Lokal Serverda internet kısıtlaması yapılabilir mi ?Merhaba arkadaşlar, Şu an gorev yaptıgım şirketin merkezi Ankara'da. Ben İzmir'deyim. Şirkette kullanılan temel programlar intranet üzerinde çalışmakta. Şirketin internet erişimide Ankara merkez üzerinden saglanmakta. İzmir'de local bir server bulunuyor
Konu cbarslan tarafından açılmış, 626 kişi tarafından görüntülenip, 1 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Lokal Serverda internet kısıtlaması yapılabilir mi ? konusundaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 626. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2009
Üye numarası: #392456 Yer: İzmir
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Merhaba arkadaşlar,
Şu an gorev yaptıgım şirketin merkezi Ankara'da. Ben İzmir'deyim. Şirkette kullanılan temel programlar intranet üzerinde çalışmakta. Şirketin internet erişimide Ankara merkez üzerinden saglanmakta. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=326070 İzmir'de local bir server bulunuyor router ile merkeze baglı. İnternet erişimleri merkez tarafından kısıtlanmıs durumda. Kısıtlama ip ler üzerinden yapılmakta. Merkezdeki serverın ne oldugunu bilmiyorum hangi programların yuklu oldugunu da ogrenemedim. İnternet çıkış yetkisi ip ler üzerinden ayarlandıgından dolayı bilgisayarların iplerini degiştirilerek internet çıkışı saglamak mümkün olmakta her bilgisayar için. İşte benim de problemim bu noktada baslıyor. Çalışan arkadaşların hepsinin kendine ait bilgisayarları oldugu için temel bir çok kavramları biliyorlar buna ip nolarının nasıl degiştirildiği de dahil ..Ben local server üzerinde nasıl bir uygulama calıstırmalıyım ki intranet uygulamalarını etkilemeyecek ama internet çıkış hakkı olan ip lerin olması gereken bilgisayardan farklı bir bilgisayara tasınması halinde internet cıkısını alamayacak. Eğer ana server bende olsa idi yada burada bulunan router a ulasma iznim olsaydı bu problemi bilgisayarların ip ve mac adreslerini eşitleyerek cözebilirdim. Ama ne yazık ki router da bu işlemi yapamıyorum. buardaki de lokal bir server . Benim bu işi lokal server a ilave bir program yukleyerek yapmam gerek. lokal server olarak kullanılan pc de server2000 yuklu. Ben bu ip nolarının degiştirilmesini nasıl onleyebilirim ? Aklımda iken clinet ların bir kısmı xp, bir kısmında ise 98se yuklu ..Microsoft xp altı sistemlere destegi kesmiş olması 98se kullanımını engellemiyor.. Evet dostlar bana çözüm üretecek arkadaşlara şimdiden teşekkurler.. Düzenleyen cbarslan : 24-11-2009 at 13:02. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39394
Karma etkisi: 943
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 93671
|
Merhaba yapınızdan biraz daha bahsedermsiniz bulundugunuz lokasyonda domain ortamı mevcutmu,eger mevcutsa domainden pclere gpo uygulayark yapabilirsiniz.Yada pclerin local policylerden kullanıcıların ip adresini degiştirmelerini saglayabilirisniz.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| internet, ip degisikligi, network |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|