' Kürt Sorunu Yok Kürt Istilası Var 'Kurtuluş Savaşı’nda Türkler ve Kürtler; Kurtuluş Savaşı’nda 33 bin şehit verdik, bunun ancak 700tanesi Kürttü:Yani %2! Kaldı ki Kurtuluş Savaşı’na katılmayan Kürtler çıkardıkları isyanlarda bu devleti yıkmak için savaşmaktan ve
Konu JaNDaRMa tarafından açılmış, 5134 kişi tarafından görüntülenip, 67 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95639 Yer: li Yamuk Orhan Pamuk !
Karma etkisi: 307
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 30169
|
Kurtuluş Savaşı’nda Türkler ve Kürtler; Kurtuluş Savaşı’nda 33 bin şehit verdik, bunun ancak 700tanesi Kürttü:Yani %2! Kaldı ki Kurtuluş Savaşı’na katılmayan Kürtler çıkardıkları isyanlarda bu devleti yıkmak için savaşmaktan ve ölmekten çekinmemişlerdir. Kürt isyanlarında ölenlerin sayısı Kurtuluş Savaşı’nda ölenlerin on mislidir! ![]() Türkiye’de açıktan Kürtçülük yapamayanların önemli bir tezi Kurtuluş Savaşı’nı Türklerle Kürtlerin birlikte verdiğidir. Böylelikle denilmek istenir ki, ülkenin kurtuluşu ve kuruluşuna katılan Kürtlerin hakkı sonradan tanınmamıştır. Gizli Kürtçülerin diğer propagandaları gibi bu da tümüyle yalandır. Yandaki haritada Kurtuluş Savaşımızda şehit düşen askerlerin hangi askerlik şubesine kayıtlı olduklarını gösteriyor. Hiçbir işgal olmamasına karşın, yani savaşa katılmalarının önünde hiç bir engel olmamasına karşın en az katılım Güneydoğu’dan olmuştur. Oysa işgal altındaki Marmara ve Ege bölgesinden bile insanlar savaşa katılmıştır. Kaldı ki Kurtuluş Savaşı’na katılmayan Kürtler çıkardıkları isyanlarda bu devleti yıkmak için savaşmaktan ve ölmekten çekinmemişlerdir. Kürt isyanlarında ölenlerin sayısı Kurtuluş Savaşı’nda ölenlerin on mislidir! Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=123544 ![]() Nüfus artış oranı: Türkiye ortalaması %24. Ortalamanın üstündeki iller Kürt göçüne maruz kalan bölgeler: İstanbul %57, Ankara %33, İzmir %35, Bursa %48, Muğla %39, Antalya %77, Mersin %44, Adana %26, Antep %39, Diyarbakır %34, Şırnak %51, Mardin %37, Urfa %65, Malatya %29, Batman %47, Adıyaman %31, Hakkari %55, Van %55, Ağrı %29 ![]() Kurtuluş Savaşımıza katılmayan Kürtler, özellikle 1990 yılından itibaren yoğunlaşan bir şekilde Türk devletine savaş açmıştır. Kürtçülerin en önemli tezlerinden biri de Güneydoğu’da ekonomik ve sosyal zorlukların olduğu ve devletin bu bölgeleri boşladığıdır. Oysa nüfus artış oranları Kürtçüleri yalanlamaktadır. 1990’dan itibaren Türkiye’de 15 yıllık nüfus artış oranı ortalama %24’tür. Oysa bu rakam Güneydoğu’da %40’tır. Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun Türk nüfusu azalırken Kürt nüfusu artmaktadır. Kürt nüfus artışı doğal bir artış değildir, bir istila hareketinin parçasıdır. Diyarbakır merkezli Kürtçü hareket bu noktadan çevresine doğru bir Kürtleştirme hareketine girişmiştir. Irak ve İran sınırına doğru başarı ile tamamlanan hareket (yeşil bölge) artık kuzeye doğru yönelmiştir. Haritada turuncu renkte görülen bölge son beş yıldır PKK’nın sızmaya ve yerleşmeye çalıştığı bölgedir. PKK stratejisnin en önemli ayağı ise, büyük şehirlere ve kıyı şeridinde hakim olmaktır. Bu nedenle Güneydoğu’dan bu bölgelere planlı bir nüfus kaydırma politikası izlenmektedir. Antap’ten İzmir’e kadar güney sahillerinin etnik yapısı değiştirilmiştir. Hedef alınan bölgenin özelligi denize açılma kapısı olması ve ekonomik rant kaynağı olmasıdır. Yandaki haritada görüldüğü gibi, Kürtler Türk nüfusun dört misli üremekte ve bu nüfus fazlalığının bir bölümünü Güneydoğu’da tutmakta, önemli bir bölümünü ise Türk bölgeleri istila etmek için göçertmektedir. ![]() İsyan /Tarih/ Bölge /İsyancı /sayısı Nasturi isyanı/ 28 Eylül 1924 /Beytüşşebab /1.000 Raçkoyan-Reman /2 Ağustos-11 Ağustos1925 /Siirt-Sason-Silvan /1.000 Şeyh Sait/ 15 Şubat-31 Mayıs 1925/ Diyarbakır-Kulp- Bingöl/ 3.000 Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=123544 Koçuşağı /7 Ekim-30 Kasım 1926 /Ovacık-Hozat- Çemişkezek/ 500 Bicar /7 Ekim-Kasım /Hani-Lice-Kulp/ 2.500 Zeylan/ 4 Temmuz 1930 /Tendürek-Erciş /1.000 1. Ağrı /16 Mayıs 1926 /Ağrı/ 200 2. Ağrı/ 1 3-18 Eylül 1927/ Ağrı /800 3. Ağrı / 7-14 Eylül 1930 /Ağrı /1.500 1. Tunceli /21 Mart-22 Ekim 1937 /Tunceli /1.500 2. Tunceli /1 Haziran-7 Ağustos 1938 /Tunceli /4.000 Toplam: 17.000 Kişi Kurtuluş Savaşı boyunca ve Cumhuriyet’in ilanından sonra Atatürk’ü en çok sıkıntıya sokan gelişmelerin başında Kürt isyanları gelmiştir. Kürt Teali Cemiyeti gibi Milli Mücadele’ye düşman örgütlerin yanı sıra Şeyh Sait isyanı gibi tipik Kürt isyanları ile her seferinde emperyalist ülkelerin desteklediği ayaklanmalar yaşanmıştır. TOPLAM: 17.000 kürt isyancı, Kurtuluş için Cumhuritet için savaşan TÜRK ordusuna karşı savaştı!!!!!!!!!! Atatürk’ün Kürt politikası Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda izlediği Kürt politikasına Nutuk’tan bir örnek: Dönemin ünlü Kürt liderlerinden Kamuran Ali Bedirhan İngilizlerin desteğiyle Mustafa Kemal’e suikat planları yapmaktır. Bedirhan, emrindeki bir kaç yüz kişilik Kürt grubuyla birlikte Sivas Kongresi’ni basmak üzere yola çıkar. Atatürk bu şahısları engellemek için Diyarbakır’da 13. Kolordu Komutanlığı’na, ayrıca Kurmay Başkanı Halit Bey’e ve Canik Mutasarrıfı’na durumu bildirir... Atatürk bundan sonrasını Nutuk’ta şöyle anlatır: “..10 Eylül’de İlyas Bey’e verdiğim talimatta belirttiğim başlıca noktalar; 1. Kaçakların süratle yakalanmaları 2. Kürtlük akımına asla elverişli ortam bırakılmaması...” Bu son cümleye dikkat edilmelidir. Atatürk, “Kürtlük akımına asla elverişli ortam bırakılmaması”nı bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesi için gerekli bir tedbir olarak görmektedir. Dolayısıyla Atatürk’ün bırakın Türk-Kürt ittifakını Kürtlükle ilgili her türlü gelişmeye müdahale edilmesi isteği vardır. ( KAYNAK: Devlet İstatistik Enstitüsü(şimdi TÜİK), İsyanlarla ilgili tüm tarih kitapları, derleme) : |
|
|
|
|
#2 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #21218
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 26
|
Kürtler malazgirt savaşında bile bizimle beraber savaştıklarını anlatmaya çalışıyorlar. Onlar olmasaymış Bizans'a yenilirmişiz. Ben size sevinçle açıklıyorum ki Kürtler bizans saflarında savaşmışlar. Bizans belgelerinde böyle yazıyor.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83522 Yer: Kastamonu37
Karma etkisi: 42
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3672
|
Biyolojide parazit yaşam vardı yanlış hatırlamıyorsam!Bir canlı üretir,diğeri onun ürettiklerini utanmadan,sıkılmadan,arsızlıkla yer!Yemekle kalmaz canlıya zarar da verir!Bu da aynı hesap!Kimse darılmasın,gücenmesin.Lafım üstüne alınanlara!
|
|
|
|
|
#4 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
ya arkadaşlar kimse şimdi yazacaklarımı yanlış anlamasın... benim düşncelerimdir...
bana göre kürtler Türk değildir... bence bu sadece kürtleri asimile etmek için söylenmiş bir yalandır... ama bu onlara yüzyıllardır beraber yaşadıkları Türklere ve bu topraklara isyan etme, arkasından hançerleme hakkı vermez.... |
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #31099 Yer: İzmir
Karma etkisi: 723
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 71508
|
Şöyle gerçekleri yazacak bir kardeşim çıktı en sonunda ben de böyle konuları araştırıp duruyordum düzenleyip uzun şekilde yazacaktım.Sağolsun jandarma kardeşim girişi yapmış arkadanda biz devam ederiz inşallah..
TÜRK kürt kardeştir... Kardeş KESMEK vaciptir... ![]() |
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95822 Yer: 1453fatih1453
Karma etkisi: 6643
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 663321
|
biraz daha ugraşsalar kavimler göçü sırasında bize yol gostermiş olacaklar! tarihte hiç bir başarısı olmayan birmillet işte bizim golgemizde yaşamış tufeyliler o kadar!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
kürtlük şuan tartıştığınız gibi bir ırk değil onlardan ırk olarak bahsetmeyin lütfen....Ben kürt diye ırak'taki irandakilere derim......Türkiye de olup da safkan kürt olan nadirdir....Diğerleri de onların yanında kala kala onlara benzetilmiştir....Amerikan politikası anlıyacagınız....Amerika para veriyor isyan edin siz kürtsünüz sizin hakknızı vermiyorlar diyor onlar da hemen hooopppp atlıyorlar.Halk cahil halk eğitimsiz ne duysa ne soylense inanıyorlar...Afedersiniz kim dese ki benim .... "hıyar" bir avuç tuz alıp kosuyorlar.....
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=123544 Karda yürürken kart kurt diye ses çıkaran dağ türklerine KÜRT denir.....K.EVREN |
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #84403
Karma etkisi: 528
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52142
|
ilginç olan bizim politikacılarımızında biz onlarla çanakkalede omuz omuza çarpıştık demesi...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24022
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
arkadaslar vizyon olarak ırkcık ırkcılık yapmayınız iternet vizyondur tek catı altında<<ı
|
|
|
|
|
#10 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #100970
![]() ![]() ![]() Karma: 251
|
Helal olsun kardeşim güzel yazmışın eline sağlık..
|
|
|
|
|
#11 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #100289 Yer: İstanbul
![]() Karma: 51
|
Kaynaksız bu tür ağır suçlamaları yapmak en büyük bölücülüktür.
Ağır konuşuyorum çünkü iddialar çok ağır.Şanlı Urfa, Kahraman Maraş, Gazi Antep, isimleri Büyük Millet Meclisi kararı ile neden verilmiştir o zaman... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=123544 Pkk nın Kürtler üzerinde yaptığı politikayı bazı Milliyetçi! görünen gruplarda Türkler üzerinde yapmaya çalışmaktalar, bu grupların kime ve neye hizmet ettikleri tarih önünde ortaya çıkacaktır.1970 li yıllarda insanları sol sağ diye birbirine kırdıranlar şimdide Türk Kürt diye kırdıracaklar, eğer buna taraf olup çanak tutanlar varsa.Benim gözümde pkk lılardan bir farkları yoktur. Hele hele kendine askeri isimler takıpta, şanlı ordumuzun arkasına saklanıp sanki ordu mensubuymuş gibi izlenim bırakmak isteyen kişilerin aslı astarının ne olduğu şüphelidir.Hiçbir şerefli ordu mensubu ulu orta böyle açıklamalar yapmaz çünkü, kanıt gösterir, kafaları bulandırıpta başka çıkarlar peşinde koşmaz, kurt puslu havayı sever, yiğit alnı açık mertçe çıkar meydana, saklanma gereği duymaz.Türk ulusunun tarihi meydanlarda yiğitçe yazılmıştır.Kahpe bizans oyunları, başka adi milletlerin taktikleridir.O taktikleri uygulamaya çalışanlarda bizden değildir... |
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Üye
|
Tek kelimeyle Türk kürt kardeş olamaz hatta bu yazıyı yazarken Türk le kürdü yan yana yazarken bile güçlük çekiyorum. Bu benim görüşümdür tabi kimseye ben akıl vermek veya başka bi amacım yok sadece görüşümü bildiriyorum. Nerde bi pkk lı varsa kürttür. Hergün Türk kardeşlerimiz sınırda şehit düşüyo. 700 kürt şehit oldu diyosun kürtten şehit olurmu ya. EN İYİ kürt ÖLÜ kürttür. adı üstünde kürt.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #10042
Karma etkisi: 1611
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 160310
|
çok iyi demişsin powerful_ben
tamamen katılıyorum sana |
|
|
|
|
#14 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8015
![]() Karma: 22
|
onlar yaparken ırkçı deilde bis yapınca mı ırkçı oluyorus bırakın allah aşkına ya adamlar ist. bile ele geçirdiler yakında bisi de atıcaklar buralardan ozman görücksiniz km ırkçı kim deil solcu ayaklarıyla olmaz bu işler solculuk her trlü milliyetçiliğe karşıysa neden kürt devleti kardes kardes yaşayalım ?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Cool Üye
|
Katılıyorum kardeş. Bu kürt denen soysuzlar doğuda ne elektrik parası ne telefon parası ödüyorlar. Bizim sırtımızdan geçiniyorlar bu vatanın ekmeğini yiyolar ceplerinde taşıdıkları Türkiye Cumhuriyeti Nüfus cüzdanındaki bayrağa sövüyolar ya ben daha ne
diyeyim milliyetçi olmayalımda ne olalım bu durumlar karşısında. Valla elime geçireyim bir tane Türk karşıtı kürt gözümü kırpmadan keserim. Zaten bizim buralarda o tür kişiler barınamıyor. Çünkü milliyetçilik hakim. Geçen sene geldi tayat lılar Rizeye haşat edip gönderdik. Dahasını bekleriz bu vatan için elim kırılana kadar pkk kesmeye hazırım.. |
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|