Köstekli Cep Saatihttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/45/MontreGousset001.jpg/210px-MontreGousset001.jpg Köstekli saat bir zincir vasıtasıyla elbisenin herhangi bir yerine takılarak kullanılan bir saat türüdür. Köstekli denmesinin sebebi köstek denilen bir kılıfa konulmasıdır. Genel anlamıyla kurularak çalışan mekanik bir saat
Konu +Zafer tarafından açılmış, 2754 kişi tarafından görüntülenip, 12 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Köstekli Cep Saati konusundaki toplam yorum: 12, okunma sayısı: 2754. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #140016 Yer: MERSİN
Karma etkisi: 64233
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6421621
|
Köstekli saat bir zincir vasıtasıyla elbisenin herhangi bir yerine takılarak kullanılan bir saat türüdür. Köstekli denmesinin sebebi köstek denilen bir kılıfa konulmasıdır. Genel anlamıyla kurularak çalışan mekanik bir saat türüdür. Dedelerimizden hatırlayacağımız kapaklı ve zincirli saattir. Bunlar zincirle bele ya da ceket içine bağlanır. Köstekli denilmesinin sebebi zannımca kapağın,saate bakarken engel teşkil etmesidir. Bunlar heryerde bulunmaz, antikadır. Dedeminde böyle bir köstekli saati vardı. Nasılsa dedem ölünce o saat benim olur diye aklımdan hep hayaller kurmuşumdur çocukluğumda... ![]() Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Köstekli Saati Eskiden takım elbiselerin içine giyilen,yeleklerinde önden iki küçük cebi olur, birisine mutlaka köstekli saat konurdu. ... Kol saatine göre çok daha kibar bir aksesuardır. ekserisi saat dışında birçok fonksiyonu da içerir, barometre, takvim işlerini de görür. biz dahi kol saatine tercihan cebimizde taşırız.Yelekte köstekli saat, belde tabanca takılarak şenliklere gitmek her delikanlının tutkusu idi. Hatta bu tutku için gurbete gidenlere dahi rastlanırdı. ... Serkisof marka demiryolu kabartmalı olanlar, tasarruf genelgesi çıkana kadar, her yıl TCDD'den emekli olan memurlara devlet tarafından hediye edilirdi. bu nişanın, onurun, yıllarca verilen emeğin küçük bir yansıması gibi düşünülebilir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=255443 Yani saatin üstlendiği misyon buydu. eski büyüklerimizin kullandıkları da yine isviçre, türk ortak üretimi olan nacar köstekli saatleridir. ben de bu kültürü sürdürüyorum kendi adıma. orjinal köstekli saatler kurmalı olur, kasası çelik olur kararmaz. pilli olanları yeni teknoloji sanıp kanmayın. bunun havası o üzerine sinmiş, eskiliğin, yaşamışlığın kokusu ve ağırlığı zaten. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #130357
Karma etkisi: 1523
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 151846
|
Eşim izine gelirken babasına almıştı köstekli saatten kayınpederim çok duygulanmıştı...
Kullanmayada kıyamadı vitrinin baş köşesinde duruyor hala... Konu için çok teşekkürler... Düzenleyen My All : 19-01-2009 at 20:32. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2008
Üye numarası: #247052 Yer: **Kalb-i Mecruh**
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 162012
|
dedemin vardı. çok hoşuma giderdi.
şimdi abim kulanıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #154342 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 18661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1865509
|
Harbiden saol ZAFER Usta Rahmetli Dedem aklıma geldi.
Malum nadiren hatırlanır gidenle ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Sinema Bölümü Editörü
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #190990 Yer: İstanbul-Kocaeli``
Karma etkisi: 42068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4205576
|
babamda dedemin hatırası var .
babamdan da bana . . benden de oğluma . . . ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #180069
Karma etkisi: 1904
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 189914
|
babamda var bi tane TCDD yazıyor üzerinde. hep isterim ama. Henüz sahiplenemedim.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #64474 Yer: West Coast
Karma etkisi: 10116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1010338
|
Dedemde gormustum, cok guzel saattir..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #180078
Karma etkisi: 1569
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 156458
|
Gerçekten de unuttuğumuz ve birçoğumuzun aklına bile gelmeyen bir şeydir Köstekli saatler. Güzel konu olmuş. Genelde çok eski ihtiyarlar kullansada artık nostalji olan bu saatelere hayranım. Birgün benimde olsun isterim. harika bişey. Teşekkürler Konu için Zafer
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2008
Üye numarası: #226599
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2367
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #85537 Yer: İzmirin balta girmemiş ormanları
Karma etkisi: 4598
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 459140
|
babamın vardı, ona da babaından kalmış..
duygulandım birden nedene ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #85537 Yer: İzmirin balta girmemiş ormanları
Karma etkisi: 4598
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 459140
|
babamın vardı..
ona da babasından kalmış. duygulandım birden, nedene ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2010
Üye numarası: #439808
![]() Karma: 10
|
Gözlerim yaşardı neymiş be bende hep görürdüm bizim köyde her yaşlı insanın böyle saati olurdu zincir yandan yandan sallanırdı şuna bak o zamanki gençler köstekli saat sahibi olmak için gurbete gidermiş bir tutkuymuş eee sonuçta herşeyin klasiği...
Arkdaşlar sizde bu geleneği devam ettirin köstekli saat takın ben yapcam.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #131210 Yer: Antalya
Karma etkisi: 57217
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5720587
|
Büyükbabamda vardı bir tane
Rahmetli olduktan sonra eşyaları tabiki nerde bilmiyorum ama bulursam alacam o saati Satın alacaktım 2 3 yıl önce param yetmemişti ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| +zafer, köstekli cep saati, unuttuklarımız |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|