Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL!
Network Sniffer (MITM)Bunun için Cain&Abel programının son sürümüne ihtiyacımız var programı kurup çalıştırdıktan sonra adımlara geçiyoruz.. 1. adım : Sniffer bölümünü seçip aşağıdan hosts yazan kısma geliyoruz. snifferı çalıştırdıktan sonra burda sağ |
|
|||||||
Network Sniffer (MITM) konusundaki toplam yorum: 29, okunma sayısı: 3158. |
|
|
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #386
Karma etkisi: 713
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 70442
|
Bunun için Cain&Abel programının son sürümüne ihtiyacımız var programı kurup çalıştırdıktan sonra adımlara geçiyoruz..
1. adım : Sniffer bölümünü seçip aşağıdan hosts yazan kısma geliyoruz. snifferı çalıştırdıktan sonra burda sağ tıklayarak "scan MAC adress" e gelip ağımızdaki MAC adreslerini alıyoruz.. 2. adım : Apr sekmesine geçerek ilk olarak sahte ssl sertifikalarımızı yaratıyoruz. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=292030 Bunu yapmak için https bölümünde sağ tıklayarak "get sertificate" yapıyoruz.. Daha sonra dns bölümüne geçerek sağ tıklayıp "add to list" yaparak paketleri hangi dns den üstümüze çekeceğimizi belirtiyoruz bunuda örneğin mail.google.com adresinden yapabiliriz..(Bu işlemler SSl şifreleme sistemini kullanan hotmail, yahoo vb. sitelerin şifresini çalmak içindir eğer sizin çalmak istediğiniz şifre ssl ile şifrelenmiyorsa yapmanıza gerek yok.) Bunu da yaptıktan sonra en üstteki APR e gelerek yukarıdaki artı işaretine basıyoruz.. sol tarafta bütün paketlerin gitmesi gereken yer olduğu için ağ geçidi ip sini seçiyoruz genellikle 192.168.2.1 gibi bir şey olur, sağ tarafta ise şifresini çalmak istediğiniz kişinin ip sini seçiyorsunuz özellikle birine gareziniz yoksa hepsini seçin Son olarak Sniff butonunun yanındaki Arp butonuna basarak Arp poisoningide tamamlamış oluyoruz.. 3. adım : Passwords sekmesine gidip http bölümüne şifrenin düşmesini bekliyoruz.. kurban giriş yaptığı anda şifre elinizde demektir.. SSL şifrelerini kırmak hemen hemen imkansız olduğu için bu yolla kurbana kendi sahte ssl sertifikamızı göstererek şifresini bizim sertifikamıza girmesini sağlıyoruz.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2008
Üye numarası: #268849 Yer: türkiye
Karma etkisi: 9149
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 914468
|
Teşekkürler .
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #60344
Karma etkisi: 1190
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 118467
|
Arkadaslar bu ag dınleme ısı sadece aynı agdaysak mı olur mesela ınternet uzerındekı bır bılgısayara gelenı gıdenı ızleyemezmıyız
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
|
sadece aynı ağdaki bilgisayarları dinleyebilirsin..
wireless bağlantılarıda dinleyebilirsin fakat bunların şifreleme teknikleri daha karmaşıktır.. internet üzerindeki erişimi dinlemenin teorik olarak yöntemleri var ama bunun için kendi makinanızdan fazla erişime ihtiyacınız var örneğin bir router olabilir... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2009
Üye numarası: #345556
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 25709
|
Eline sağlık hocam bilgilendirme içinde teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
|
Mantıgı nedır internet uzrınden bi pc dınlemenın ben ag dersı gordum agın nasıl calısıtıg alan bılıyorum ama benımdme anladıgım kadarıyla sadece aynı ag ıcerısındekı pclerı dınlemek kafama yatıyo ama bu ınternet uzrındekı bı pc yı dınlemeyı onlemek ıcın alınan bır suru onlem var mesela ssl https ama nasıl dınleyebıldıklerını aklım almıyor bıraz bılgı verırsenız su merakımdan kurutlmak ısıtom
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
|
internet dediğin sadece senin evine kurduğun ağın dünya çapındaki halidir tabi ki buna bağlı olarak sürüyle koruma sistemi geliştirilmiştir...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #975 Yer: Melbourne
Karma etkisi: 80827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8080319
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
|
Benim aklıma yatmayan sey bu ip sniffing mis
bunun teknink olarak yuzeysel nasıl yapıldugunu anlatabılırmısınız mesela network snıffıng kolay cunku her paket o agdakı tum bılgısayarlara zaten gelıyor bu mesela her ınsanın kafasına yatar ama sımdı ınternet uzerınden nasıl yapılır hıc bı fıkrım yok mesela sızden o ıp ye gıden yolu bulup aradakı routerlara sızıp bı sekılde o paketlerı sıze de gelıcek sekılde de mı yapılandırılıyor |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8080319
|
Alıntı:
ne kadar anlata bildim bilmiyorum ama çize bilme şansım olsa şuan resimli anlatırdım bence spoofing bilgilerine bakın ordaki çalışma mantığını anlarsanız olayın gerisini çok kolay bir şekilde çözmüş olursunuz |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
|
@Balamir
Dediğin olay zaten yazılan mitm saldırısıdır.. spoof yapabilmek içinde paketlerin gelip gittiği serverlara ya da routerlara erişiminiz olması lazım.. Sonuç olarak pratikte evinizdeki bilgisayarlardan bütün dünyayı dinleme olasılığı yok... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Moderator
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Kalfası
|
Kevin mitnick bildiğim kadarıyla analog hatlar zamanında hatları dinleyerek bu işi yapıyordu ya da sosyal mühendislikle serverlara erişim sağlıyordu..
Paket, serverla istemci arasında gelip giderken nasıl pakete nasıl erişim sağlayacaksın ? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Moderator
|
Alıntı:
spoffing yaparak paket gönderip alan makina gibi kendinizi gösteriyorsunuz server sizi ayırt etmeden paketleri önce size sonra ana makinaya gönderiyor bu sayede sizin demiş olduğunuz MITM ( man in the middle ) yani ortadaki adam olayı gerçekleştiriliyor ve sizi ayırt etmeden paketleri yakalamanızı sağlıyor Örneğin: Balamir wardom a sorgu gönderip alıyor neron spoofing yaparak makinasını Balamir olarak gösteriyor paketler önce neron'a sonra Balamirin makinasına geliyor neron snif ederek yakaladığı bilgileri topluyor işe yarayanları arayıp süzüyor ve alıyor şifreleri sonrada Balamir'i hackliyor Balamir'de oturup ağlıyor olay bu kasvetli tarafı server'a girişler yapan kişinin admin hesabını açıp açmayacağı şifrelerin gelmesini beklemek gelen paketlerde şifre olmaması paketleri tam yakalayamamak gibi kötü yönleride var birde şifreli veri gönderimdeki programların artması bu yöntemi iyice ortadan kaldırıyor umarım cagatay342 adlı arkadaşımızda mantığını anlamıştır Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
|
mitm saldırılarının mantığını iyi biliyorsun ama atladığın bir nokta var..
spoof yazılımsal bir olaydır, sen karşıdaki kullanıcıyı kandırabilirsin ama internet üzerinde bunu yapabilmen için yönlendirmeleri yapan routerlardan birine erişimin olması lazım.. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=292030 sen spoof yapınca router bütün dünyada aynı ip den iki tane görecek ve paketleri sana mı yollayacak ? Yani sen istediğin kişiyi kandırsanda paketler senin üzerine gelmedikten sonra paketleri toplayamazsın bu nedenlede benim dediğim servera ya da routera erişimin olması gerek noktasına geliyoruz... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|