Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL!
Kubuntu 8.10 Intrepid Lbex Windows 7nin İlhamıMerhabalar tekrardan aranızdayım askere gitmeden önce linux severler icin yeni cıkan kubuntu 8.10 sürümünü arkadaşlarla paylaşayım dedim.Bu sürümü xp si ve vistası olan herkes denesin diye Wubi ile kurulumu anlatacağım. |
|
|||||||
Kubuntu 8.10 Intrepid Lbex Windows 7nin İlhamı konusundaki toplam yorum: 7, okunma sayısı: 1121. |
|
|
|
|
#1 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #198417 Yer: altı (06)
Karma etkisi: 6065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 605980
|
Merhabalar tekrardan aranızdayım askere gitmeden önce linux severler icin yeni cıkan kubuntu 8.10 sürümünü arkadaşlarla paylaşayım dedim.Bu sürümü xp si ve vistası olan herkes denesin diye Wubi ile kurulumu anlatacağım.
Eğer beğenmezseniz xp yada vistada iken Program ekle kaldırdan Kubuntuyu kaldırabilirsiniz. Wubi, Windows kullanıcılarını Linux dünyasına tek bir tıklama ile ulaştıracak bir Kubuntu yükleme aracıdır. Wubi, size Linuxsü herhangi bir program yükler gibi yükleme ve kaldırma imkanı sunar. Eğer Linux se biraz merakınız varsa fakat denemeye çekiniyorsanız, bu sizin için! Wubi Güvenlidir Sabit diskinizde yeni bölüm oluşturmanıza gerek yoktur. Wubi Basittir Yükleme aracını çalıştırmanız yeterlidir, cd kullanmanıza gerek kalmaz. Wubi Ayrık Çalışır Wubi, dosyalarını tek bir klasörde saklar. Eğer kullanmak istemezseniz kaldırmak son derece basittir.xp veya vista da denetim masasından program ekle kaldırdan direk kaldırabilirsiniz. Wubi Ücretsizdir Açık kaynak dünyasına destek olan Wubi için hiç bir ücret ödemeniz gerekmez.vista gibi deli donanım da istemez.xp ve vista gibi ücretli de değildir. önce indirme linkini verelim.direk indirme linki 180-225 kb arası indiriyor. HTML Kod:
http://www.ubuntu.com/getubuntu/downloading?release=kubuntu-newest&arch=i386&mirror=http%3A%2F%2Fftp.linux.org.tr%2Fubuntu-releases%2F&debug=&download-button=%3CIMG+alt%3Ddownload+src%3D%22%2Fthemes%2Fubuntu07%2Fimages%2Fbutton-download-new.png%22%3E+Start+Download&flavor=kubuntu Kubuntu 8 Ubuntunu kde4 paketi eklenmiş sürümüdür.(keşke pardusun kde4lüsünü yayınlasaydım fakat kararlı calışmadığından şu anda kubuntuyu yayınlıyacağım.askerden gelene kadar inşallah kde4 lüsünü yayınlarlar) QUOTE Not:sisteminizin bir yedeğini almanızı şiddetle tavsiye ederim her türlü hataya karşı. 1-Bir örnekle nasıl kurulacağına gecelim.önce elimizde bir xp veya vistası olan bilgisayar var.bu bilgisayar yukarıdaki linkten kubuntu 8.10 u indirdik. 2-Ben D ye kurdum siz hangi bölüme isterseniz ona kurun.anlatım D ye kurulum üzerine olacaktır. 3-D de bir klasör oluşturun direk D ye oluşturun başka bir klasörün icinde olmasın.Oluşturduğunuz klasörün adını kubuntu yapın. 4-bu kubuntu klasörünün icine indirdiğiniz Kubuntu isosunu kopyalayın veya taşıyın. 5-kubuntu isosunu winrar ile acın 6-klasörün icinde acılan kubuntu dosyalarından wubinin üzerine tıklayın ve karşınıza aşağıda resmi olan wubi programı acılsın. ![]() 7-kurulacak bölümü d olarak secin yada c size kalmış.ama bence sisteme zarar vermek istemiyorsanız d yi secin derim. 8-sonra kullanacağı alanı secin ben 10 gb yaptım 8 den aşağı yapmayın. 9-Masaüstü ortamı kubuntuya alın 10-Dil türkçede kalacak fakat sonradan yine konsoldan türkçeye ayarlıyacağız. 11-Kullanıcı adını kesinlikle değiştirin tek harf hatasında sisteminizi acamazsınız.sonrada parola oluşturun. 12-kur diyeceksiniz.(kurulumda eğer sisteye bağlanmayı deneyip siteden download etmeye başlarsa bir yerde yanlışlık yapmışsınızdır.örnek klasörü d nin icinde başka bir klasör icinede calıştırmak gibi. 13-sonra yeniden başlıyacak. 14-ilk acılışta xp-kubuntu, vista-kubuntu seceneği cıkacak sonra 15-kubuntu secilecek asıl kurulum başlıyacak. 16-kubuntu kurulumunda kullanıcı adı ve parolanızı istiyecek bunları girdikten sonra kurulum başlıyacak 20-30 dk sürecek. 17-kurulum bittiğinde kubuntu yeniden başlayacak ve yine xp-kubuntu diye soracak siz yine kubuntu diyeceksiniz ve karşınızda KUBUNTU 8.10 İNTREPİD LBEX RESİMLER ![]() ![]() ![]() Not:kurulum bittikten sonra eğer olurya karşınıza ingilizce kubuntu cıkarsa konsolu acın başlata tıklayın ve arama bölümüne konsole yazın cıkan program siyah renkli bir program olan konsole cıkacaktır.sonra Alıntı:
tırnaklar haricinde yukarıdaki kodu secip kopyalayıp konsolo yapıştırın ve size parolanızı soracak parolanızı girin sonra bitmesini bekleyin arada size yes/no diye soracak siz y harfine tıklayıp enter deyin.ve bitmesini bekleyin. sonradan yeniden başlıyacak.sonra karşınızda türkçe kubuntu 8.10. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #86141
Karma etkisi: 2226
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 221900
|
süpermiş harbiden
virtualbox da çalışır mı acaba?? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #72746
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
AppName: wubi.exe AppVer: 8.10.0.515 ModName: cd2iso.dll imzalı bir hata alıyorum. Çözümü nedir acaba?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #256546
Karma etkisi: 3077
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 307215
|
Ubuntu 8.04 [Hardy Heron] benimki.
Muhteşem birşey. Görselliği hem windows98 gibi olabilir, hem de vista nın [sıkmıyorum] 1000 katı kadar olabilir. [Bkz: Compiz - Fusion] Harika birşey, hepinize tavsiye ederim, wubi le hayat acemiler için çok kolay oluyor. [Denemedim ama duydum.] Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=244073 Wine ile Windows programlarının %80 ini çalştırıyorsunuz. Oyun sıkıntısı YOK! PlayOnLinux & Wubi kurulu bende birtek sxe'de sıkıntı çıktı. ![]() O dandik windows'tan 100 kat iyidir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55949
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Kurdum ama internetim olmadığı için hiçbirşey yapamıyorum.Bu sorunumu nasıl çözerim
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #277831 Yer: Ankara
Karma etkisi: 2416
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 241202
|
Ubuntu 8.10 tavsiye ederim şahsen onu kullanıyorum
Ayrıca redhat 5 enterprise Ubuntuya çok benziyor.. kubuntu 8.10 için teşşekürler.... Saygılar... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70654 Yer: Ankara
Karma etkisi: 14169
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1416000
|
bende indirip kurdum.
ancak... neredeyse hiçbir linux Dağıtımı NVIDIA'nın 8XXX Serisine Destek vermemekte :S sistem VESA Olarak çalışıyor... sürücü yüklense bile tam randımanlı çalışmıyor ![]() teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #277831 Yer: Ankara
Karma etkisi: 2416
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 241202
|
Eee bir sürümler hakkında uyarıda bulunmak isterim
![]() Şimdi windows zaten dünyadaki bütün bilgisayarlarıın hakimiyetini ele geçirmiş halde her bilgisayarın windows tuşu var vesayre... Windows yapılırken ona uygun işlemci ve cpu konulmakta ama nedense hiç bir bilgisayar kendisinden linux yüklü yapılmıyor Eğer linux kuracaksanız kurmadan önce yığınla ayar gerekiyor. Birde mandriva 2006 çıkan ve başıma gelen olay ! Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=244073 mandriva benim bilgisayarın sektörünü bile bulamadı yani o kadar ayar istiyor.. Saygılar Ama Ubuntu gerçekten sorunsuz ve harika herkese önerebileceğim bir linux sürümü... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|