Neden devamını getiremiyoruz?merhaba arkadaşlar. programlama bilen arkadaşlara bir sorum var. ben kendi adıma birçok dile başladım ordan oraya atladım ordan oraya atladım, hemen hemen hepsinde değişkenleri şunları bunları öğrendim ama bunlarla gerçekte
Konu themikro tarafından açılmış, 185 kişi tarafından görüntülenip, 3 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Neden devamını getiremiyoruz? konusundaki toplam yorum: 3, okunma sayısı: 185. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2011
Üye numarası: #562025
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
merhaba arkadaşlar. programlama bilen arkadaşlara bir sorum var. ben kendi adıma birçok dile başladım ordan oraya atladım ordan oraya atladım, hemen hemen hepsinde değişkenleri şunları bunları öğrendim ama bunlarla gerçekte istediiğim uygulamaları gerçekleştiremedim derken heveslerim kısa süre içerisinde törpülendi gitti. bizler programlama öğrenirken değişkenleri foksiyonları felan öğrendikten sonra ne öğrenmeye başlayacağız? kütüphanelerin kullanımı mı ? yada modüller mi? nasıl hesap makinelerini bırakıp gerçek programlar yazacağız?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2011
Üye numarası: #527807 Yer: Wardom City ®
Karma etkisi: 743
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 74119
|
Öncelikle kafanda bir program belirlemelisin ve bu programın mantığını düşünmelisin..
Yada yapılmış olan programları göz önünde bulundurarak mantığını kavrıyarak kendin yapabilirsin.Mesela gel seninle filesonic downloader yapalım..Bir downloader'da olması gereken nedir?
Kod:
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Me.Enabled = False
WebBrowser1.Navigate("http://www.filesonic.in")
End Sub
Kod:
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Try
MsgBox("Lütfen bekleyiniz !!.. 1 dakika sonra indirme başlıcak", MsgBoxStyle.Information, "Filesonic Premium Downloader")
With WebBrowser1.Document
.GetElementById("email").SetAttribute("Value", "your Username")
.GetElementById("password").SetAttribute("Value", "your password")
End With
Dim allelements As HtmlElementCollection = WebBrowser1.Document.All
For Each webpageelement As HtmlElement In allelements
If webpageelement.GetAttribute("value") = "Login" Then
webpageelement.InvokeMember("click")
End If
Next
Catch
MsgBox("Lütfen tekrar deneyiniz.. !!", MsgBoxStyle.Information, "FileSonic Premium downloader")
End Try
End Sub
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=514240 Kod:
Private Sub WebBrowser1_DocumentCompleted(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.WebBrowserDocumentCompletedEventArgs) Handles WebBrowser1.DocumentCompleted
Me.Enabled = True
End Sub
Kod:
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
WebBrowser1.Navigate(TextBox1.Text)
End Sub
Programımızı bitirdikten sonrada çalışma mantığı şu şekildedir alt tarafa webbrowser koyduk direk filesonic sayfasına gidiyor navigateye basınca senin premium accountunla giriş sağlıyor ve downloada bastımıda otomatik textboxa yazılan sitenin linkine gidiyor ve accountta premium olduğu için indirme başlıyor sen mantığı anladıktan sonra bunu geliştirebilirsin nereye kaydediliceğini indirme hızını ne kadarı inmiş dosya boyutu ne kadar vb şeylerle..Hadi kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #11207
![]() Karma: 10
|
Devamı getirememe konusu sadece üşengeçlikten kaynaklanıyor ve bununda en büyük sebebi Microsoft diyebilirim. Next,next tuşlarına basarak veya oradan buradan eğitim dvdleri izlenerek programlama dünyası ilerlemektedir. Sonuç olarak bu durumda bir yere kadar gelinir ve daha fazla ilerisine gidilemez. Çünkü olayın temelini ve mantığını kavramak çok zordur. Maalesef Türkiye'de son yıllarda programlama dünyası bu yolda ilerlemektedir. Programlamaya yeni başlayan birisi programlamanın mantığını anlayamadığı için extreme projeler geliştiremektedir. 16 yıldır programlama ile uğraşan biri olarak Amerika'yı yeniden keşfetmeyelim sözünün uygulanmaması gerektiğini düşündüğüm yer, programlama dünyasıdır
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #137310 Yer: Kocaeli/Trabzon
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8674
|
cyber778'e katılıyorum. Programlama, program yazarak öğrenilir. Bizden önceki üstadların geçtiği yollardan geçerek anca o konuma gelebiliriz. Hazır scriptler yönetim sistemleri bizi diğer kişilerden ayırmaz.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Burun tıkanlıklığı neden olur? | Ulu | Sağlık | 3 | 14-09-2010 16:11 |
| Neden neden neden.. Zarar sorular... [2] | Silence.exe | Geyik | 8 | 19-05-2009 12:22 |
| Bana Seninle Evlenmem İçin Bir Neden Söyle Diyalogları ( süper ) | actionhero | Genel | 5 | 22-08-2008 16:18 |
| NeDen neDen NeDen NeDenSiZ CeVaPsIz sOrUlAr?? | V€nüS | Geyik | 9 | 13-11-2006 17:30 |
|
|