"Mustafa" filmi Kürtlere özerklik adına operasyondurMustafa filmi Kürtlere özerklik adına operasyondur(Sabahattin Önkibar) Hayır ben komplo teorisi bilmem, hamaseti de sevmem. Dolayısıyla yazacaklarım bu çerçevede değildir. Tarih: 29 Ekim 2008, yani Cumhuriyet’imizin 85. kuruluş yıldönümü. Tam
Konu efkanabi tarafından açılmış, 984 kişi tarafından görüntülenip, 10 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
"Mustafa" filmi Kürtlere özerklik adına operasyondur konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 984. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #256221
Karma etkisi: 697
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 69399
|
"Mustafa" filmi Kürtlere özerklik adına operasyondur(Sabahattin Önkibar)
Hayır ben komplo teorisi bilmem, hamaseti de sevmem. Dolayısıyla yazacaklarım bu çerçevede değildir. Tarih: 29 Ekim 2008, yani Cumhuriyet’imizin 85. kuruluş yıldönümü. Tam bu tarihe ilginç bir olay denk getiriliyor. Can Dündar’ın hazırladığı Atatürk’ü anlatan “Mustafa” filmi büyük gürültülerle vizyona sokuluyor. Önce Can Dündar’ın kimliğini hatırlatalım. Babası MİT görevlisi, kendisinin ne olduğu ise meçhul. Dündar bir gün devrimcidir, öbür gün AB taraftarı. Bir gün İslamcıları ve PKK’yı bile kucaklayan sözde özgürlükçüdür, öbür gün Kemalist. Bir gün masa başı belgesellerini finanse eden şirketlerin sözcüsüdür, ertesi gün özel girişim düşmanı. Bir gün ÖDP’lidir, ertesi gün Ecevitçi, yani kısacası ne olduğu belli olmayan bir meçhul adamdır. Boğuk sesli romantik Che Guavera pozlarındadır ama köşeli, yani tarif edilebilir değildir. Çizgisi ve tutarlılığı yoktur. İlişkileri ise kafa karıştırmaktadır. Haksızlık mı ediyorum... Son teşebbüsü “Mustafa” filmini sorgulayalım. Dündar bu belgesel filmde güya insan Mustafa Kemal’i anlatıyor, ama gerçek bu değil. İnsani boyut sadece kamuflaj, yani kılıftır. Gerçekte yapılan psikolojik bir operasyondur. Önce filmde gizlenerek verilen ince mesajlara bakalım: 1) Atatürk’ün kendi sözleriyle güya Kürtlere özerklik verilmesi fikrinde olduğu ortaya konuyor. 2) Atatürk’ün, cahillerin seviyesine inmem diyerek halkı güya aşağıladığı mesajını veriyor. 3) Kendi heykellerini diktiren bir diktatör olduğu imajı bilinçaltına pompalanıyor. 4) Atatürk için günde bir büyük rakı ve üç paket sigara içiyordu denilerek dolaylı olarak adeta içki düşkünü ayyaş portresi çiziliyor. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=241454 5) Atatürk için çevresinde kimse kalmamıştı ve yalnız öldü denilerek kişiliğiyle ilgili şüpheler uyandırılmaya çalışılıyor. 6) Atatürk’ün manevi oğlu için gerçek oğluydu havası verilerek gayrimeşru ilişkileri ve de çocuğu olduğu imaları yapılıyor. Sorarım size böylesine uçuk mesajların ustalıkla yerleştirildiği filmin Cumhuriyet’in kuruluş gününde farklı bir ambalajla vizyona konması operasyon değil de nedir? Hayır hayır, ben Atatürk için Peygamber misali günahsızdır diyenlerden değilim. Atatürk de insandır, eksiği, zaafları elbette olmuştur. Söylemek istediğim bulunduğumuz bu konjonktürde böylesine kafa karıştırıcı mesajların neden verildiğidir. Yooook hiç kimse bu durumu bana tesadüf diye izah edemez! Bir tarafta dış dinamiklerin arkasında olduğunu bizatihi MİT yöneticilerinin söylediği Ergenekon operasyonu, diğer tarafta yaşanan Kürt kalkışması ve özerklik talepleri ve tam bu süreçte Atatürk’ün Kürtlere güya muhtariyet istediğini anlatan filmin gösterime sokulması. Anlayamadığım, Genelkurmay’ın bu filme niçin destek verdiğidir? Tamam desteği veren mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ değil Yaşar Büyükanıttır da bu neyin nesidir? Filmi beğendiğini açıklayan Yaşar Paşa da yoksa Kürtlere muhtariyet mi istiyor? Düşünüyorum da biz ve bizim gibi düşünenler herhalde kraldan çok kralcıyız. Baksanıza Atatürk’un ordusu ya da onun bazı komutanları böyle bir tavrı takınıyorsa bize ne oluyor ya da biz niye çırpınıyoruz ki! Hem bu ordunun eski Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın oğlu değil midir Çanakkale’deki şanlı zaferimizi Anzak destanına çeviren! Yok yok, tablo bu olsa da ben duramam, yine de itirazımı sürdüreceğim. Bak Yaşar Büyükanıt, bak Özden Örnek, bak Can Dündar; Mustafa Kemal, vatan yapılan bu coğrafyada birlikte yaşama adına, bölünmezlik adına semboldür. Adı üstündeki titizliğimiz onun içindir. Semboller paspas yapılırsa bütünlük de kaybedilir. Mustafa Kemal’i maske takıp aşındırmak ve aşağılamak, bu milleti aşağılamakla eşanlamlıdır... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #196371 Yer: Eznora
Karma etkisi: 25318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2530908
|
Filmi haftasonu izleyeceğim. O yüzden yorum yapamam şimdiden. Ancak yazarın bahsettiği gibi bir film ise bunda şaşılacak bir durum yok. En azından ben şaşırmam madde madde yazdığı çoğu şeyi biliyordum. Ancak Türkiye'de bazı şeyler için daha çok erken. Bu yüzden film çok eleştirilecektir tepki çekecektir.
Bence biraz öğretim sistemindeki tarih anlatısı değişmeli. Askeri ve devlet merkezli tarih anlayışı bize çok şey kazandırmıyor. Sosyal tarih anlatısı daha verimli olacaktır. Biraz halk merkezli görmek lazım tarihi. Şu tarihte şu devleti yendik, şuraları kazandık falan. Kimin aklında kalır ve bize ne fayda sağlar ki? Tarihin asıl unsuru olan, o zaman ki insanları anlamamızı, empati kurmamızı sağlar mı? Tabi ki hayır |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #88441 Yer: Kocaeli/Gebze-İstanbul/Kartal
Karma etkisi: 1266
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 126020
|
Filmi dün izledim.O Cahillerin seviyesine inmem kısmı hiç te öyle görünmüyor.
O sahnelerden önce Halkın sadece %10 nunun okur yazar olduğu belirtiliyor.Ve de halkın seviyesini artırmadan bahsediyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
Yazı 30 ekim 2008 günkü Yeniçağ Gazetesinde yayınlandı...
Yazarı Sabahattin Önkibar... Bu dündar denen adam çok tehlikeli... Bukalemun gibi... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #256546
Karma etkisi: 3077
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 307215
|
BENCE de alpi...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #14251 Yer: İstanbul(Avrupa)
Karma etkisi: 1844
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 183501
|
Bence yazanı da sorgulamak gerekir. Filmi daha izlmedim burada okuduklarımı goz onunde bulundurup izleyp burada yazacagım fikirlerimi
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2166
Karma etkisi: 8771
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 876233
|
yahu kırkyılda bir "tanrı-kral" özelliğinden uzak bir ataturk filmi yapıldı denmedik laf bırakmadı herifler ya...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2007
Üye numarası: #159758 Yer: ADANA
Karma etkisi: 336
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33104
|
Filmi izlemedim ama bu özerlik verecekti gibi sunulan fikire katılmıyorum...
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir." Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=241454 M.K.Atatürk ve ben Mustafa Kemal gibi düşünüyorsam Misaki Milli için çalışan,ulusçu devlet mücadelesi veren bir lidersem sınırlarım içinde hiçbir etkin kökene ayrıcalık tanımam.. sadece Mustafa Kemal gibi düşünürseniz Can Dündar'ın empoze etmeye çalıştığı fikrin yanlışlığını ortaya çıkartabilirsiniz.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #258946
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -10588
|
bi izlemek lazim ama burada vizyona girmiyorki ...........
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2007
Üye numarası: #155707 Yer: sin yumruğu
Karma etkisi: 3903
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 389844
|
eğer öyle bir amac olsaydı savunmalar bölgesel savunma olarak kalırdı.
Bölgelere özerklik vermek gibi bir amaç taşısa neden herkesi milli birlik ve beraberlik altında toplamak için uğraşsın? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #86141
Karma etkisi: 2226
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 221900