Modem ile ağ arasına DHCP Server ekleme??Arkadaşlar şirkette GHDSL bir modem ile internete bağlanıyoruz. Ancak IP çakışması olayından bıktık(Lütfen Statik IP önermeyin imkansız zira mobil istasyonlar çok oluyor). Bunun için network ile modem arasına çift ethernetli
Konu suseptans tarafından açılmış, 632 kişi tarafından görüntülenip, 4 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Modem ile ağ arasına DHCP Server ekleme?? konusundaki toplam yorum: 4, okunma sayısı: 632. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #42459
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Arkadaşlar şirkette GHDSL bir modem ile internete bağlanıyoruz. Ancak IP çakışması olayından bıktık(Lütfen Statik IP önermeyin imkansız zira mobil istasyonlar çok oluyor).
Bunun için network ile modem arasına çift ethernetli bir win-2003 server koyup üzerinde de DHCP server kuracağım. Buraya kadar işi rahatça halladebiliyorum( Yetkilendirmeye ihtiyacımız yok o yüzden active directory istemiyorum). Benim sorum sadece win-2003 üzerinde DHCP server ve tek bir scope (ki tek scope yeterli pc sayısı en fazla 150 oluyor) oluştursam sistem çalışırmı. Yoksa yapmam gereken başka şeylerde varmı????? Yani NAT gibi Group Policy gibi yada domain oluşturma gibi başka servisleri kurup yapılandırmama gerek olurmu?. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=350677 Ya da en güzeli sizce ne yapmalıyım. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39394
Karma etkisi: 943
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 93671
|
İstedigin sistemi kurabilirsin bir sıkıntı cıkacagını sanmıyorum .Ancak yapından biraz daha bahsedersen daha iyi yardımcı olabiliriz. Ama sunu da yapabilirsiniz free firewall endian, ipcop,pfsense
giib yazılımları kurup yapılandırarak hem sisteminizi korursunuz hemde dhcp rolunu kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Karma: 10
|
Öncelikle sistem güvenliği ile ilgili bir sorun yok. Biz sadece şubeyiz. Toplam da genellikle 30-50 arası dhcp istemcisi oluyor. Ama dediğim gibi mobil cihazlar (PDA, Netbook, Notebook vb.) yüzünden 150 terminal olduğu da oluyor.
Ayrıca Modem arayüz şifresi bize verilmiyor. Benim tek derdim Modemdeki DHCP server yazılımının düzgün çalışmadığı için onu kullanmadan kendim basit bir 2003 server kurup DHCP server rolünü oynamasını sağlamak istiyorum hepsi bu. Extra hiçbirşeye ihtiyacım yok. LAN içinde ne bir router ne de akıllı yönetilebilir Layer-3 switch yokkk. Gayet sıradan basit bir LAN. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=350677 Tek derdim DHCP server rölünü MODEM den alıp kuracağım win-2003 'e vermek, bu iş için yapmam gerekenler nelerdir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39394
Karma etkisi: 943
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 93671
|
Merhaba modemden switche giden networku 2003 server kurdugunuz makinaya baglayın.Daha sonra 2003 serverdan cıkan kabloyu da swtche baglayınız.boylece kabloyla baglanan makinaların ilk once sizin kurmuş oldugunuz dhcp serverdan ip almalarını saglayabilirisiniz..Kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Çırak