Kınalı Ali okumaya değer!Kιnalι Ali Üst tegmen Faruk cepheye yeni gelen askerleri kontrol ediyor bir taraftanda onlarla afliyordu nerelisin gibi sorular soruyordu. Bir ara sacinin ortasi sararmis bir cocuk gordu. Merakla \adin ne
Konu MuRaTTK tarafından açılmış, 587 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Kınalı Ali okumaya değer! konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 587. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Co-Admin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2199 Yer: Kastamonu - 37
Karma etkisi: 375223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37520707
|
Kιnalι Ali
Üst tegmen Faruk cepheye yeni gelen askerleri kontrol ediyor bir taraftanda onlarla afliyordu nerelisin gibi sorular soruyordu. Bir ara sacinin ortasi sararmis bir cocuk gordu. Merakla \"adin ne senin evladim\" der. Çocuk \"Ali\" diye cevap verir. Nerelisin? der. Ali Tokat Zilede' nim der. \"Peki evladim bu kafanin hali ne?\" Ali \"anam cepheye gelirken kina yakti komutanim der. Neden? der komutan. Ali \"bilmiyorum komutanim\" der: Peki gidebilirsin Kinali Ali\" der. O gunden sonra herkes ona Kinali Ali der. Herkes kafasindaki kinayla dalga gecer. Kisa surede cana yakin ve cesur tavirlariyla tum arkadaslarinin sevgisini kazanir. Bir gun ailesine mektup yazmak ister. Ali'nin okuma yazmasi da yoktur arkadaslarindan yardim ister ve hep beraber baslarlar yazmaya. Ali soyler arkadaslari yazar \"sevgili anne babacim ellerinizden operim ben burda cok iyiyim beni merak etmeyin\" diye baslar. Kiz kardesini kendinden bir kucuk erkek kardesini sorar koyundekilerin burnunda tuttgunu yazdirir. Kendilerini merak etmemesini kendileri var oldukca dusmanin bir adim bile ilerleyemeyecegini yazdirir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=54657 Gururla mektubu bitirir neden sonra aklina gelir ve yazinin sonuna anasina NOT duser: Alinin kendisinden hemen sonra askere gelicek bir kardesi daha vardir. Anacagim kafama kina yaktin burda komutanlarim ve arkadaslarim benle hep dalga gectiler sakin kardesim Ahmete de yakma onlada dalga gecmesinler der ellerinden optum\" diye bitirir. Aradan zaman gecer. Ingilizler kati netice almak icin tum gucleriyle Gelibolu\"ya yuklenirler. Bu cepheyi savunan erlerimiz teker teker sehit dusmuslerdi. Bunlara takviye olarak giden yedek kuvvetlerde yeterli olmamis onlarin sayilarida epey azalmisti gelibolu dusmek uzereydi kinali alinin komutanida olayi gorup yerinde duramiyordu. Kendisinin bolugu henuz sicak sicak temasa hazir egildi. Onlar yeni gelmisti onlari insan bedeninin sungu ve mermilerle orak gibi bicildigi bu yere dua ediyordu Komutanlarin bu dusunceli hali goren ve durumun vehametini bilen Kinali Ali ve arkadaslari komutanlarina yalvar yakar oraya gitmek istediklerini soylerler. komutanlari onlari olume gonderdigini bile bile caresiz gonderir. Iste kalem bu anlari yazarken ne kadar caresiz ve aciz kaliyor. bu insalarin bu kadar sevincle cigliklar atarak olume gittiklerine taniklik edenler yillar sonra yer kurede bir daha boyle bir olayin yasanamayacagini soylemislerdir. Kinali Ali'nin bolugunden kimse sag kalmaz hepsi sehit olmustur. Aradan zaman gecer. Kinali Ali'nin ailesine yazdigi mektubun cevabi gelir. Komutanlari buruk ve gozleri dolu dolu mektubu acip okumaya karar verirler. (bu mektubun asli Çanakkale muzesinde sergilenmektedir) Babasi anlatir Ali' nin. \"oglum ali nasilsin iyimisin gozlerinden operim selam ederim dedikten sonra okuzu sattik paranin yarisini sana yarisinida cepheye gidecek kardesine veriyoruz simdi okuzun yerine tarlayi ben suruyorum zaten artik zahireyede fazla ihtiyacimiz olmadigi icin yorulmuyorumda siz sakin bizi merak etmeyin bizi dusunmeyin der koyu akrabalarini anlatir ve mektubu bitirir ali ananinda sana diyecegi bir sey var\" Anasini anlatir: \" oglum ali yazmissinki kafamdaki kinayla dalga gectiler kardesimede yakma demissin kardesinede yaktim komutanlarina ve arkadaslarina soyle senle dalga gecmesinler bizde 3 seye kina yakarlar 1- Gelinilik kiza gitsin ailesine cocuklarina kurban olsun diye 2- Kurbanlik koc a ALLAHA kurban olsun diye 3- Askere giden yigitlerimize vatana kurban olsun diye "Gozlerinden oper selam ederim ALLAHA emanet olun" Mektubu okuyan Alinin komutani ve digerleri hickira hickira aglamaktadirlar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8409 Yer: California LA
Karma etkisi: 5041
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 502853
|
hatta çanakkale çizgi filmindede böyle bi sahne vardı, anası vatana kurban adamış oğlunu ne mutlu böyLe bi evlada
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25487 Yer: yakın hıyar tarlalarının arkasında tuz fabrikasının yanı:D
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14586
|
bakın şurda adult bi konu olsaydı ..şimdi en az 20 tane yorum yazılmıştı...neyse artık..ama inanıyorum burda bununla ilgilenecek kişiler de var
murat ellerine sağlık çok güzel,hatırlatıcı bişey + karma ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #79550
Karma etkisi: 697
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 69124
|
yemin ederim okurken tüylerim diken diken oldu
biz bu vatanı böyle anakuzuları kınalı Ali'leri kurban ederek koruduk ve kazandık ama şimdi ise 3-5 tane çapulcu vatan hainlerinden koruyamıyoruz.kuzey ıraka girip bunların soylarını kurutmak için neden bekliyoruz bilmiyorum. Mehmetcikler bu vatanı 3-5 şerefsize kaptıralım diye mi kanlarını döktü ?!!! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #81321 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 36064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3604673
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50243 Yer: Ankara
Karma etkisi: 20834
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2082174
|
benim memleketimden muhteşem bir hikaye...
çocukluğumdan beri bilirim... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Geçen sene eşimin okulunda Çanakkale tiyatrosu vardı , oyunun içine bu hikayeyi ekledik oyun bittiğinde komutanlar dahil herkes ağlıyordu .
Şimdi bazı insanlar askerden kaçmaya çalışıyor kimi analar oğullarını vatan için kurban verirken. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #110240
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 579
|
Askerde muhabericiydim her gelen tertiplere Kınalı aliyi izletirdik her izlediğimde de boğazıma bişeyler düğümlenir şimdi olduğu gibi.
Emeğine sağlık... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83295 Yer: South Korea
Karma etkisi: 10844
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1083413
|
Geçen gün şehit verdiğimizde burda tuggeneralin biri okumuştu.. Allah Türkü Korusun.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #45989 Yer: asi gönlüm
Karma etkisi: 224