Necip Fazıl Kısakurek' in Genclige Seslenişibir gençlik, bir gençlik, bir gençlik... zaman bendedir ve mekân bana emanettir! şuurunda bir gençlik... devlet ve milletinin büyük çapa ermiş yedi asırlık hayatında ilk ikibuçuk asrını aşk, vecd, fetih
Konu +Zafer tarafından açılmış, 3976 kişi tarafından görüntülenip, 51 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Necip Fazıl Kısakurek' in Genclige Seslenişi konusundaki toplam yorum: 51, okunma sayısı: 3976. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #140016 Yer: MERSİN
Karma etkisi: 64233
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6421621
|
bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik...
"zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" şuurunda bir gençlik... devlet ve milletinin büyük çapa ermiş yedi asırlık hayatında ilk ikibuçuk asrını aşk, vecd, fetih ve hakimiyetle süsleyici; üç asrını kaba softa ve ham yobaz elinde kenetleyici; son bir asrını allahın, kur'ân'ında "belhüm adal" dediği hayvandan aşağı taklitçilere kaptırıcı; en son yarım asrını da işgâl ordularının bile yapamayacağı bir cinayetle, türkü madde plânında kurtardıktan sonra ruh plânında helâk edici tam dört devre bulunduğunu gören... bu devreleri, yükseltici aşk, çürütücü taklitçilik ve öldürücü küfür diye yaftalayan ve şimdi, evet şimdi... beşinci devrenin kapısı önündedimdik bekleyen bir gençlik... gökleri çökertecek ve yeni kurbağa diliyle bütün "dikey"leri "yatay" hale getirecek bir nida kopararak "mukaddes emaneti ne yaptınız?" diye meydan yerine çıkacağı günü kollayan bir gençlik... dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün dâvacısı bir gençlik... halka değil, hakka inanan; meclisinin duvarında "hakimiyet hakkındır" düsturuna hasret çeken, gerçek adâleti bu inanışta bulan ve halis hürriyeti hakka kölelikte bulan bir gençlik... emekçiye "benim sana acıdığım ve yardımcı olduğum kadar sen kendine acıyamaz ve yardıcı olamzsın! ama sen de, zulüm gördüğün iddiasıyla, kendi kendine hakkı ezmekte ve en zalim patronlardan daha zalim istismarcılara yakanı kaptırmakta başı boş bırakılamazsın!" ; kapitaliste ise "allah buyruğunu ve resûl emrini kalbinin ve kasanın kapısına kazımadıkça serbest nefes bile alamazsın!" ihtarını edecek... kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin, aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrâkine sahip bir gençlik... bir buçuk asırdır yanıp kavrulan ve bunca keşfine ve oyuncağına rağmen buhranını yenemeyen ve kurtuluşunu arayan batı adamının bulamadığını, türk'ün de yine bir buçuk asırdır işte bu hasta batı adamında bulduğunu sandığı şeyi, o mübarek oluş sırrını, her sistem ve mezheb, ortada ne kadar hastalık varsa tedavisinin ve ne kadar cennet hayâli varsa hakikatinin islâmda olduğunu gösterecek ve bu tavırla yurduna, islâm âlemine ve bütün insanlığa numunelik teşkil edecek bir gençlik... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=182323 "kim var?" diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan fert fert "ben varım!" cevabını verici, her ferdi "benim olmadığım yerde kimse yoktur!" duygusuna sahip bir dâva ahlâkını pırıldatıcı bir gençlik... can taşıma liyakatini, canların canı uğrunda can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara ve o nispette strateji ve taktik sahibi bir gençlik... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=182323 büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifirî karanlıkta, ak sütün içindeki ak kılı farkedecek kadar gözü keskin bir gençlik... bugün komik üniversitesi, hokkabaz profesörü, yalancı ders kitabı, çıkartma kâğıdı şehri, muzahrafat kanalı sokağı, fuhş albümü gazetesi, şaşkına dörmüş ailesi ailesi, ve daha nesi ve nesi, hâsılı, güya kendisini yetiştirecek bütün cemiyet müesseselerinden aldığı zehirli tesiri üzerinden silkip atabilecek, kendi öz talim ve terbiyesine, telkin ve temmişesine memur vasıtalara kadar nefsini koruyabilecek, tek başına onlara karşı durabilecekdestanlık bir meydan savaşı içinde ve çetinler çetini bu işin destanlık savaşını kazanabilecek bir gençlik... annesi, babası, ninesi ve dedesi de içinde olsa, gelmiş ve geçmiş bütün eski nesillerden hiçbirini beğenmeyen, onlara "siz güneşi ceketinizin astarı içinde kaybetmiş marka müslümanlarısınız! gerçek müslüman olsaydınız bu hallerden hiçbiri başınıza gelmezdi!" diyecek ve gerçek müslümanlığın "ne idüğü"nü ve "nasıl"ını gösterecek bir gençlik... tek cümleyle, allahın, kâinatı yüzü suyu hürmetine yarattığı sevgilisinin alemleri manto gibi bürüyen eteğine tutunacak, o'ndan başka hiçbir tutamak, dayanak, sığınak, sarınak tanımayacak ve o'nun düşmanlarını ancak kubur farelerine denk muameleye lâyık görecek bir gençlik... bu gençliği karşımda görüyorum. maya tutması için otuz küsur yıldır, devrimbaz kodomanların viski çektiği kamıştan borularla ciğerimden kalemime kan çekerek yırtındığım, kıvrandığım ve zindanlarda çürüdüğüm bu gençlik karşısında, uykusuz, susuz, ekmeksiz, başımı secdeye mıhlayıp bir ömür allaha hamd etme makamındayım. genç adam! bundan böyle senden beklediğim manevî babanın tabutunu musalla taşına, anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını da gediğine koymandır! surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!... Allahın selâmı üzerine olsun... Necip Fazıl Kısakürek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #69606 Yer: Cehennemin Dibi
Karma etkisi: 11526
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1151050
|
Atatürk'ün gençliğe hitabesinden başka gençliğe hitabe tanımam
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2713 Yer: la havle
Karma etkisi: 532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52265
|
kim söylediyse nerede göylediyse ne zaman söylediyse gerçek gerçektir.
Elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #180940 Yer: ωαя∂σм ∂ιуαяι...
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8089
|
saoL zafer abim
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95876 Yer: U2
Karma etkisi: 7324
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 731577
|
Alıntı:
Mehmed'im sevinin başlar yüksekte; Ölsek de sevinin, eve dönsek de. Sanma bu tekerlek kalır tümsekte... Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #181293
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 577
|
Necip fazılın ben ve benim gibi Vatan Devlet Millet Din vitaminlerinin verilmesinde Bir Serum görevi gördügünü biliyor Mekanı cennet komşusu Hz Muhammed (Sav) Olmasını Diliyorum o ve Onun gibi Dilaver Cebeci Erol Güngör Ahmet Arvasi Atsız gibi Daha sayamadıgım bir cok Türkçü Aydından Allah razı Olsun
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #190436
![]() Karma: -86
|
Ruhu Şad Olsun.bÜyÜk Üstaddi.onun Gİbİsİ Gelmez Bİr Daha..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7771 Yer: im, yurdum ''vatanımdır.''
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 31027
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78537
Karma etkisi: 10150
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1013753
|
Vahdettin'i asıl kahraman olarak tanımlayan birinin ne öğüdünü, ne de söylediği sözü ciddiye alırım.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68255 Yer: lavinyanın kalbinden
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 254899
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Banned
|
Alıntı:
vahdettin hakkında ne biliyorsun? hiçbirşey... sen şimdi mehmet akif ersoy içinde başka düşünüyorsundur. son bir kaç gündür mehmet akif ersoy hakkında atıp tutanları işitiyorum. sizlere söyleyecek laf kalmadı artık. bir kesim halk hala anıtkabire çıkıp kendi kendini şikayet edecegine yanıbaşında hergün yatıp kalkıp atalarının mirasına, emanetine, eserlerine, küfredenlere bir dur desin, alnından öpeyim... Düzenleyen adenia : 02-02-2008 at 17:28. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #143638 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 13726
|
AL BENDEN DE O KADAR. vahidettin'i yani M.KEMAL direnişini yunan ve ingiliz uçaklarıyla dağıtılan bildirilerle kırmaya çalışan adamı kahraman olarak tanıyan bir insanın gençliğe hitabesi, olsa olsa çevresindeki gençliğedir. GENÇİĞE HİTABE den başka gençlik hitabı tanımam. tanıyanı da tanımam.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Banned
|
ne oluyor kendi aranızda sözleştiniz mi bagu? birbirini tastik eden yorumlarda ne oluyor?
evt bu benim için bir gençlige hitabedir. atatürkün gençlige hitabeside baştacımızdır. ama sizin atatürk'e bile saygınız kalmamış! fazla söze gerek yok! kimin atatürk'ü daha iyi anladıgı ve onun düşüncelerini harfiyen uyguladıgı çok açık! sizin atatürkçülük anlayışınız 1950'den bugüne açık ve seçik ortadadır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=182323 atatürkçüyüz, cumhuriyetin bekçisiyiz diyenlere sadece gülüyorum... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78537
Karma etkisi: 10150
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1013753
|
Alıntı:
Rahat koltuğunu koruyabilmek için buyrun Vatan sizin olsun dediğini biliyorum. Damat Ferit Paşa hükümetine Atatürk adına çıkarttığı ölüm emrini de biliyorum. Kuvay-ı Milliye birliklerine karşı nasıl savaştığınıda, TBMM yi yıpratmak için kendi topraklarında çıkarttığı isyanları da biliyorum. Ulusal Kurtuluş Savaşı kazanıldığında hayatının tehlikede olduğunu İngilizlere beyan edip sığınma talep ettiğini, İngiliz gemisine atlayıp nasıl kaçtığını biliyorum. İngilizler Malta adasında bırakıp gidince Araplara nasıl sığındığını biliyorum. Arapların yanında halife! olarak yaymaya çalıştığı fetvaları da biliyorum. O fetvaların Türkiye'ye nasıl girdiğini ve nelere yol açtığınıda biliyorum. Daha saymama gerek yok sanırım. Tüm bunlara rağmen diyeceksin ki o olmasaydı şu olmazdı bu olmazdı....vs. Evet o olmasaydı Ulusal kurtuluş savaşı bu kadar zor olmazdı. Gelelim Mehmet Akif'e. Evet ülkeyi terkedip Mısır'a kaçtı. Ama o bir hain değil bir vatanseverdi. Vatanı için herşeyi yapmaya hazırdı. Yalnızca Mustafa Kemal gibi ileri görüşlü değildi. Bu yüzdendir ki Laiklik ilkesini bugün bazı kesimin anladığı gibi anladı ve kendince doğru gördüğü şeyi yaptı. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #143638 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 13726
|
MADEM ÖYLE, BUYURUN BÖYLE...
Edebiyat dergisi olarak 1943'te çıkarmağa başladığı Büyük Doğu'yu 1945'ten sonra doğu uygarlığına bağlı gelenekçi, dinci ve hanedana bir siyaset gazetesi haline getirdi. Batılılaşmayı ve Atatürk devrimlerini sert eleştirilere konu yaptı. Birçok defa kapanan ve yeniden yayımlanan bu gazetede çıkan yazılarından dolayı kovuşturmaya uğradı ve cezaya çarptırıldı. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=182323 BURADAN |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|