Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL!
Laptopun şarjı bitince açılmıyorBaşlık komik oldu haklısınız :) Sorun şöyle aslında. Batarya takılı elektriği takılı değilken batarya boşaldığı zaman hiçbir şekilde açılmıyor. Bataryayı çıkarıyorum direk elektriğe bağlıyorum yine açılmıyor sadece bataryayla zaten açılmıyor, |
|
|||||||
Laptopun şarjı bitince açılmıyor konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 762. |
|
|
|
|
#1 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #109627
Karma etkisi: 209
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 20413
|
Başlık komik oldu haklısınız
![]() Sorun şöyle aslında. Batarya takılı elektriği takılı değilken batarya boşaldığı zaman hiçbir şekilde açılmıyor. Bataryayı çıkarıyorum direk elektriğe bağlıyorum yine açılmıyor sadece bataryayla zaten açılmıyor, batarya ve elektrik takılıykende açılmıyor. Power tuşuna bastığımda her seferinde ışıkları yanıp sönüyor yani tetiklemeyi yapmıyor. Açmanın tek yolu ise çok gariptir ki bataryayı elektriğe bağladığımda batarya ışığı kırmızıdan sarıya döndüğünde yani batarya dolduğunda açılıyor. Servise götürdüm ilkinde bataryayı dolduğup açmışlar sorun yok deyip geri verdiler ,ikinciye aynı problemle karşılaşınca durumu anlattım ve teknik servisten birisini çağırıp teşhisi yanımda koymasını istedim. MCP çipi arızalı tetikleme yamıyor dedi ve çipi değiştirdiler (oda şüpheli çünkü tekrar oldu). ama sorunun çözümünü bulduğum için şimdilik götürmedim. Peki bu neden olur batarya üstündeyken şarjı bittiğinde neden batarya dolana kadar açılmıyor tetikleme yapmıyor. Bataryayı çıkarıp direk elektriğe bağladığımda açılması gerek en kötü ihtimalle ama olmuyo bilgisi olan varsa açıklarsa memnun olurum... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #328927 Yer: BURSA
Karma etkisi: 36724
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3671712
|
Şimdi ;
*Batarya takılı elektriği takılı değilken batarya boşaldığı zaman hiçbir şekilde açılmıyor. (Burda açılmaması gayet normal) Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=410878 *Bataryayı çıkarıyorum direk elektriğe bağlıyorum yine açılmıyor *Batarya ve elektrik takılıykende açılmıyor Yav elektrikle çalıştığına eminmisin senin laptopun ? Tetikleme yapmıyo deyince bujilerde sorun vardır gibi gelio. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83606
Karma etkisi: 7755
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 774811
|
elektriğe takılıyken de bataryalı mı kullanıyosun? bataryan kurumuş olabilir başka bi bataryayla denedin mi? bataryayı bi müddet dışarda bırak kendi kendine iyice boşalsın bi kaç gün sonra tekrar dene
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #189326 Yer: Australia
Karma etkisi: 2386
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 238097
|
Eskiden laptopunuzu sadece prize takarak hic kullandiniz mi?
Yani bataryayi cikarip laptopunuzu fise takip? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #109627
Karma etkisi: 209
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 20413
|
Kusura bakmayın bi süredir internete giremedim.
Ewet ilk aldığım zamanlar elektriğe taktığımda bataryayı çıkarıyordum bataryanın ömrü açısından. Sonra elektrik kesilmelerinin sıkıntı yaratacağını düşünüp vazgeçtim. Sonuçta 100 lira için koskoca laptopu riske atmaya deymeyeceğini farkettim. Aslında şunu söylemeyi unuttum ben size. Bu sorun normalde yoktu bende. Ama şu ekran kart çipim yandı onu değiştirttirdim sonra aldığımda laptopu bu sorunla karşılaştım. Ve tekrar götürdüğümde tetikleyici MCP çipi değiştirildi. Ama hala aynı sorun devam ediyo. Yani elektronik aksanda bir sıkıntı yoksa eğer bende basit bir sorundur gibime gelmeye başladı ama bataryanın ömrünün bittiğinide sanmıyorum çünkü eskisi gibi 3 saat gitmesede bataryası 1 saati baya geçiyo kullanım süresi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Donanım Editoru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #920 Yer: İstanbul \ Kadiköy
Karma etkisi: 42412
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4239091
|
![]() MCP Chip'in den olacağını sanıyorum VGA ile ilgili sıkıntını daha önce anlatmışsın onlarda halletmiş büyük olasılıkla sorunun Chip settidir. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|