Neden Böyle Olduk?Benim çocukluğumda annelerimiz çalışmazdı. Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSX4FB6E0tTmmjaG3SWx1_TRWx6JT0UW8sSjHV5CysSDOc4UszH Hatta babamın bile anahtarı yoktu. Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi. http://timurugan.files.wordpress.com/2010/06/ev-hanimi.jpg?w=250&h=280 Her yere birlikte giderdik,
Konu yukubey tarafından açılmış, 280 kişi tarafından görüntülenip, 14 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #446898 Yer: çok uzakta, öyle bir yer..
Karma etkisi: 9766
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 976078
|
Benim çocukluğumda annelerimiz çalışmazdı. Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım. Hatta babamın bile anahtarı yoktu. Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi. ![]() Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.. En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı. Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani. Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık. Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya, zıplaya yürüyerek gelirdik. Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=488078 Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık. Annelerimiz bu durumu bildiklerinden, kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi. ![]() Mahallemizdeki teyzeler annemiz gibiydi. Susayınca girer evlerine su içerdik. Ya da pencereden bir sürahi bir bardak uzatır, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik. Kısacacı evine girip gelen (ki sadece çişi gelen giderdi evine) elinde mutlaka yiyecekle dönerdi. Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi. Bu bazen bir kurabiye bazen bir meyve olurdu. Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık. Çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi. ![]() Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştılırdık. Polisler gelmezdi, kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı. Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz, onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi, en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık. Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık. Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık. Azar işitip, acillere taşınmazdık. Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik. Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=488078 Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim. Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki. Komşumu tanımıyorum ama evinin camında temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum. Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem. Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece; bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri. Evlerimiz var içinde yaşayan yok. Parklarımız var içinde oynayan çocuk yok. Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar… Ruh yok.. Tahta iskemlelerimiz de oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu. Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp, taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana. Benim değildir bu kültür. Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder. Nedir bunlar? Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk. Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk. ![]() İyi de neden böyle olduk ? Biz mi istemiştik? Yoksa hak mı ettik? Ya sizce ? |
|
|
|
|
#2 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2010
Üye numarası: #442966 Yer: Ankara dedik ya.
Karma etkisi: 232
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 22977
|
Gelişmekte olan dünyaya ayak uydurmaya çalışıyoruz
![]() |
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2009
Üye numarası: #385447 Yer: den
Karma etkisi: 3031
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 302706
|
Çok doğru bir yazı olmuş. Her biri net ve doğru. Eskiden oyun oynamak bile bir başka güzeldi çocukluğuma baktığımda bizim yaptıklarımızın bir tanesini bile görmek mümkün değil. Oturduğum apartmanda 3 yıldır ikamet ediyorum 3 yıl sonra yüzünü görüp tanıştığım komşum ve yan komşularım var. Eskiden yeni biri taşındığında hoşgeldine gidilirdi bir yardıma ihtiyaç olup olmadığı sorulurdu nezaketen. Şimdi bırak hoşgeldine gitmeyi 5 yıl alt üst oturuyorsun selamdan başka konuşman geçmiyor komşunla kendi adıma söylüyorum son 20 yılda çok şeyler değişmiş çok. Aslında unutmuşuz değiştiğini yada farkında değiliz hayat kavgasından yazı için tşkler.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
dünya gelişiyor ama biz köleleşiyoruz gittikcede bu devam edicek bi patlama bizede bi gün lazım olacak biri gelmeli ve patronlara halkı ezemiyeceklerini göstermeli
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2010
Üye numarası: #484380 Yer: LebiR...
Karma etkisi: 12555
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1255073
|
ne güzel konular açldı bugun
çok teşekkurler konu için... |
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70654 Yer: Ankara
Karma etkisi: 14179
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1417002
|
Annem'in hakkını hiçbir şekilde ödeyemem güzel annem biricik annem benim
ben ve abim çocukken çok samimi bir şekilde söylüyorum çok yoksulduk evde yiyecek birşey yok idi. gider hastaneye kan verirdi oradan 3-5 kuruş alıp eve bayat ekmek ve küp şeker alırdı ekmek arası şeker yiye yiye büyüdüm.. ne zor günlerdi şimdi ise demir eksikliği var kendisinde ozamandan kalma rahatsızlıklar zaman zaman tansiyonu filan çok ciddi düşüyor azerbaycan şartları çok kötüydü ozaman şimdide pek değişen birşey yok gelir yok yaşam yok.. herşey bir kenara bir o kadarda doğal temiz günlerdi.. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=488078 canım annem.. Annelerinizin değerini bilin kimse onlar kadar fedakar değil hiçbir şekilde hakkını ödeyemeyiz teşekkürler konu için o günleri hatırladım bi an.. Düzenleyen \Emix : 24-06-2011 at 02:45. |
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #449370 Yer: 6
Karma etkisi: 15409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1540233
|
insanlar özgür
bu yüzden ne yapmak isterlerse onu yaparlar |
|
|
|
|
#8 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #367090 Yer: İZMİR
Karma etkisi: 269
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 26643
|
Bi anda eski günlere gittim. Güzel konu olmuş teşekkürler..
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #534357 Yer: im seni çikolata ;)
Karma etkisi: 8515
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 851052
|
İçimizde ki çocuk ölmesin yeter ki
![]() Böö sabah sabah hüzünlendirdin gün boyu devam eder hönkürmem ![]() O değil de komsuluk ilişkilerini özlüyorum. |
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2009
Üye numarası: #305580
Karma etkisi: 41828
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4182391
|
Çok güzel bir konu olmuş, adeta zamanda yolculuk yaptım.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #102546 Yer: Karlı kayın ormanı..
Karma etkisi: 20888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2087932
|
Nostalji ile dolu teşekkürler.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2797 Yer: Ankara
Karma etkisi: 9190
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 918252
|
Tek kelimeyle muhteşem bir konu olmuş
Ekleme yapayım. Yerde bulduğumuz ağaç dallarıyla yada tahta parçalarıyla hemancilik oynardık Şimdi ise sallamalar ve döner bıçakları çocukların bellerinde ... |
|
|
|
|
#13 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2010
Üye numarası: #479631 Yer: İzmir
Karma etkisi: 378
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37674
|
köleleşmeyi kendimiz istiyoruz şikayet anlamsız.Amerika gelecek özgürlük getirecek bize..Altyapıyı bitirdiler bir kaç yıla icraate geçerler..
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #371358 Yer: KARTAL
Karma etkisi: 2822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 281870
|
eskiden 10-15 kişi oynardık
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336256 Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 129544
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12952933
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Kız güzel ama erkekte tip yok. Neden böyle olur? | necdet35 | Anket | 59 | 05-06-2011 23:39 |
| İnternet Neden Böyle Oldu ? | kerata22 | Networking - Ağ Güvenliği | 8 | 21-04-2010 12:54 |
| karma etkim neden böyle? | ccengooo | Forumlarla İlgili Duyurular/Sorularınız/Sorunlarınız | 6 | 18-03-2007 23:15 |
| neden? | Umit_Aykut | Çöp Kutusu | 3 | 25-06-2006 02:59 |
|
|