Monitördeki gördüğünüz renkler cansız mı?. Calibrize 2.0Monitöre bedava doping http://www.hurriyet.com.tr/_np/0934/8880934.jpg Monitördeki gördüğünüz renkler cansız mı? Bu küçük yazılımla tüm sorunlarınız geçmişte kalacak. Pek çok bilgisayar kullanıcısı için monitör her zaman en önemli bileşenlerden biridir. Ama ne
Konu terguden tarafından açılmış, 1625 kişi tarafından görüntülenip, 19 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Monitördeki gördüğünüz renkler cansız mı?. Calibrize 2.0 konusundaki toplam yorum: 19, okunma sayısı: 1625. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #59106 Yer: Karşıyaka/İZMİR
Karma etkisi: 79837
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7982845
|
Monitöre bedava doping
![]() Monitördeki gördüğünüz renkler cansız mı? Bu küçük yazılımla tüm sorunlarınız geçmişte kalacak. Pek çok bilgisayar kullanıcısı için monitör her zaman en önemli bileşenlerden Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] biridir. Ama ne yazık ki mağazalarda gördüğümüz renk ve görüntü kalitesini çoğu kez aynı mağazadan alıp eve getirdiğimiz monitörlerde yakalayamıyoruz. Bunun sebebi ise mağazalardaki monitörlerin renk kalibrasyonunun profesyonel seviyede gerçekleştirilmesi. Peki aynı kaliteyi evde yakalamak mümkün değil mi? Veya bunu yapmak için bu konuda uzman olmak şart mı? Calibrize 2.0 adlı ufak ve ücretsiz bir yazılım sayesinde bu konuda herhangi bir uzmanlığa ihtiyaç duymadan aynı kaliteyi evinizde de sağlayabilirsiniz. Programı kurduktan sonra üç basit adımda monitörünüzü hiç olmadığı kadar iyi hale getirebilirsiniz. İlk adımda monitörünüzün parlaklığını önce en üst seviyeye çıkartmanız gerekiyor. Ardından ekranda göreceğiniz karanlık zemindeki dairenin neredeyse görünmeyecek hale gelene kadar parlaklığı yavaş yavaş düşürün ve bu esnada beyaz zemindeki dairenin gözden kaybolmayacağına emin olun. İkinci adımda renkli zeminler üzerindeki dairelerin altındaki çubuklar yardımıyla, dairelerin mümkün olduğu kadar zemin ile uyuşmasını sağlayın. Daireler zeminin içerisinde ne kadar kaybolursa o kadar iyi bir nokta yakaladınız demektir. Üçüncü adım da ise tek yapmanız gereken bu yeni ayarlarınızı kaydetmek. Bundan sonra artık renk kalibrasyonu tamamlanmış monitörünüzün keyfini sürebilirsiniz. Calibrize 2.0'ı indirmek için [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] Düzenleyen terguden : 27-09-2009 at 05:53. Sebep: İmza ekleme. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #186526
Karma etkisi: 192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18764
|
teşekkürler....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2009
Üye numarası: #315897
Karma etkisi: 139
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 13563
|
paylasım ıcın teşekkurler.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2008
Üye numarası: #254242 Yer: VATAN TOPRAKLARI
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2732499
|
güzelmiş.......
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #285008 Yer: Bandırma
Karma etkisi: 8915
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 891139
|
indirdim ama daha denemedim. güzel bir programa benziyor teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #51747
Karma etkisi: 370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 36373
|
eline saglık indirdim ve kurdu.
gerçi metinde okunanları pek anlayamıdım ama ine kurulumdan sonra gözle görünür bir değişim var. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #187165 Yer: Es Angeles
Karma etkisi: 6046
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 603940
|
Teşekkürler; terguden
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2008
Üye numarası: #203437
Karma etkisi: 2722
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 271790
|
teşekkürler, pencerede çıkan komutları tercüme edebilecek olan varsa sevinirim
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #331281
Karma etkisi: 1748
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 174494
|
ellerine saglik
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #187165 Yer: Es Angeles
Karma etkisi: 6046
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 603940
|
deneyen varmı arkadaşlar bi caps atın bakalım...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2008
Üye numarası: #202237 Yer: le yeksan....
Karma etkisi: 11561
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1155205
|
Ayarlama yapmanızı sağlıyor..
Kendi ayarını kullanırsanız daha iyi.. Yalnız bende pek değişiklik olmadığını söylemeliyim ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2009
Üye numarası: #356096
Karma etkisi: 797
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 79432
|
"gamma correction is not supported by this computer" hatası alıyorum. yardımcı olabilecek?
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #59106 Yer: Karşıyaka/İZMİR
Karma etkisi: 79837
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7982845
|
Gazetenin haberinde ''İlk adımda monitörünüzün parlaklığını önce en üst seviyeye
çıkartmanız gerekiyor.'' diyor ona dikkat ilk önce. Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen terguden : 28-09-2009 at 00:54. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #195741
Karma etkisi: 23
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1872
|
emeğinize,yüreğinize sağlık.
|
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52117 Yer: VikinGLand
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1929988
|
Alıntı:
Alıntı:
1. resimde mesela kisaca soyle diyor; Tanıtım. Kalibre, size 3 basit adimda motnitorunuzun renklerini ayarlamaniza yardimci olacak. Bu surec bittiginde sisteminiz ise yarar bir profil renklendirmesine sahip olacak ve goruntuleme, akabinde ayarlanmis olacak. Bu hizmet programini birkac haftada bir calistirmaniz tavsiye edilmektedir. [Bana hatirlatma] Daha fazla bilgi icin lutfen yardim sayfasina bakiniz. *************** 2. Resim basligi; 1.Adim: Kontras ve parlaklik ayarlari 3. resim Gamma ayarlari 2.Adim: Gamma ayarlari her bir dairenin kendi arka zemininde ne aydinlik nede karanlik oldugunu kaydiraclaridan ayarlayin. Kaydiraclari ayarlama goruntu parlakliginin tekrar kaybolmasina neden olabilir. Emin olmak icin 1. adima geri gidin ve goruntunun parlaklik kontrolunun tekrar ayarlanmaya ihtiyac duyup duymadigini kontrol edin. 4. resim ise, Ayarlar. Burda kaydediyorsunuz.. Düzenleyen TheVikinGs : 28-09-2009 at 00:46. |
||
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|