Lawrence: "Bir Kürt devleti kurabilseydim, Türkleri tarihten silecektim"Barzani Anayasası’nın başlangıç bölümü şöyledir: Self-determinasyon hakkı, Birinci Dünya Savaşı sonunda çıkarılan ve ilkeleri uluslararası hukukun temeli haline gelen Woodrow Wilson’ın On Dört Maddelik prensiplerinde kabul edilen bir haktır. 1920
Konu Peker tarafından açılmış, 1186 kişi tarafından görüntülenip, 16 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Lawrence: "Bir Kürt devleti kurabilseydim, Türkleri tarihten silecektim" konusundaki toplam yorum: 16, okunma sayısı: 1186. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
Barzani Anayasası’nın başlangıç bölümü şöyledir:
Self-determinasyon hakkı, Birinci Dünya Savaşı sonunda çıkarılan ve ilkeleri uluslararası hukukun temeli haline gelen Woodrow Wilson’ın On Dört Maddelik prensiplerinde kabul edilen bir haktır. 1920 yılında imzalanan Sevr Anlaşması’nın 62-64 nolu maddeleri Kürtlere self-determinasyon hakkını tanımasına rağmen, uluslararası çıkarlar ve siyasal dengeler Kürtlerin bu hakkı elde edip uygulamaya geçirmelerini engellemiştir. Demek ki, bugünkü Barzani hareketi, esas olarak Türkiye’nin temellerine karşı mücadele etmektedir. Musul-Kerkük, Misakı Milli sınırları içindedir ve ana vatanın ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak, Mondros mütarekesinden sonra Ali İhsan Paşa’nın direnmeden sancağı İngilizlere teslim etmesi ile başlayan süreçte, Türkiye bu toprakları ve petrol hakkını kaybetmiştir. İngiltere, 1926’da henüz dünyaya kendini kabul ettirmeye çalışan Türkiye’nin bağımsızlığını tanımak istemiyordu. İngiltere, kurucusu olduğu Milletler Cemiyeti’nden, kendi istediği doğrultuda karar çıkarmış ve Türkiye’nin askeri harekat ile Kerkük-Musul’u almasını önlemek için de Şeyh Sait isyanının başlatmıştı. Türkiye, bu isyanla boğuşurken, Kerkük-Musul elden gitmişti. Toynbee, “İngilizler Musul’u işgal ettikleri andan itibaren Kürt milliyetçiliğini teşvik etmişler” der. Türkiye, kendi içinde isyan eden Kürtlere hakim olamaya çalışırken, nüfusunun yarısı Kürt olan bölgeye müdahale edememiştir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=170488 Sonuçta 7 Haziran 1926 Ankara Antlaşması’nı imzalamak zorunda kalmıştır. Türkiye, petrol geliri hakkından da sonradan vazgeçmiştir. Arapları Osmanlı’ya isyan ettiren Lawrence, “Bir Kürt devleti kurabilseydim, Türkleri tarihten silecektim, başaramadım” demiştir. Bugün de durum değişmiş değildir. GAP projesi ile birlikte PKK terörü de başlamış, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya PKK’ya destek vermiştir. Dolayısıyla, Türkiye’nin su kozu elinde kalmış, Kerkük-Musul’a müdahale edememiştir. Şu anda da karşımıza “Kürt meselesi” çıkarılmaktadır. ABD’nin hazırladığı sehpada, Türklerin ipini, Barzani, Talabani ve Abdullah Öcalan’a çektirmeye çalışıyorlar. Türkiye bu meseleyi çoktan çözmeliydi. ABD’nin Irak’ı işgalinden önce de böyle bir fırsat doğmuştu. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin, askeri makamların uygun göreceği bir kuvvetle derhal Kuzey Irak‘a girmesi gerektiğini söylemişti. Ağar, iktidar ve muhalefet partilerinin “Türkiye, ABD müdahale ederse Kuzey Irak’a girmeli” şeklindeki görüşlerinin de yanlış olduğunu söylemiş ve “Bir başka askeri güç oraya girdikten sonra girememe tehlikesi vardır. Bunun da Türkiye‘ye neye mal olacağını kimse hesap edemez bugünden. Türkiye‘nin orada varolması demek, savaşa doğrudan girmesi anlamında değildir” demişti. Türkiye’nin ABD politikalarında figüran durumuna düşmemesi için ilk yapması gereken hareket, mevzi kazanmaktı. Mevzi kazandıktan sonra, ABD Türk ordusu ile savaşmayı göze alamazdı. O zaman da belirmiştik ki TBMM’nin alacağı en doğru karar Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Kuzey Irak’a Türk müdahalesi konusunda tam yetki vermekti. “Türkiye, savaşın dışında kalamayacak, bari kendi inisiyatifini kullansın” diye uyarmıştık. Türkiye şimdi o inisiyatifi gecikerek kullanmaya çalışıyor. Alntdr.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129311 Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3781291
|
Maaalesef durum hiç de iç açıcı değildir. Elimizde Bulunan Haklarımızı Anlamsız Şeylere harcayarak ömrümüzü geçirdiğimiz Şu günlerde Dış siyaset yaparak karizmasını tazeleyen bir amerika ve onun yanında ve de gizli güçlere üstü kapalı vurkaççılara destak veren Avrupa'nın yanında korkulu bir rüya gibiyiz..
Kabus gibiyiz... Hiçbir icraat yapılmaksızın Sağa Sola ambargo uygular gibi ültimatom niteliği taşıyan hitaplar ile bir yere varamayız.. Ben inanıyorum ki: bu Pkk ya karşı bu darbe olacaktır, ve de bunun geri dönüşü yoktur. Biz tarihimizden de bellidir ki kimseye yalakalık yapan bir ülke değildir, olmayız da. Bunun içindir ki; Sadece dış ülkelerin gözünde ezilmişlik imajını taşıyan Türkiye, şu günlerde, sesini duyurmak için kendisine yeni bir yol aramaktadır. sanırım bütün dünya bizi gördü. Daha düne kadar, Anadolu'nun nerede olduğunu bilemeyecek kadar geri kafalı olan dış ülkelerin liderlerinin bile PKK' yı tanıyacak kadar kültür sahibi olmalarını sağlayan eski devlet adamlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz... saolsunlar- varolsunlar... ancak gerçekler hiç bir zaman yok edilemez, yoktan da tekrar farklı bir organ varedilemez. Gerçekler günyüzü gibi açıktır nettir... Pis simsar duygularla birlişkte , burnumda metan gazı gibi kokuyor imajını yaratan ve bunu kendi milletinin insanlarının bile söyleyebilecek seviyeye gelmelerine neden olan İngiltere ve tam bir çıkarcı ve yalaka sürüsü, tarih itibariyle tabiri caizse leş kargası , akıllanmaz ve habire sağa sola fitne fesat bulaştırmaktan kaçınmayan, herkesi birbirine düşürmekten zevk alan, ancak vatandaşlarını son derece çok iyi bir şekilde milliyetçilik ruhunu aşılayan ama soyu gittikçe tükenen Fransa; Biz Tarihiyle bütünüyle , milli gururuyla , şerefiyle , NAMUSUYLA, vatan sevgisinin ne demek olduğunu bilen Ülke çocuklarıyız, dünya insanıyız. Kanımız Asildir, Gururumuz Son Derece Saftır, Şerefimiz Madalyamızdır, Kanızım Canımızdır, Toprağımız Ayrılmaz Bedenimizdir... Her Nerede Ufak Hesaplar Peşinde Koşan Her Kim Ve Hangi Millet Varsa Orada, Onları Yoketmek İçin Şanlı Şerefli İnsanlar da Olacağından Emin OLun... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=170488 Zavallı İnsanları Öldürmekten Çekinmeyen Amerika... Tarihte sizin yüzünüzden çaresizce yaptığımız hataları tekrarlamayacağımızı elbette Çok iyi biliyorsunuz... Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Çocuklarıyız... Biz Atatürk'ün Evlatları'yız... NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!.. Düzenleyen HasretGÜMÜŞ : 28-10-2007 at 13:50. Sebep: yazıların boyutunu ayarladım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #103998 Yer: GABAR'da PUsU da
Karma etkisi: 38
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3204
|
ingiltereyle alakasi falan yok bu araplar oteden beri hain kurtlerde oteden beri hain
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #38713 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() Karma: 271
|
Atatürk demişti Türkiye'nin başına ne gelirse Doğudan gelir die...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Atatürk veİnönü döneminden sonra neredeyse doğru dürüst dış politika uygulayamamışız , bir tek 74 te Ecevit hükümeti Kıbrıs için resti çekmiş onunda sonuçları malum , biz böyle dışa bağımlı kaldıkça , düşmanlarımızı müttefik olarak gördükçe ve kendi kararlarımızı kendimiz vermedikçe daha çok uğraşırız , PKK sorunu biter başka bir sorun başlar .
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #108777 Yer: Dünya
Karma etkisi: 108
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 10263
|
Lawrence zaten ......... ddeiLmi
![]() ne bekLenir..Düzenleyen ESTERGON : 29-10-2007 at 00:54. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129311 Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3781291
|
olaya o yönden bakmamak lazım... o zamanlarda demek ki bu gibi çirkin doılaplar dönüyormuş.
yani bizim büyük devlet dediğimiz devletler, bu gün uyguladıkları politikalarının amacının ne olduğunu ellerinden geldiği kadar gizlemeye çalışsalar bile tarih bu gibi gerçekelr i her zaman su yüzüne çıkartır... her zaman dediğim gibi " tarihten hiçbişey saklanmaz". bu da siyasettir. Siyaseti bu yüzden seviyorum.... Her zaman şeffaf ol, her zaman doğru ol mantığı ve değişmez ilkesi... yönetim anlayışıdır... Doğru dürüst yönetim yapılması insanlık adına ilk maddedir bence. B unu da gerçekleştiremeyenler bizim gibi alnı açık başı dik gezemez, bizim gibi şerefeli olamaz... Düzenleyen HasretGÜMÜŞ : 28-10-2007 at 16:41. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #74015
![]() Karma: 10
|
Sayın PEKER
yaptığınız alıntı yazı çok güzeldi . Ancak Ali İhsan Paşanın (Sabis) direnmeden sancağı İngilizlere teslim ettigi iddası tarihi gerçeklere uymamaktadır. Çünkü Mondros Ateşkes Anlaşması 30 Ekim 1918 de imzalanandığında Musul Vilayeti bizim elimizde idi. Ali İhsan Paşa da cephe komutanı idi. Ancak ateşkes anlaşmasından hemen sonra Ali İhsan Sabis paşa görevden alınır. İstanbula dönmek için yola çıkar . İngilizlerde 3 Kasımdan tarihinden itibaren Mondoros . Maddesine göre Ateşkes Antlaşmasının meşhur 7. maddesine dayanarak işgale devam ederler. Antebi Adanayı Maraşı işgal etmeleri gibi. (Kaynak : Ali İhsan Paşanın Hatıraları . 4. Cilt .) Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=170488 Biz Musul Viayetini (Kerkük. Telafer , Süleymaniye .....) malesef Lozanda kaybettik. Bunu sorumlusu Rauf Orbay göre İsmet İnönüdür. Lozan görüşmelerinde heyette bulunan Dr.Rıza Nurda İnönüyü suçlar. I. Mecliste yapılan gizli oturumda İsmet İnönü çok ağır ithamlarda bulunulur. Meclis ikiye bölünür. Bu bölünme daha sonra Terakkiperver Fırkanın kurulmasına zemin sağlar.(Kaynak: Rauf Orbayın Hatıraları. Yazar :Feridun Kandemir. ) Düzenleyen alpuş : 28-10-2007 at 17:48. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68255 Yer: lavinyanın kalbinden
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 254899
|
Lawrence bir maşadan başka bir şey değildi.Kendisinin sonu da iyi olmamıştır
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #72134
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 38993
|
Tabi Tabi (i)rahmetlide sollardı.
![]() Türkleri tarihten ancak ve ancak sadece Allahu Teala silebilir. Başka bir millet veya devlet bunu beceremez. İnanmayan yazılmış tarihe ve inşallah yazılacak tarihe göz gezdirsin. Lawrence yüklü miktarda salak biriydi ortalama tüm ingilizler gibi işte.. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2007
Üye numarası: #122987
Karma etkisi: 5345
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 533676
|
......... o ya koLaymı türk mehmetçiğini bu vatanı türk tarihini silmek allahtan bulsun belasını lanet herif ya....
Bu vatan kolay tarih kazanmadı kolay egemenliğini kazanmadı kan döküldü milyonlarca insan öldü ..!!! Ayıp ayıp...... Düzenleyen ESTERGON : 29-10-2007 at 00:53. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
Şu kelimeleri yazmadan görüşünüzü yazmak çokmu zor be arkadaşlar... Bir yılı aşkın süredir forumdayım,bu sıfatları kullanmadım ama anlatmak istediğimimi anlatmakta hiç zorlanmadım. Sizinde kullanmanıza gerek yok...lütfen dikkat. Saygılarımla. Düzenleyen ESTERGON : 29-10-2007 at 00:53. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37617 Yer: Memorialise
Karma etkisi: 31110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3108667
|
![]() o ancaq bunla biyerini siler ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
"Arapları Osmanlı’ya isyan ettiren Lawrence, “Bir Kürt devleti kurabilseydim, Türkleri tarihten silecektim, başaramadım” demiştir."
Bu biraz zor ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=170488 Bugune kadar sürekli ülkemiz üzerinde kara oyunlar oynanmıştır.Sürekli olarak dış güçler,ülkeler tarafından ülkemizde bir iç savaş yaratma girişimleri desteklenmiştir. Ama her seferinde büyük türk milleti birbirine kenetlenmeyi başarmış ve hepsini atlatmıştır. Ama bugun ellerine çok büyük bir koz geçti bu dış güçlerin.Şimdi ise halkı birbirine KÜRT-TÜRK diye kırdırmaya çalışıyor iç savaşı gerçekleştirmeye uğraşıyorlar. Şimdi işimiz biraz daha zor diğerleri gibi değil. Ama bu millet kolay kolay kendine yapılanı unutmaz,görüyoruz ki bugün Şırnakta ve mardinde de teröre lanet mitingleri düzenleniyor.Ve görüyoruz ki örneğin geçen verdiğimiz şehitlerimizn içlerinde de kürt vatandaşı vardı. Bu ne demek oluyor,henuz amacına ulaşmış değil destekçiler.Ama kararlı ve kendine güvenen,kimseden korkmadan herkese başta amerika olmak üzere meydan okuyan bir lidere millet olarak ihtiyacımız var. Allah sonumuzu hayır etsin.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Arkadaşlar, argo ve küfürleri sildim.
Peker gerekli açıklamayı yapmış. Bende sinirleniyorum ama küfür etmiyorum. Kelime hazneniz bu kadar mı dar sizlerin? Söyleyeceklerinizi ille küfür ve argo ile mi ifade edebiliyorunuz? Yeni üyelerin acemiliklerini anlıyorum ama sizlerinkini anlayamıyorum. Kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|