modem routerları HUB/switch olarak kullanılabilir miarkadaşlar,elimizdeki 4 port çıkışlı bir modemi,münferit olarak HUB niyetine kullanabilir miyiz? Not: denedim/DHCP yi disable yapmam rağmen sonuç alamadım.. hub kurulacak yerdeki ilgili PC lerin Local IP leri sabit tşk.
Konu caglarslan tarafından açılmış, 4403 kişi tarafından görüntülenip, 17 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
modem routerları HUB/switch olarak kullanılabilir mi konusundaki toplam yorum: 17, okunma sayısı: 4403. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78849
Karma etkisi: 0
![]() Karma: -94
|
arkadaşlar,elimizdeki 4 port çıkışlı bir modemi,münferit olarak HUB niyetine kullanabilir miyiz?
Not: denedim/DHCP yi disable yapmam rağmen sonuç alamadım.. hub kurulacak yerdeki ilgili PC lerin Local IP leri sabit tşk. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #137514 Yer: siyah gök beyaz:)
Karma etkisi: 4385
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 437847
|
Olmaz yaa olsada çok sorun çıkarır!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #6013 Yer: istanbul (her an her yerinde olabilirim)
Karma etkisi: 123
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 11369
|
ip adreslerin aynı gruptansa zaten modem switch vazifesi görmesi lazım yani direk bilgisayarlar birbirini görmesi gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7529 Yer: Ankara-Aydın
Karma etkisi: 1433
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 142202
|
dostum switch oLarak kuLLanabiLirsin..unicast oLur ip den ip ye hub oLmaz sanırım...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Hızlı Çırak
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 773439
|
çalışma gruplarını aynı yapıp deneyin
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Hızlı Çırak
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
|
sorun ne ben anlamadım ?
" 4 port çıkışlı bir modemi,münferit olarak HUB niyetine kullanabilir miyiz? " evet kullanabilirsin? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Hızlı Çırak
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
1st Class WarrioR
|
"gateway ler aynı oldugu için olmuyo.. "
Nasıl yani? Sen HUB/Switch olarak kullanmak istemiyormusun? gateway ile ne alakası var? Ya da sen tam olarak ağ yapını söylersen ve nerde kullanmayı düşündüğünü söylersen daha iyi olur bence çünkü ben switch olarak kullanıyorum yani kullanılabiliyor ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33153
Karma etkisi: 36
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2931
|
bende bunu cevabını alamadım.bir kablodan eternetime gelen intrneti 2 kullanıcıya bölmek istedim.öteki komşum için ama modem bende değil.modemin sahibine çaktırmadan diğer komşumda bağlansın dedim.router kullanmak yerine routerlı adsl modem kullanabilrmiyim???hem ilerde modem almama gerek kalmaz.
kesin bir cevap arıyorum... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2007
Üye numarası: #166314
![]() Karma: 10
|
merhaba arkaşlar ya şu işe çözüm bulana helal diyexceğim çünkü bıktım usandım vallahi
1-kablo net daha ucuz diye adls mi iptal ettirip kablo nete yazıldım gittim bir kablo modem aldım (elimde daha önceden kullanmış olduğum adsl modemim var (kablosuz ) Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=160429 2kablo-modemim kurulu internet var ama ben bu elimde adls kablouz modemi swicht olarak kullanıp kablo modeme bağlamak istiyorum amacım laptopumu kablosuz kullanmak dhcp yi iptal ettim olmadı birde ip otomatik verme olayı varmış onu anlamadım bana tam olarak açıklama yapacak arkadaşlara şimdiden minnetarım sAygılar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
adsl wireless modem'inden bir ethernet kablosu ile kablonet modemine bağlarsın,manuel ipler ile uğraşmak istemiyorsan,kablonet modem'de dhcp'yi aktif edersin ve kablonet modem ile aynı aralıktan bir ip verirsin,adsl modem üzerinde dhcp'yi kapatıp wireless'ı aktif edersin,dhcp'den aldığı bilgilere göre notebook clientın wireless adsl modemi switch olarak kullanarak ip alır ve internet erişimi sağlar.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #18198 Yer: siz yurtsuz ucra köşe
Karma etkisi: 214
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 20307
|
asıl modemle switch olarak kullanacağın modemin ipsi aynı olabilir.dikkat et
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #975 Yer: Melbourne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8202997
|
Bende birşey merak ettim şimdi bir telefon hattına iki tane modem takılarak farklı şifre girerek (yada aynı şifreyi) internete girebilirmiyiz
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|