Laptop Ekran Kartımı Yükseltmek İstiyorumMerhaba arkadaşlar. Ben bilgisayar donanımı hakkında pek bir şey bilmiyorum. Laptopta ekran kartı almayı düşünüyorum. Ancak nasıl arayıp neye bakacağımı bilmiyorum. Everest programıyla öğrendiğim bilgiler : Aygıt Tanımı :Mobile Intel(R)
Konu jandon tarafından açılmış, 229 kişi tarafından görüntülenip, 4 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Laptop Ekran Kartımı Yükseltmek İstiyorum konusundaki toplam yorum: 4, okunma sayısı: 229. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2010
Üye numarası: #504103 Yer: Mersin
Karma etkisi: 2
![]() Karma: 10
|
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayar donanımı hakkında pek bir şey bilmiyorum. Laptopta ekran kartı almayı düşünüyorum. Ancak nasıl arayıp neye bakacağımı bilmiyorum. Everest programıyla öğrendiğim bilgiler :
Aygıt Tanımı :Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family Bağdaştırıcı Dizgisi :Mobile Intel(R) GMA X3100 Yonga Türü :Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=513935 Bellek Boyutu :384 MB DAC Türü : Dahili Görüntü Bağdaştırıcısı :Intel GL960/GM965 Chipset - Graphics Controller 0 [C-0] GPU Kod Adı :Crestline-GM PCI-Aygıt :8086-2A02 / 1025-0121 (Rev 03) GPU Saati :500 MHz RAMDAC Saati :300 MHz Pixel Fillrate :4000 MPixel/s en çok merak ettiğim konu değiştirilebilir olup olmaması. koyu renkle yazdığım yer değiştirilemeyeceğini mi gösteriyor ? kendine ait intelden driver indiriyorum. bu harici olduğunu göstermez mi ? Dac türü farklı bişey mi ? ayrıca değiştirilebilirse yeni alacağım ekran kartında hangi özelliklerin aynı olması önemli ? 1gb paylaşımsız falan demeyin ben Rami ddr2 kullanıyorum bunda da ddr2 bakmam mı gerekiyor. Yine 667mhz frekansında ram kullanıyorum. Ekran kartında da frekans önemli midir ? ya da GPU saati yazan yerde 500 mhz yazıyor onu mu önemsicem ? son olarak ekran kartları laptop için sıfır satılmıyor diye bir duyum aldım. 2. el bulman gerekir diye. sıfır ekran kartı satan ( internet üzerinden alışveriş yapacam ) bir satış sitesi biliyor musunuz ? veya sadece 2. el satılıyorsa 2. el ekran kartlarına ne kadar güvenebilirim ? eskime ekran kartını çok yıpratır mı ? Düzenleyen jandon : 30-11-2011 at 23:00. Sebep: gülücük çıktı |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70654 Yer: Ankara
Karma etkisi: 14179
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1417002
|
Değiştirilebilir değil.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2010
Üye numarası: #504103 Yer: Mersin
Karma etkisi: 2
![]() Karma: 10
|
peki kesin emin misin ? nereden anladın ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70654 Yer: Ankara
Karma etkisi: 14179
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1417002
|
Dizüstü bilgisayarlarda çok sayılı ve enderdir Grafik Kartı değişimi.
sizin cihazınızında chipsetinin bir desteği yok. kendim HP Servisinde çalışıyorum. değiştirilebilir bir özelliği olsa bile cihazınız kadar yüksek bir fiyata mal olacaktır. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2010
Üye numarası: #426042
Karma etkisi: 579
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 57684
|
o cok pahalıya mal olur. packard bell ts11hr al. Cod black opsu kasmaan oynuor. bilgisayarı aldığında ekran kartın 2 gb görünür. nvidiasitesinden pc nin destteklediği kontol panelni yüklersen. 4 gb ye cıkıyor ekran kartın. Tabi ayarlarını yapman lazım. şuan 1350 TL
6 gb ram 500 gb hdd i 5 işlemci bilaptop için gerektiğinden fazla özellik var |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Laptop için Intel Calistoga-GM i945 GM anakarta önerebileceğiniz bir ekran kartı | Anonymous™ | Dizüstü / Laptop Soruları, Sorunları | 1 | 02-09-2010 15:26 |
| ekran kartımı kurunca bilgisayar yavaşlıyor (yardım) | Kal-El_ | Driver - Firmware | 7 | 06-08-2009 20:00 |
| ekran kartımı yenilicem | yakupkaratas255 | Donanım | 11 | 26-11-2008 23:28 |
| ekran kartımı tanıtamıyorum yardım | kabus_46 | Driver - Firmware | 4 | 09-11-2008 03:00 |
|
|