Linux Dünyasından Windows 7'ye Cevaphttp://static.shiftdelete.net/img/article_intro/ubuntu_80.jpg Windows 7 rüzgarlarının estiği şu günlerde, Ubuntu 9.10 sürümüyle kullanıcıların karşısına çıktı. Yenilikler, Microsoft'un ufkunu açacak gibi görünüyor. En iyi kullanıcı dostu Linux dağıtımı olarak piyasaya sürülen Ubuntu 9.10,
Konu w@rh@ck3r tarafından açılmış, 1424 kişi tarafından görüntülenip, 24 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Linux Dünyasından Windows 7'ye Cevap konusundaki toplam yorum: 24, okunma sayısı: 1424. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #90482 Yer: Avusturya
Karma etkisi: 666
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 66099
|
![]() Windows 7 rüzgarlarının estiği şu günlerde, Ubuntu 9.10 sürümüyle kullanıcıların karşısına çıktı. Yenilikler, Microsoft'un ufkunu açacak gibi görünüyor. En iyi kullanıcı dostu Linux dağıtımı olarak piyasaya sürülen Ubuntu 9.10, daha hızlı başlama, 3G desteği gibi geliştirilmiş seçeneklerle Windows 7'ye meydan okuyor. Kullanıcıların, işletim sistemlerinde ihtiyaç duyduğu yazılımları ekleyebilmesi veya çıkartabilmesi için yeniden yapılandırılan Ubuntu Software Center, yüzlerce ücretsiz uygulamayı tek tıklama ile bilgisayarınıza kurabiliyor. İnternetteki İşletim Sistemi Ubuntu One servisini de işletim sistemine dahil eden Linux dağıtımı, diğer işletim sistemlerinde olmayan bir seçeneği sunuyor. Kullandığını bilgisayardaki önemli belgeler, ayarlar, kişi listesi, vb. dosyaları ücretsiz olarak size verilen 2 GB 'lık alana yükleyerek dilediğiniz her yerden entegre edebiliyorsunuz. Dileyenler, ayda 10 dolar vererek bu alanı 50 GB 'a da yükseltebiliyorlar. ![]() Ubuntu'yu indirmek icin buraya tiklayin. Netbook Özel Sürüm Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=320768 Önemli bir diğer özellik de Ubuntu 9.10 Netbook Remix. Netbook'lar için optimize edilen bu sürüm, optik sürücüsü olmayan Netbook'lar için USB bellekten de kurulabiliyor. İşletim sistemi içerisinde Firefox ve OpenOffice gibi yazılımların güncel sürümleri bulunuyor. Kaynak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2007
Üye numarası: #173377 Yer: İzmir
Karma etkisi: 221
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 21673
|
teşekkürler usta.linux iyidir,hele ubuntu tadından yenmez.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #362351 Yer: İzmir
Karma etkisi: 11759
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1175533
|
=) ubuntu süper herkeze tavsiyem
+ fedora da deneyin ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2008
Üye numarası: #276031 Yer: TURKMENISTAN
Karma etkisi: 1136
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 113222
|
ubuntuyu ben de yüklemiştim , ama wlan sürücülerini tanımadı
ben de sürücülerin nasıl yüklendiğini bilmediğim için tekrar windowsa döndüm Ya bu program ve sürücü yükleme işlemlerini windowstaki gibi daha basit yapamazlarmı ya ? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1175533
|
Alıntı:
9.10 karmic koala kurmanı tavisye ederim aynı sorun bendede vardı artık yok =) 9.10 dene ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
|
eyi
bugun indirir denerim sagolasın ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #277831 Yer: Ankara
Karma etkisi: 2416
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 241202
|
Hop kapak olsun windowsa
![]() Zaten GNU/Linux her zaman windows'tan öncedir, gerek saniyede bir bug'ı düzeltme, gerekse saniyesinde sorunun çözülmesinde ve arkasındaki desteğiyle ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
|
tabiki ya =)
kapağın kralı her soruna çözüm bulunur . yeter Ki İsteyelim =) =/ |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Daimi Üye
|
Alıntı:
eger yarın wardom'a wlan sürücüsü yüzünden giremezsem , o zaman beni karşında bulursun , sorun çözülene kadar bırakmam peşini ![]() hadi bakeeem çıldırt bebi ubuntu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2009
Üye numarası: #377264 Yer: Pesimist Underground Rap/Karamsar Yeraltı Rap
Karma etkisi: 10573
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1056862
|
Sizin windows'a gareziniz mi war merak ettim ya
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Daimi Üye
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
linux ıngilizce bi kere yok ya alıstık windovsa kullanamayız öle lınu mınu
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
her sürümünün ayrı türkçeleştirme çalışmaları var . şuan itibari ile güncelleştirmeler yapılırsa Ubuntu 9.10 da ingilizce kelime bile yok ayrıca evet alıştık ama yeni alışkanlıklar da kazanılabilir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #60756
Karma etkisi: 20134
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2012412
|
en basitinden linuxde virüs sıkıntısı yok
( çok çok az ) sistem çötü, kararsız çalışıyor gibi sıkıntıları duyamazsınız ![]() kullandıgımız apple ve linux den çalıntı diyebiliriiz aslında, gün geçtikce yaygınlaşdıgını görmek insanı çok sevindiriyor ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
aynen inşallah ilerde daha iyi yerlere gelicek ... kolayına kaçmıyalım bazı şeylerin . . . Kolay olan basit olandır herkes yapabilir =) Aslında linuxu da herkes kullanırda neyse ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|