Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL!
Network Bölümü Kuralları..İyi Günler Arkadaşlar, Çok eskiden bu yana üye olduğum ve sürekli takip ettiğim Wardom'da eskiden başka bir bölümde yapmış olduğum Moderator'lük görevimi Network bölümünde tekrar başladım.Amacım her zaman Wardom'un eski |
|
|||||||
|
|
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
İyi Günler Arkadaşlar,
Çok eskiden bu yana üye olduğum ve sürekli takip ettiğim Wardom'da eskiden başka bir bölümde yapmış olduğum Moderator'lük görevimi Network bölümünde tekrar başladım.Amacım her zaman Wardom'un eski günlerinde olduğu gibi Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır sözüne uygun bir çizgide olmasını,hem biz yöneticiler olarak hem de asıl bilgi paylaşımını sağlayacak olan siz değerli kullanıcılarımız tarafından sağlanması için çalışmak. Bu yüzden hem biz yönetici arkadaşlara hemde siz kullanıcılarımıza bazı görevler düşüyor. Aşağıda yazdığım ve daha sonra,gerek aklıma geldikçe,gerek forumun gidişatından aldığım örneklerle,gerekse sizden alacağımız tavsiyelerle ekleyeceğim maddeler,kesinlikle bir zorunluluk içermemekte ve amacı kesinlikle sert bir moderasyon uygulmak değildir.Tekrar söylemek istiyorum amacımız sadece daha çok bilginin paylaşılması ve istenilen bilgiye daha rahat ulaşılması.Yani aslında temel olarak tüm hepimizin istediği şey bu. Bu yüzden aşağıdaki maddelere önem verirsek istediğimiz bilgiye kolayca ulaşırız ve sorunumuz,sıkıntımız kısa zamanda çözülmüş olur. Birçoğumuz meslek sahibi ve kurumlarda çalışan insanlarız,çalışanlarımızın birçoğu ise çalıştıkları kurumda IT yöneticisi yada uzmanı gibi konumlarda yani bağlı bulundukları firmanın bilişim altyapısını yönetiyor yada destek veriyor.Böyle kurumlarda çalışan bu arkadaşlarımız gün içinde birçok kişinin sorunu ile mücadele ediyor,araştırmalar yapıyor ve çok yoruluyorlar eminim.Yada her hangi bir nedenle Network konusunda sıkıntı ve sorun yaşıyorsunuz.Tabii ki Wardom sizlere aydınlanmak istediğiniz konularda destek olan yada olabilecek önemli bir kaynak.Böyle bir sıkıntınız olduğunda Network konusu ile ilgili bir sıkıntınızı elbette Network bölümüne açacaksanız.Eminizki durumunuz çok acil,sorununuzun hemen çözümlenmesi gerekiyor. Fakat unutmayın ki hızlı bir yanıt ve çözüm almak istiyorsanız bazı şeyleri unutmayınız. Muhtemel cevap vermesi gereken insanlar o anda bilgisayar başında olmayabilir,başlığı görmemiş olabilir yada zamanları olmayabilir."Kimse yokmu cevap verecek","Koskoca Wardom'da bunu bilen yokmu","Boşunamı yazıyoruz burda","Acil cevap verin,yardım edin" gibi başlıklar emin olun alacağınız cevabı hızlandırmaz. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=163430 Genel olarak Wardom'da daha doğrusu dünyadaki tüm forum ortamlarında bir konu hakkında doğru yardım alabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır; -Bir başlık açmadan önce Forum'un Arama özelliğini kullanarak benzer bir başlığın olup olmadığını kontrol edin.Eğer aradığınız sıkıntıyı giderecek bir konu daha önce açılmışsa bundan yararlanın.Eğer bu konu tam olarak işinizi görmüyorsa fakat sizin sorununuzla aynı içeriği taşıyorsa o başlıktan sorunuzu yöneltin ve yeni bir başlık açmayın.Unutmayın ne kadar az ve düzenli konu başlığına sahip olursak takip etmemiz o kadar kolay olur ve başlık arasında daha az zaman kaybederiz bu durumda istenilen cevaba daha kolay ulaşırız. -Sıkıntı yaşadığımız sorunu daha önce açılmış başlıklar altında bulamadıysak yeni bir başlık açabiliriz.Fakat dikkat etmemiz gereken çok önemli bir konu vardır ki,açmayı planladığınız başlık ana konuyu içeriyormu.Network ve Güvenlik her ne kadar iç içe konular olsalarbile ikiside çok büyük birer denizdir ve kendi içlerinde oldukça fazla dallanırlar.Bu yüzden konu başlığınızın gerçekten konu ana başlığına uyup uymadığını gözden geçirin ve başlığı açmadan önce Forum'daki diğer ana başlıkları ve kapsamlarını inceleyin. -Konuyu açmak için doğru Ana Başlığı bulduktan sonra dikkat etmemiz gereken en önemli nokta,Konu başlığıdır. Unutmayın ki "Acil Yardım Edin","Böyle birşey görmedim","Bu ne böyle","Yok artık!" ve benzeri konu başlıkları isimlerinden hiçbirşey anlaşılmadığı için gerekli ilgiliyi görmezler ve sorununuzun uzmanı arkadaşlar tarafından incelenmeyebilir ve gözden kaçabilir.Bu tür sıkıntıları yenmek için lütfen açtığınız konunun ismi,yaşadığınız sıkıntı veya ürünle ilgili birkaç kelime içersin. Örneğin ihtiyacınız olan bir cisco router'daki routing problemi ise,"Cisco Router ve Routing Sorunu" gibi başlıktan kullanıcılara ipuçları veren konu isimleri olsun. -Başlık açılmadan önce Konu isminin hemen altında bulunan Etiketler bölümünü sorununuz ile ilgili kelimeler yazarsanız,ileride sizin ile ilgili benzer sorunları yaşayan arkadaşlara bu başlığa kolay erişim için yardımcı olmuş olursunuz.Örneğin yukarıda gördüğünüz örnekteki gibi bir sorun ve konu başlığı için Etiket olarak "Cisco,Router,Routing" yazabilirsiniz. -Konu içeriğinde amacınız her zaman yaşadığınız sorunu en sadece bir biçimde anlatmak olsun.Yaşadığınız sorunun ve sorun yaşanan sistemin içinde siz sürekli bulunduğunuz için yapı hakkında her pratikliği biliyor olabilirsiniz.Fakat sorunu sadece sizin anlattığınız kadar bilen insanlardan bunu bilmesini beklemeyeniz.Bu yüzden bulunduğunuz yapının şekli,varsa topoloji bilgisi,kullanılan ekipmanlar ve çalışma şekli hakkında mutlaka bilgi veriniz.Daha sonra sorunun anlatım kısmında ise mutlaka sorunu yaşadığınız süreyi ve bazı işlemlerden sonra bu sorun yaşandıysa bu işlemlerin neler olduğunu belirtiniz.Sorununuzu anlattıktan sonra yazınıza ekleyeceğiniz ekran görüntüsü dosya yada yardımcı olacak eklenti varsa mutlaka ekleyeniz ve sorununuzun sizin için aciliyeti ve önemini abartmadan belirtiniz.Önemli ama ufak bir not daha eklemek istiyorum,yazınızın font yada renginin büyük ve göz alıcı olmasının sizin işinizi hızlandıracağını sanmayın ve yazınızı okuyan insanları daha az yormaya çalışın.Nasıl kolay değilmi,tıpkı kompozisyon gibi,Giriş Gelişme ve Sonuç ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=163430 -Konuya cevap vermesi gereken arkadaşlar; Bilmedikleri konularda yorum yapmazlarsa,yardıma ihtiyacı olan arkadaşı yanlış yönlendirmiş olmazlar.Ayrıca konu ile ilgili olmayan "Oda bişey mi","Onu boşver de şuna bak","Onu yapsan nolur yapmasan nolur" gibi amaçsız yazılarında silineceğinden ne konuyu açan arkadaşa ne de size bir faydası olacağından tamamen zaman kaybınız olacaktır. -Bir soru cevap beklerken başka bir arkadaşın aynı konu üzerinde farklı bir konuyu sormasınında bir anlamı olmadığından dolayı bu post'larda silinecektir.Bir yardıma ihtiyacı olan arkadaş varsa bu başlığın başından itibaren okuyarak prosedürü öğrenebilir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=163430 Evet,Şimdilik aklıma gelenler bu kadar yukarıda da bahsettiğim gibi aklıma geldikçe yada sizlerin isteği doğrultusunda yeni maddeleri buraya ekleyeğim. Dediğimiz gibi herşey sizin öğrenmeniz ve paylaşmanız için,bu yüzden elimizden gelen her türlü rahatlığı sağlamak istiyoruz ve önerilerinizi göz önünde bulunduruyoruz.Herhangi bir konu için bana P.M atarak ulaşabilirsiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.. |
|
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|