Network Dersleri 2 - Network’ e Giriş [Mainliner]NETWORK’ E GİRİŞ http://img413.imageshack.us/img413/197/36386881.png Networkün amacı bilgi ve kaynak paylaşımını kolaylaştırmaktır. http://img40.imageshack.us/img40/3953/19015887.png Network program paylaşımı, dosya paylaşımı, yazıcı paylaşımı, güvenlik, merkezi yönetim sağlar. Network Bileşenleri • Network İşletim Sistemleri •
Konu Mainliner tarafından açılmış, 579 kişi tarafından görüntülenip, 1 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Network Dersleri 2 - Network’ e Giriş [Mainliner] konusundaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 579. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 773439
|
NETWORK’ E GİRİŞ
![]() Networkün amacı bilgi ve kaynak paylaşımını kolaylaştırmaktır. ![]() Network program paylaşımı, dosya paylaşımı, yazıcı paylaşımı, güvenlik, merkezi yönetim sağlar. Network Bileşenleri • Network İşletim Sistemleri • Kablolama Sistemleri • Network cihazları • İletişim Protokolleri • Network Interface Card (NIC) Network İşletim Sistemleri Network ortamında çalışabilen her türlü işletim sistemidir. MSDOS 5.0 ve daha üstü, Tüm Windows sürümleri, Linux işletim sistemi Novel Netware network işletim sistemlerine örneklerdir. Bazı işletim sistemleri özellikle networklerde çalışmak üzere tasarlanmışlardır. İstemci tarafında NT Workstation, Windows 2000 Pro, Windows Xp Pro, Windows Vista Pro, Windows Vista Ultimate, Windows 7 Ultimate vb. örnekler verilebilir. Sunucu tarafında NT, Windows Server 2000, Windows Server 2003 ve Windows Server 2008 vb. örnekler verilebilir. Network Bileşenleri Kablolama Sistemi Kablolar verinin bir yerden başka bir yere hareketini sağlayan ortamlardır. Kablo kalitesi ve kablolama tekniği Network hızını önemli düzeyde etkiler. Günümüzde en yaygın olan “Twisted” kablodur. Network Bileşenleri Network cihazları Networkleri genişletmek ve farklı networklerin birbiriyle iletişim kurmasını sağlamak için kullanılan cihazlardır. En çok kullanılan cihazlar: Hub : Aynı networkteki bilgisayarları merkezi bir noktada bağlamak için kullanılan cihaz tipidir. Switch : Hub ile aynı amaçla kullanılır ama daha etkin bir cihazdır. Router : Farklı, birbirinden uzak networkleri haberleştirebilmek için kullanılan cihazlardır. Network Bileşenleri İletişim Protokolleri Protokoller, network cihazları ve bilgisayarların birbirleri ile görüşebilmelerini sağlayan kurallardır. Cihazların ve bilgisayarların birbirleri ile iletişim kurabilmeleri için ortak bir protokol bütününü desteklemeleri gerekir. Günümüzde en yaygın kullanılan ve genel geçer kabul görmüş protokol kümesi TCP/IP’dir. Güncel tüm farklı işletim sistemleri birbirleri ile görüşmek için TCP/IP’yi kullanırlar. Network Bileşenleri Network Interface Card Bilgisayarları network’e bağlayan cihazlardır. Ethernet kartı olarakta bilinirler. ![]() Büyüklüklerine Göre Networkler Büyüklüklerine göre networkler ikiye ayrılır bunlar: • Local Area Network ( LAN ) • Wide Area Network ( WAN ) Local Area Network LAN ![]() Yerel ağ olarak tanımladığımız Local Area Network, aynı yapı içindeki sınırlı bir alanda, birbirine bağlanmış bilgisayarlardan oluşan bilgisayar ağıdır. Güvenlidir ve LAN’da hız yüksektir. ![]() LAN da tüm kaynaklar ve dosyalar paylaştırılabilir. Bu şekilde etkili bir tasarruf sağlanır. LAN evlerde, ofislerde, internet kafelerde vb. Birden fazla bilgisayar kullanılan bir çok yerlerde önümüze çıkmaktadır. Wide Area Network ( WAN ) ![]() Coğrafi olarak birbirinden uzak networklerin birbirleriyle birleşerek oluşturduğu büyük networklerdir. LAN’lara göre Daha yavaştırlar. Dış dünyadan tamamen izole olarak çalışmadıkları için güvenlik LAN’a göre azdır. ![]() WAN ortak bir havuz kullanan bir çok işletmenin tercih ettiği bir sistemdir. Buna örnek olarak bankalar, resmi kurumlar, oteller vb. Büyük çaplı şirketler (farklı lokasyonlara kurulmuş bayiliklere sahip) gösterilebilir. Ekte dökümanın pdf hali verilmiştir. Şifresi ==> www.wardom.org Düzenleyen Mainliner : 18-01-2011 at 12:13. Sebep: Fotoğraf problemi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2010
Üye numarası: #409880 Yer: KAYSERİ
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
teşekkürler kardeşim devamını bekliyoruz
![]() hadi ilk yorum benden oldu ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Network Dersleri 1 - İşletim Sistemi Temelleri [Mainliner] | Mainliner | Networking - Ağ Güvenliği | 9 | 18-01-2011 14:38 |
| Videolu Network (Ağ) Hack Dersleri - Toplam 52 Video | invinoveritas31 | Yeni Başlayanlar İçin | 4 | 16-08-2010 23:13 |
| Videolu Network (Ağ) Hack Dersleri - Toplam 52 Video | invinoveritas31 | Networking - Ağ Güvenliği | 5 | 14-08-2010 09:30 |
| Toplu Network Araçları ! | !2m3T | Networking - Ağ Güvenliği | 8 | 16-05-2010 15:02 |
| Network İşletim Sistemleri [CCNA Ek Ders 6] | Logic | Sertifikasyonlar | 7 | 10-02-2008 03:32 |
|
|