Network Dersleri 9 - Network Sniffing [Mainliner]Merhaba arkadaşlar yeni bir videolu ders ile karşınızdayım. Bu dersimizde network sniffing, mitm metodunun teorik bilgisini veriyorum ( basit bir şekilde, videoyu izleyenler farkedecektir :) ) ve bu saldırıdan kurtulmak
Konu Mainliner tarafından açılmış, 151 kişi tarafından görüntülenip, 0 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Network Dersleri 9 - Network Sniffing [Mainliner] konusundaki toplam yorum: 0, okunma sayısı: 151. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 | |||
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 773439
|
Merhaba arkadaşlar yeni bir videolu ders ile karşınızdayım. Bu dersimizde network sniffing, mitm metodunun teorik bilgisini veriyorum ( basit bir şekilde, videoyu izleyenler farkedecektir
) ve bu saldırıdan kurtulmak için basit bir yol öneriyorum.Öncelikle videomuzu izleyelim:
Burada yapılması gereken default gateway'i static route olarak eklemektir. Çünkü ip adresini manuel olarak yapılandırmış olsak bile her seferinde bilgisayar videodaki sorguyu yapacak ve default gateway'in mac bilgilerini güncelleyecektir. Fakat biz manuel olarak route eklediğimizde kim olduğunu sorgulamaksızın belirlediğimiz adrese yönelecektir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=512199 Büyük bir ağ yöneticisi bunu tek tek ayarlamak istemeyecektir. Sadece domain controller üzerinden logon script düzenlenerek gerekli ayarları tek seferde tüm sisteme uygulanabilir. Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım. Bu arada yavaş yavaş derslerimizin sonuna geliyorum, açıkçası pek ilgi yok. Bu da bu bilgilere ihtiyacınız olmadığını, boşuna uğraşıp bunları hazırladığımı düşünmeme sebep oluyor. Bu yüzden bitirme kararı aldım. Aklımda bir sunu daha var hazırlamak istediğim. Müsait olduğum bir vakit onu da hazırlayıp 10 ders ile bitirmiş oluruz bu serüveni ![]() Bu derslere kadar destekleyen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar. Düzenleyen Mainliner : 17-11-2011 at 23:10. |
|||
|
|
|
|||
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Network Dersleri 6 - Network Ekipmanları [Mainliner] | Mainliner | Networking - Ağ Güvenliği | 1 | 27-01-2011 13:58 |
| Network Dersleri 5 - TCP/IP’de İletişim [Mainliner] | Mainliner | Networking - Ağ Güvenliği | 1 | 23-01-2011 14:53 |
| Network Dersleri 4 - TCP/IP [Mainliner] | Mainliner | Networking - Ağ Güvenliği | 0 | 21-01-2011 14:39 |
| Network Dersleri 3 - OSI [Mainliner] | Mainliner | Networking - Ağ Güvenliği | 0 | 20-01-2011 13:21 |
| Network Dersleri 2 - Network’ e Giriş [Mainliner] | Mainliner | Networking - Ağ Güvenliği | 1 | 18-01-2011 14:47 |
|
|