.: Molex Bağlantıları ile Fan Sessizleştirme :.Fan molex bağlantı kablolarını aşağıdaki gibi bağlarsanız fan dönüş hızınız yavaşlar ve aşırı sesten kurtulursunuz. Kendi bilgisayarımda 3 adet 80mm fan vardı aşırı sesten dolayı sadece bir tanesini çalıştırıyordum. şimdi
Konu Moonshield™ tarafından açılmış, 234 kişi tarafından görüntülenip, 0 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
.: Molex Bağlantıları ile Fan Sessizleştirme :. konusundaki toplam yorum: 0, okunma sayısı: 234. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #34276 Yer: WardoM
Karma etkisi: 8989
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 898063
|
Fan molex bağlantı kablolarını aşağıdaki gibi bağlarsanız fan dönüş hızınız yavaşlar ve aşırı sesten kurtulursunuz.
Kendi bilgisayarımda 3 adet 80mm fan vardı aşırı sesten dolayı sadece bir tanesini çalıştırıyordum. şimdi ise gerilimi 5Volta düşüdüm ve hepsini çalıştırmaya başladım. tek fanın çıkardığından bile daha az ses geliyor artık... ![]() 5 volt: En sessiz (nerdeyse ses duymazsınız) (fan %42 kapasitede çalışır) 7 volt: Sessiz (genelde bu tercih edilir) (fan %58 kapasitede çalışır) 12 volt: Standart hız (fan %100 kapasitede çalışır) şimdi gelelim molex bağlantılarını nasıl söküp yeniden takacağınıza... ![]() Molexin içindeki pinlerin çentiklerini itip düz hale getirin: ![]() ![]() Çentikleri tonavidayla tekrar açın: ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=507548 Pinleri yeni düzene uygun şekilde molexe takın: ![]() 7V için: ![]() 5V için: ![]() Sonuç olarak fanımız daha düşük devirde ve daha sessiz olarak dönecek... ![]() Not: Sadece Resimler Alıntıdır. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Marka&Toplama PC, Donanım seçimi,Resimli PC montajı, PC Sessizleştirme... | Noweel | Donanım | 11 | 18-09-2011 13:11 |
| Çevrenizdeki Wireless bağlantıları yakalayan program | Passmark WirelessMon PRO v4.0 | irfan7563 | Programlar | 0 | 23-08-2011 20:19 |
| Ağ Bağlantıları Güçlendirmek | qabRieL | Donanım | 0 | 07-02-2010 10:15 |
| yerel ağ bağlantıları hakkında yardım | conanait | Yardım | 0 | 31-12-2008 12:42 |
| ip no.sunu,bağlantı hızını,açık ve gizli bağlantıları, gösterir | asazi | Programlar | 1 | 15-08-2005 12:10 |
|
|