Linux Web Server için Flood Saldırından Korunma Help :)Beyler bir linux serverim var üstünde plesk control panel ile beraber doğal olarak apache var .. piyasada dolaşan birkaç programla bir müşterinin sitesine saldırı yapılıyor ve ne yazikki mysql kullanıldığı
Konu mIRC32 tarafından açılmış, 1343 kişi tarafından görüntülenip, 13 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Linux Web Server için Flood Saldırından Korunma Help :) konusundaki toplam yorum: 13, okunma sayısı: 1343. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2864
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Beyler bir linux serverim var üstünde plesk control panel ile beraber doğal olarak apache var .. piyasada dolaşan birkaç programla bir müşterinin sitesine saldırı yapılıyor ve ne yazikki mysql kullanıldığı için server çok geçmeden şişiyor .. Neler Yapılabilir ???
DevilAdvucadeS MSN : admin@domainmerkez.com Web : Angel.gen.tr ( Reklam için diilde soruna belki bakarsınız diye werdim ) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
|
ya nalet olsun izlenmeye bak cevaba bak 508 kişden bir kişi bilmezmi ya ne soru sorarmışım ben gözlerim yaşardı off of
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #451 Yer: samsun
Karma etkisi: 9
![]() Karma: 52
|
bilen olsa yazardı.. demekki yok şimdilik yada bilenler bakamadı.. biraz sakin ol illaki bir bilen çıkar..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #1
Karma etkisi: 10955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1094113
|
Ne tür bir saldırı olduğunu biliyor musun? Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ancak mod_dosevasive apache module'u siteye yapılan bağlantıları limitleyebilir.
Örnek olarak bir ip başına 5 request diye sınırlandırma koyabilirsiniz; güçlü bir saldırı değilse yakalar. Güçlü bir saldırı varsa iptables firewallu kurabilirsiniz. Direkt ipleri banlayabileceğinden pek sorun yaşamazsınız. Hiç biri olmazsa ki bu kadar büyük olacağını sanmıyorum hardware firewall gerekebilir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=3391 Detayları yazarsan çözeriz ancak biraz daha sabırlı olmalısın; kimse kimseye cevap yazmak zorunda değil. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
|
netstat -N yazınca 1 tane ip sürekli istekte buulunuyor görünüyor .. iptables ayarları hakkında bilgi werebilirmisin ? yada bir irc e gelebilirmisin daha koaly görüşebiliriz..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1094113
|
iptables -I INPUT -s ipadresi -j DROP yazarak dene. Proxy kullanmaya başlayabilir,eğer devam ederse saldırı google'dan iptables firewall diye arama yapıp sana uygun olanı kurarsın.
Irc yerine buraya yaz pencereyi açık bırakırım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
|
şu anda aktif saldırı yok ama saol deniyecem bu arada apf işe yarar bir firewall mı oda iptables kullanıyo sanırım
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
|
Evet iyidir; kiss'de olabilir.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19575
|
aynı problem bende de var. Öyle zaman oluyor ki cpu load 80 100 civarı çıkıyor. Yapılan saldırıları loglara baktıgımda HTTP/1.0 veya GET/1.1 falan gibi saldırılar apache loglarında aynı ipden belki 1000 kere aynı istek yapılmış bu da şişmesine neden olmuş. Bunu otomatik kendi yapacak mesela bahsettiğiniz gibi 3 veya 5 bağlantıdan sonra bloklayacak bir şeyler lazım. iptables ile anca kendimiz blokluyoruz otomatik bloklama gibi bir şey var mı bilmiyorum.onu da saldırı anında tespit etmek çok zor zaten. APF denedim ben açıkçası pek memnun kalmadım. Saçma sapan şeyler yapıyor port kapatıyor falan gibi. apache modülleri daha iyi gibi. mod_security kurdum bayağı işe yarıyor eskisine nazaran çok daha iyi şu an. Başka neler eklememizi önerirsiniz veya bu web form saldırılarında nasıl korunmamızı tavsiye edersiniz ? Veya bir web hosting firması için müşterilerin yapacakları yani bir hosting firmasının başına gelebilecek her türlü saldırıyı minimuma indirmek için bildiğiniz yolları anlatırsanız zannediyorum bir çok arkadaşımızın işine yarayacak. Teşekkür ediyorum şimdiden.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=3391 Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #398
Karma etkisi: 8
|
Çok güzel bir thread devam ederse cok iyi olur
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Çırak
Üye numarası: #19575
|
evet kimse ilgilenmiyor sanirim. Buraya yazılacak olan konular benim ve benim gibi bu işi yapan diğer arkadaşların çok işine yarayacaktır.
Saygılar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Çırak
Üye numarası: #18868 Yer: S.Urfa/Siverek
|
öğrenmek için sabretmek gerekir herhalde bir anlayan çıkar cevap verir
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #398
|
ölmüşşşşşşşşşşşşşşş
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8332
|
Selamlar; Öncelikle istenilen cevabın alınabilmesi için doğru doğru soru sorulması gerekir. Linux un hangi versiyonu kullanılıyor? Aşağıdaki linkleri okursanırsanız Flood attack metodu nasıl çalıtığı ve önlemleri var. http://www.ussg.iu.edu/hypermail/lin...04.1/0070.html http://www.tech-mavens.com/synflood.htm Kolay gelsin....
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|