massenger'ı nasıl engelleyebılırımmerhaba arkadaslar 80'e yakın bılgısayar olan bı sıstemde bazı bılgısayarlardakı massengerların acılmasını nasıl engelleyebılırım...sadece msn.'yı engellemek ıstıyorum..yardımcı olursanız sevınırım
Konu scream__blue tarafından açılmış, 1879 kişi tarafından görüntülenip, 18 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
massenger'ı nasıl engelleyebılırım konusundaki toplam yorum: 18, okunma sayısı: 1879. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #74937 Yer: NERESİ OLURSA ORASI
Karma etkisi: 6
![]() Karma: 60
|
merhaba arkadaslar 80'e yakın bılgısayar olan bı sıstemde bazı bılgısayarlardakı massengerların acılmasını nasıl engelleyebılırım...sadece msn.'yı engellemek ıstıyorum..yardımcı olursanız sevınırım
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68567 Yer: Başakşehir
Karma etkisi: 7440
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 742656
|
sorun ne ne yapmak istiyorsun daha ayrıntılı konusursan daha iyi yardımcı olabiliriz heralde
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
Maliyeti karşılanabiliyorsa Websense konumlandırabilirsiniz..
Msn,P2P,bandwith managment,onun dısında web site filtering gibi birçok güvenlik sorununuzu çözer.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #88955
![]() Karma: 10
|
80 makina muhtemelen active directory ile yönetiliyodur; ki böyle bi durumda policy çakarsın hepsine zaten..
daha ayrıntılı anlatırsan sistemi yardımcı olmaya çalışırm.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #9764
Karma etkisi: 74714
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7465394
|
Pc security programını kurup, msn i şifreliceksin..
http://www.wardom.org/showpost.php?p...55&postcount=2 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #114117
Karma etkisi: 175
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 16903
|
forumlarda arama yapabilirsin yardımını istediğin konu ile ilgili bir sürü başlık var...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 773439
|
policy dağıt olmadı firewall'dan engelle (hangi firewall'ı kullanıyorsun bilmiyorum ama isa bunu yapabiliyor program bazında block yapabilen herhangi bir firewall işini görür)
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #4218
![]() ![]() ![]() Karma: -275
|
ben olsam policy yapardım ama dusunurdum kullanıcılarımızın hepsı workgoruptamı yada kullandıkları programlar arasında admınlık yetkısı ıstemeyen varmı yoksa oo zaman hepsınden msn nı kaldırıp hepsını user grobuna uye yapardım yada program calıstırsınlar ama kaldıramasınlar dıye power user yapardım hıcte bı sorun yasamazdım .. ama unutma bu sadece benım dusuncelerım
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3370 Yer: The MATRIX
![]() Karma: 9
|
bende 150 kadar pc var
şuan mikrotik router os kullanıyorum..ve bu bana kesin çözüm oldu... linux bilgin varsa ; ipcop, mikrotik, smoothwall, ipfrog, gibi frewall programları ile 1863 - 7000 gibi portları kapatırsan senin işin olur bazı yeni modemlerde de benzer fonksiyonlar var... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
Alıntı:
Bu koşulları sağladığın zaman çalışabilir,ancak çalıştığı zaman dua eden yüzlerce insan tanıyorum. Ayrıca bazı arkadaşlar yazılımlar tavsiye etmişler local'e kurulan,doğrudur exe'leri blocklayabilirsin ancak bahsettiğimiz kullanıcı sayısı 80 civarı diyorsun,her makinaya gidip bu yazılımı kurup konfigure etmek oldukca zahmetli olacaktır,kaldıki akıllı kullanıcılar yeni bir msn indirip dosya isimlerini değiştirirse bundan kurtulabilirler. Bu arada policy ile nasıl msn keseceksiniz bunu düşünüyorum yine exe blocklama yöntemi ile mi diyelimki kestiniz peki web messenger'ları nasıl keseceğiz,policy ile internet explorer'a yasak site olarakmı ekleyeceğiz web messenger hizmeti verenleri,hadi bunuda yaptık,yaa proxy sitelerinden cıkarsa,kac tane proxy sitesi biliyorsunuz adresini ve yasaklayabilirsiniz ![]() Ayrıca MSN'i port blocklayarak kesmek mümkün değildir daha doğrusu mümkündür ama 80. port dahil kapatmanız gerekir,eğer msn'i port block ile kesebiliyor olsaydık herhangi bir firewallda yapabilirdi bu işi ![]() o yüzden diyorumki profosyonel çözümler düşünün.. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Cool Üye
|
bı cozume ulasamadım ama herkese verdıgı bılgıler ıcın tessekkur ederım...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47212
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 455
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8575 Yer: burası.
Karma etkisi: 3521
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 351195
|
![]() Net Support Manager kullanmanı öneririm. İstenmeyen site (webmessenger vb.) ve programları engelleme dahil bir çok özelliği içinde barındırıyor. ayrıntılı bilgi üretici web adresinde mevcut (eng) |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|