Kıbrıs Türkü yeni bir Erenköy destanı yazacak gençliğini arıyorKıbrıs Türkü yeni bir Erenköy destanı yazacak gençliğini arıyor 1963-64 yıllarının karanlık ve en ümitsiz koşullarında bir avuç yüksek öğrenim gençliği tarihimizin altın sayfalarına geçen dev bir kahramanlık destanı yazdılar.
Konu ESTERGON tarafından açılmış, 703 kişi tarafından görüntülenip, 10 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Kıbrıs Türkü yeni bir Erenköy destanı yazacak gençliğini arıyor konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 703. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Kıbrıs Türkü yeni bir Erenköy destanı yazacak gençliğini arıyor
1963-64 yıllarının karanlık ve en ümitsiz koşullarında bir avuç yüksek öğrenim gençliği tarihimizin altın sayfalarına geçen dev bir kahramanlık destanı yazdılar. Kıbrıs için Enonis diye tanımladıkları mutlak bir Helen egemenliği hedefini silahsız Türk köylerine yapılan silahlı, hunharca saldırılarla ve sistematik soykırım eylemleri ile gerçekleştirme hareketine DUR! diyebilmek için başta Anavatan Türkiye’de öğrenim gören Kıbrıs Türk Yüksek Gençliğinden, 560 civarında öğrencimiz, ulusal var olma savaşımıza katılmak için kafilelerle Erenköy’e çıkarma yapmıştır. Bu harekâta Londra’da yaşayan öğrenci ve soydaşlarımızdan da önemli bir katılım olmuştu. Ailesi ve 4 çocuğu ile helalleşip, Erenköy’e cepheye koşan ve Erenköy kuşatmasında denizden Türk mevzilerini top ateşine tutan Rum hücum botunu havanla tek başına püskürten Londralı Fuat Efendi bu kahramanların sadece bir tanesiydi. Kimse onlara vatan müdafaasına koş dememişti. 20,00 Yunan askeri ile takviye edilmiş Rum Milli Muhafız ordusu ve Eoka milis kuvvetlerinin kuşatması ve katliam korkusu altında yaşayan anne ve babalarının, ailelerinin bu çıkarmadan haberi bile yoktu. Kıbrıs Türkünün özgürlüğü, bağımsızlığı ve egemenliği için burslarını ve Kıbrıs dışındaki güvenli kariyerlerini bir kenara iten; sadece en güzel yıllarını değil, canlarını vatan müdafaasında kahramanca ortaya koyan, Kıbrıs Türkünün bu inançlı, tertemiz güzel insanları, KKTC size ebediyen minnettardır! Şanlı Erenköy direnişi Türk Ulusunu, Kıbrıs Türkü için top yekûn harekete geçirmiş, Anavatan Türkiye’nin uluslar arası antlaşmalardan kaynaklanan meşru müdahale hakkını, ilk kez fiilen tetiklemiş ve ilk sınırlı hava harekâtına yol açmıştı. Rahmetli Ecevit’in Başbakanlığında gerçekleşen 20 Temmuz 1974, Barış Harekâtının temelinde Erenköy müdahalesinin caydırıcı etkisi yatmaktadır. Bugün, pek çoğunun saçına ak düşmüş bu kahramanlarımızı, en içten takdir duygularımla yeniden selamlamak, şehit düşenlerin aziz hatırası önünde eğilmek, ebediyette intikal edenleri rahmet, saygı ve şükranla anmak istiyorum. Benim gönlümde hepsi Devletimizin en yüksek şeref madalyasını çoktan hak etmişlerdir! Yakında başlayacak görüşmeler süreci içinde KKTC’nin bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü Rum-Yunan ipoteğine sürükleyen ve Kıbrıs Türkünün statüsünü ve kolektif uluslar arası haklarını Helen egemenliğinin insafına, onay ve icazetine bağımlı kılan bir anlayışa, Yüksek Öğrenim Gençliğimiz, bu kez diplomatik savaş alanında yeni Erenköy destanları ile cevap vermelidir. Yeni mücadele, KKTC’yi uluslararası alanda kabul ettirme mücadelesi olmalıdır. Hedef sadece TC-KKTC kamuoylarını kazanmak değil, Avrupa ve dünya kamuoyunu da kazanmaktır. Kıbrıs Türk Gençliği AB’de imtiyazlı yüksek öğrenim hakkını Kıbrıs Rum Cumhuriyeti kimliği ile temin etmeye asla rıza göstermeyerek, böyle bir imtiyazı reddederek ve bu hakkı KKTC kimliği ile temin etmek için, KKTC pasaportunun geçerliliğini dünyaya kabul ettirmek için meydanları doldurmalıdır! Dünya ile ambargosuz, özgürce seyahat edebilmek, haberleşebilmek, her ülke gibi futbol karşılaşmaları yapabilmek, şarkı yarışlarına katılabilmek gibi temel insan haklarımızın 44 yıllık ihlaline son vermek için Londra’da, Brüksel’de, New York ve Vaşington gibi merkezlerde etkin ve dinamik bir varlık göstermelidir. Ticaret ambargosuna karşı ticaret ve sanayi odalarımız, genç iş adamlarımız harekete geçmeli ve bu insanlık ayıbına karşı AVRUPA MERKEZLERİNDE DAVACI OLMALIDIR. KKTC bütün devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve siyasi partileri olarak bu ulusal misyona cesaret ve azimle baş koymalıdır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=240965 “Tanınma istemiyoruz” ve “Annan Planı temelinde görüşmelere ve siyasal bir çözüme hazırız” yaklaşımının artık bizleri çözüme değil çözülmeye ve tükenmeye götüreceğini herkes teslim etmelidir. Ulusal var olma mücadelesinde başta üniversite ve yüksek öğrenim gençliği olmak üzere bütün devlet ve özel sektör kurum ve kuruluşları KKTC egemenliği kabul edilmeden asla” sloganı ile ulusal ve uluslar arası tavrımızı net bir şekilde dünya gündemine taşımalıyız. Geçmişte bu net tavrın o günkü dünya konjonktürü içinde etkinlikle ortaya konmaması, TC-KKTC’nin yeni bir ataletine ve gelecekteki başarısızlığına mazeret teşkil edemez ve etmemelidir. Annan Planının kabulü için seferber olan Anavatandaki kamuoyu merkezleri, basın ve medya ve diğer özel sektör kuruluşları, Kıbrıs Türkünün dünya ve tarih önünde aldatılışı karşısında sessizliklerini bozmalarını beklemek hakkımızdır. KKTC’nin ulusal seferberliğine Anavatanın tam destek vermesi, kısa vadede Rum-Yunan kaynaklı yapay krizlere yol açsa bile, orta ve uzun vadede TC-AB sürecine olması gereken verimli, ucu açık olmayan saygın ve belirgin tam üyelik perspektifini kazandıracaktır. Erenköy mücahitleri yeni bir 8 Ağustos sabahı derin, çizgili ve asil bakışları ile “KKTC EGEMENLİĞİ OLMADAN ASLA” ifadelerinde toplanan ULUSAL HAREKETİN FİTİLİNİ ATEŞLEYECEKLERİNE inanıyorum! Kıbrıs Türk gençliğinin, Anavatan Türkiye’nin etkin güvencesinde ve sarsılmaz bir azim ve kararlılıkla KKTC’nin coğrafyasına, bağımsızlık ve egemenliğine, deniz ve hava sahası ile kıta sahanlığına sahip çıkacağına inanıyorum. Dünya ile bütünleşmek Avrupa ile bütünleşmek özgür, bağımsız ve egemen bir KKTC ile gerçekleştiği takdirde bir anlam ifade edecektir. Tek egemenlik, tek vatandaşlık, tek devlet ve tek uluslar arası kimlik Kıbrıs Türkü için sonun başlangıcı ve Adada ise huzur ve barışın sonu olacaktır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=240965 Tansel Fikri |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Son dönemde basında okuduğum bazı haberler göre Başbakan Talat Rum liderle kapalı kapılar ardında ve yanlız görüşüyor , ne konuştukları belli ne tartıştıkları , yazman bile yok görüşmelerde , hatta neden böyle yapıyorsunuz denildiğinde bana bu yetkiyi halkım veriyor şeklindede açıklamaları var , bilmiyorum bana tuhaf geldi , Estergon üstadın yazdığı yazıya bak birde bugünkü Başbakana bak sonra düşün hangisi doğru ? .
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #103998 Yer: GABAR'da PUsU da
Karma etkisi: 38
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3204
|
ben şuan kıbrıstayım size şunu söyliyim burda takım tutulur gibi partı ve görüş tutuluyor tsk burdan gitsin burası biter halbuki biz kıbrısı böylemi tanıdık dimi biz kıbrısı nerde olduğu önemli olmayan ama varlığı ve türkiyenin olusuyle gönullere huzur veren bir yer olarak bildik biz onu haritalardan değil baba mızın amcamızın kolundaki kıbrıs dövmelerinden biliyoruz. vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #280831
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
arkadaşlar ben kıbrısta 3 sene kaldım tsk persenoli babam yani onun görevi için oraya gittik we oqulda bize yapılmayan muamele kalmadı hocalar bile istemio gibilerdi tsk nın gitmesini istiolar ama ne pahasına olursa olsun orasını biz aldıq ortaq bi watan yaptık demekki bunlara oda çok....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #145009
Karma etkisi: 2742
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 273591
|
Aileler destan yazan gençler yetiştirseydi
Aramazlardı..... Dağdan bayırdan adamları kıbrıs.a doldurdular Anadoludan oraya gelen adamın tek gayesi var KESEYİ DOLDURMAK ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Alıntı:
Türkiye farklı mı? Konuyu politik kulvara çekmek istemiyorum ama, AKP'ne toz kondurmayan, CHP'ne laf söyletmeyenler yok mu? MHP'ni vatan kurtaran arslan olarak görmüyor muyuz? Yazıda kasdedilen şey, milli benlik ruhudur. Biz onu Kıbrıs'da görmedik diyorsanız o zaman şu hikayeyi okumanızı öneririm. Peygamberimiz zamanında Mekke'den iki ticaret kafilesi Kudüs'e gider. Dönüşlerinde Peygamberimiz ilk kafile başkanını çağırır ve sorar. - Kudüs nasıldı? - Kudüs'de herkes günlük işlerinde kalan zamanlarını da ibadethanelerde geçiriyorlar. Adam huzurdan gittikten sonra, Peygamberimiz diğer kafilenin yetkilisini çağırır. Ona da sorar. - Kudüs nasıldı? - Efendim, Kudüs'de herkes mutlu, akşamları eğlence yerleri dolup taşıyor. Bu cevaplar üzerine ashab(peygamberimizin sohbetlerinde ve çevresinde bulunan insanlar): - Bu nasıl olur Allah'ın Resulü, ilk kervancıya mı yoksa diğer kervancıya mı inanacağız? Bunlardan hangisi doğrudur? Heralde biri yalan söylüyor. Dediklerinde, Peygamberimiz: - Yalan söyleyen yoktur, her ikiside doğruyu söylüyor. Çünkü, ilk kervancı dinine sadık olduğu için akşamları ibadethanelere gitti ve oraların dolu olduğunu gördü. Ama diğer kervancı, dinen daha zayıf olduğu için, o genellikle akşamları eğlence yerlerine gitti ve oraların dolu olduğunu gördü. Mesele bundan ibarettir. Kısa süre olsada bende bulundum Kıbrıs'da ve Erenköy destanını tekrar yazabilecek akıl,kapasite,ruh ve inançta gördüğüm arkadaşlarım oldu. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
|
Ben burda İnsanlari takim tutuyor gİbİ partİ tutuyorlar derken altinda Şu yatiyordu sayin estergon Önemlİ olan partİ deĞİldİr kardeŞİm fİkİrdİr osmanli zamanin da devletİn kurtulmasi İÇİn 6 fİkİr Öne sÜrÜldÜ hangİsİ tuttu İslamcilik mi ? Osmanlicilik mi ? Ademİ merkezİyetÇİlİk mİ ? Sosyalizm mi ? Baticilik mi ? Tabİkİ hİÇ bİrİ tÜrkÇÜlÜk kazandi tarİh tekerrÜr etmek İÇİn var adam boŞuna sÖylemİyor ey tÜrk tİtre ve kendİne gel dİye saygilar ...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
|
Alıntı:
Yazdıklarım size yönelik eleştiri değildi. ![]() Sadece bir durum tesbitiydi. Ayrıca diğer konulardaki görüşlerinize de tam olarak katılıyorum. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
|
Sagol abİ yardimim olursa ne mutlu
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
Üye numarası: #280831
|
harika bi konu.... türkkiyede yaşayıp bu vatanın ekmegini yiyip bu vatanın topragını işleyim ben askere gitmem diyenlere bu bir cevap olsun askerlik boynumuzun borcu bu vatana 5 yılda askerlik yapmaya razıyım şehit olursakta ne mutlu bize bu vatan için çarpışım kanlarını döken tüm şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi saygıyla anıyorum burdan...... vicdanınız rahat olsun biz sizin yolunuzdan ilerleyip bu vatanı koruyacagız biz kimmiyiz ??? TÜRK GENÇLİGİ ATATÜRK BU DEVLETİ BİZE EMANET ETTİ TÜRK GEÇNLİGİ OLARAK BİZDE BU GÖREVİMİZİ SONUNA KADAR YAPACAGIZ.....
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Çırak
Üye numarası: #288852
|
Tarih Türklerin yazdığı destanlarla doludur.. Bu karanlık günlerden de yeni bir Milli Uyanış yeni bir Aydınlanma ile kurtulacağız.. Unutmayın.. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!!
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|