerkük’e girdikleri ilk günden itibaren şehrin demografik dokusunu arşivlerden başlayarak tahrip etmeye başladı KDP ve KYB’li peşmergeler. Asıl itibarı ile bir Türkmen kenti olan Kerkük’ün Saddam döneminde başlayan etnik ********ı Barzani ve Talabani tarafından ABD’nin göz yumması ve desteklemesi ile yeni bir aşamaya girdi. On binlerce Kürt değişik köy, kasaba ve şehirlerden Kerkük’e getirilerek, Kerkük kentinin etrafında oluşturulan gecekondulara yerleştirilirken, Araplar Kerkük’ten kovulmaya Türkmenler ise baskı altına alınmaya çalışıldı ve alındı da. AKP hükümeti bilinçli şekilde Türkmenleri ve Kerkük meselesini ihmal ederken Türk bürokrasisinin (eğer derinlerde bir yerlerde gizli bir kaynama yok ise) umutsuz ve inançsız olduğu görülüyor. Barzani ve Talabani’nin insafına terk edilen Kerkük ve Türkmenler meselesi Türkiye’de sanki bir kaç kişinin meselesi imişçesine yük onların omuzlarına bırakılmış durumda. Derhal yapılması gereken şey; 2007 yılında bütün Türk milliyetçisi sivil toplum örgütlerinin ve aydınların Kerkük meselesine kilitlenmesi. Önce Türkmenler ve Kerkük ile ilgili konferanslar, paneller düzenleyelim. Broşürler hazırlayalım. Bildiriler dağıtalım. Makaleler yazalım. Köşe yazarlarının, e postalar, telgraflar ve telefonlar ile Kerkük meselesine eğilmelerini sağlayalım. Televizyonları bu konuda yayın yapmaları için zorlayalım. Sonra miting alanlarına inelim. Habur sınr kapısını kapatmaya zorlayalım hükümeti. Miting alanları “ordu Kerkük” e sloganları ile çınlasın. Türk milleti ordusunun bir yere gitmesine karar verdiği zaman ordu oraya gider. 2007’yi Kerkük yılı yapalım. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=119306 A L I N T I D I R ------------------- |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
milli unsurlara taşındı.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #54656 Yer: siz yurtsuz
Karma etkisi: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2421
|
of of bu ülkede yaşamak gün geçtikçe zorlaşıyor her gün kötü haber hükümet uyuyor millet uyuyor garip olan şu herkes birbirini uyuyor diye suçluyor ama kimse olaya bir şey yapmıyor
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #38875
Karma etkisi: 40
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3339
|
hükümetin uyuduğu kesin,milletinde elinden bişey gelmiyor. ama birileri uyumuyor, bu ülkenin bazı birimleri senin ............ fazla silah yığdı Kerkük e ve yığmaya devam ediyor. ben umutsuz bir durum göremiyorum tabii hükümetin politikalarını saymazsak.selametle
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
kerkük ve türkmenleri unutmadık unutturulduk...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83522 Yer: Kastamonu37
Karma etkisi: 42
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3672
|
bakınız bir Hrand Dink cinayeti bir ayımıza mal oldu.Bir ayda neler oldu neler bitti ?Kerkükte neler oluyor?Irak'ta kaç kişi öldü?
Birileri bazı işleri Türk halkının haberi olmadan sessiz sedasız yapmak istiyor.Açıkça benim düşünceme göre medya da buna (onlar için) çok güzel yardım ediyor.herşey onlar için çok iyi gidyor şimdilik. Allah satanlardan,satılmışlardan,cigeri beş para etmeyen şerefsizlerden kurtarsın.Hainleri uzakta aramayalım!!! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #84403
Karma etkisi: 528
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52142
|
sadece birlik olursak bişeyler yapabiliriz..ilk olarak wardomda gönderilecek e-postalar ve e-booklar için bi tim kurabiliriz..haksızmıyım??
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #80201
Karma etkisi: 47
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4122
|
Eski bir cumhurbaşkanının Türkmenlerle ilgili hiç bir adım atmayıp üstüne peşmergeleri Türkiyeye soktuğu günler geldi aklıma. Ne ekersen onu biçersin. Gözümle gördüm ki kuzey ıraktaki Türkmenlerin artık Türkiyeden bir beklentisi kalmamış. Zaten kendi aralarında bile artık Türkçe konuşmuyorlar. Durumu çoktan kabullenmiş ve resmileşmesini bekliyorlar. Türk'ün kaderi artık hep ezilmekten mi ibaret yahu??
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
şu mesaja bile tek bi cevap gelmiyosa kusura bakmayn ama biz bi B*k olamayz ! Lafa geldimi bağrınıp çaırınıyoruz icraata geldimi sıfırız.bu kafaylada ezilmeye devam ederiz! Düzenleyen ugurr_xy : 10-02-2007 at 21:24. Sebep: ... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #38875
Karma etkisi: 40
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3339
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #65638
Karma etkisi: 55
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4892
|
yavvv zatenn hiçç hatırlamamıştıkk kii unutalımm...
on sene öncesini hatırlayınn bizimm pasaportlaaa gezmiyomuydu kıçıı bokluu barzanii talabanii sanki bize düştüydü onlarınn derdii... bizim atalarımız bazı şeyleri boşona sölemezzz besle kargayı oysun gözünü... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Türkmenlerle Musulla Kerkükle ilgili tüm iletilerimi sürekli eşime dostuma arkadaşlarıma gönderiyorum ve onlarında birilerine göndermelerini istiyorum .Önemli olan bu paylaşımların çoğalması ve birilerini rahatsız ederek kendilerini birşeyler yapmak zorunda hissetmelerinin sağlanması .Ben tek başıma ne yapayım demememek lazım, Su damlası küçüktür ama dereler göller okyanuslar ondan meydana gelir .
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|